Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
karl.vag

karl.vag

Medlem
  • Registrerad 2005-07-21
  • Senast aktiv 2011-07-22
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen karl.vag har skrivit i forumet.

1

För mig fungerade mitt usb-ljud kort i början, men har helt plötsligt sluta. Vet inte om det kan vara pga nån uppdatering, men jag antar det. Det är säkert pga 64 vs. 32 bit krånglet med Snow leopard.
"den valda enheten saknar reglage för ljud ut" står det iallafall fortfarande i "ljud ut" när jag försöker välja mitt EDIROL UA-25 ljudkort....:-(

Den fungerar som vanligt med andra datorer...som inte är senaste MPB snow....

ja det borde vara det, jag tror att det är fel i ljudkortet, men det är ett så ytterst ovanligt problem att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Sladden är helt ny och var inte den billigaste...svårt, märkligt...

Jag har kopplat min fars iMac G5 till hans stero med en vanlig tele till stereo kabel. Men den slutar då och då att skicka ljud till den vänstra högtalaren, i olika intervaller under olika långa tider?!?!

Va fasen!?

Jag har för länge sedan själv hittat det ultimata programmet! Kan inte tänka mig ett bättre:
www.isquint.com
man behöver inte Visual Hub också!

SÅÅÅ smidigt och lättsamt!

Min lamer-far försöker ideligen lära sig nya mac finesser med min hjälp. Vi bor dock väldigt långt ifrån varann så jag undrar hur man man styr eller iallafall bevakar varandras desktop!?
Hittar trådar om Remote desktop, men det är ju microsoft program. Det måste ju finnas ett skönare mac alternativ. Fjärrstyrning i msn messenger fungera ju bra i PC fallen. Men har man mac så vill man väl köra mac. Finns det kanske nåt alternativ med iChat?

mvh karl

a jag vill också veta var videorna tar vägen, har en macbook och har inte haft några problem med konvertering och synkronisering innan, men nu är det bara "video" som syns, musikvideor och tv-program finns inte på iPod'n fast än jag ställt inställnignarna på att synka allt!!!

Fick ingen hjälp i det här forumet. Men efter att ha spenderat några timmar bland amerikanska forum så har jag nu hajjat problemet!

1. Om film filen är en "muxad" fil så kommer inte ljudet att komma med i konverteringen. Muxad är nånting med multipesound levels eller nåt...
Så man behöver ett annat program att konvertera sina egna filer till iPod'n!

2. Jag hittade och valde FFmpegX och konverterar nu med det programmet:
http://homepage.mac.com/major4/

och på samma sida kan man läsa hur man konverterar filer till fungerande h.264-filer!

Det tar ett tag att ladda o intsallera programmet, men allt står på sidan så ge det 15 minuter så kommer du sedan att få dina filer att fungera.

Ps, jag har en powerBook och till mac verkar det här vara en ganska smidig lösning i väntan på att apple själva ska få tummen ur...

Tack Karl för hjälpen!!
/karl

Jag konverterade både via Quicktime och via iTunes till det formatet som tydligen är det rätta (.m4v) men det kommer inget ljud alls varken om man spelar upp filerna i iTunes eller i själva iPod'n!!!
Har provat 4 olika mpeg filer, men ingen går att få ljud ur!

Vi snackar iPod 60GBvideo om nån undrar...

Karl

A jag får inte heller nåt ljud ur mina Videofiler, varken i iTunes eller ur iPoden!!!!

Phono - Är till för vinylspelaren och är inte att rekommendera
Tuner - Radio, inte heller
CD, Video eller HELST AUX (auxillery) är meningen att man skall använda till externt Ljud.

Av nån anledning så har Appel sparat på ljudkvalitén i iPod'arna, så förvänta er inte allt för mycket, speciellt om ni har en äldre stereo utan AUX eller CD.
Kolla även att ni verkligen tryckt in Stereokablarna ordentilgt in i steron (den röda o vita). Kommer ihåg min flickväns utbrott när jag avslöjade hennes slarv av detta exempel...

Annars kan man köpa en Dock-station på öppet köp och testa om den räcker till att transformera signalen rätt

1