Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
adjust

adjust

Medlem
  • Registrerad 2005-10-15
  • Senast aktiv 2005-12-12
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen adjust har skrivit i forumet.

Fixa in Linux på din iPod Nano så går det att kolla på film

du måste ju börja med att köra ipod-updater på din Nano innan Linux-installationen kan hitta den. För så fort du går in på itunes när din ipod är ny så läggs det in ett sorts skydd som gör så att 3e parts programmvaror inte ska kunna köras med din ipod(ungefär).

Ursprungligen av Svesse:

Det hände precis samma sak för mig. När de sedan hände ännnu en gång till så blev jag less och tog bort linux från ipoden. Nu kör jag allt orginal igen.

Jo, ska nog ge Linux nåt försök till, funkar de inte så lägger jag nog också ner

Tänkte barar nåt på svenska som tar varje steg och då såklart med bilder, men det verkar inte som att så många är intresserade så jag lägger ner idén

Tänkte bara kolla om det finns nån som skulle vilja ha en guide till hur man installerar Linux på sin Nano. Om det är många som tycker att detta vore bra så kan jag skriva en och fixa bilder m.m.

Så om intresset finns så kan ni ju bara skriva i tråden.

/mvh ADjust

imorse när jag vaknade så märkte jag till min förfäran att alla mina låtar på min Nano var borta Även Floydzilla ville inte starta utan det kom bara massa felmeddelanden :S Är dock hos flickvännen just nu så kan inte göra nya försöka med att installera linux just nu.

Till alla dom som vill så skulle jag kunna skriva en steg-för-steg-guide för hur ni ska göra när ni ska installera linux. Återkommer om det senare.

Ipod linux de stöder film-visning, idoom osv... kan rekomendera detta starkt.

Du går in på ipoden i den här datorn, du ställer in mapp-inställningar så den visar dolda filer. Du går då in i mappen ipod_controll (eller vad den nu heter). Sedan in i music. där finns det 6 mappar där din musik ligger i. Tanka över och spela glatt på din dator funkade perfa för mig. Om kompisen har itunes så kanske det kanvara en bra idé att stänga av ipodservices.exe (eller vad den nu heter) så inte hasn itunes startar (spelar ingen roll egetnligen, men bra att vara på den säkra sidan).

Efter mycket om och men så lyckades jag få in linux på min Nano. Floydzilla ÄGER. Doom är väldigt roligt Har dock inte fått igång video-funktionen än, men de kommer väl.

Måste också säga att det var lite krångligare än vad jag trodde att det skulle vara, men efter många timmars slitande i håret så är jag väldigt nöjd Bland annat så slutade min ipod att funka, men efter omstarter av datorn, ominstallation av itunes och Ipod updater så lyckades jag få den att funka igen.

Jag rekomenderar inte detta till vem som helst utan du ska veta vad du ger dig in på och det KAN förstöra din Ipod om du inte gör det rätt.

Ipod linux är bäst!

Ursprungligen av Spyder:

Nej, i recordings ligger inte musikfilerna, jag tror att den är till för röstinspelningar. De ligger i undermappar under iPod_Control\Music.

Jag har aldrig testat att tanka låtar till iPoden med drag-and-drop i utforskaren, men det är väl bara att prova. Jag tror inte att det fungerar dock, eftersom iPodens databas aldrig uppdateras då.
Om du bara vill flytta låtar så använder du iPoden som en hårddisk, skapa bara en lämplig mapp på iPoden och lägg det där.

Textfiler kan du lägga in, precis som Legolas skrev, men även kontakter (.vcf) och kalendrar (.ics).

Provad de idag faktist, det knöliga är att man måste uppdatera databasen i ipoden för hand. Jag la in en låt i ipoden genom utforskaren och sedan så uppdaterade jag databasen, det funkade faktist. Funderar på att skriva ett programm som förenklar detta, som tillexempel uppdaterar databasen automatiskt.

Nanon äger Man kan lätt ha den runt halsen utan att man störs nånting av den. Underbar produkt

Helt underbar säger jag

Skaffa zCover så får du med ett skal som har en liten flärp att fästa diverse snören och halsband med, funkar prima och ser snyggt ut.

Såg att ni hade dskuterat om zCover ice clear och jag kan rekomendera detta skal väldigt mycket. Nanons design syns fortfarande, den blir inte speciellt mycket större, du kan hänga den runt halsen med ett medföljande snöre(man kan även byta till ett annat snöre/halsband). Till en början så är de lite svårt at styra klickhjulet, men detta försvann för mig när jag hade använt min nano ett tag.

Kan också rekomendera istuff.se då dom levererade MYCKET snabbt.

Ursprungligen av minikin:

Har skaffat dom fetfiffiga snoddförsedda hörlurarna som man hänger runt halsen till Nanon. Superskysst! Men ibland vill man lägga Nanon i fickan i alla fall, utan att behöva koppla ur hörlurarna. Då skulle det vara bra att ha ett fodral också, Nanon är ju ganska repkänslig.

Frågan är om de fodralen har en öppning för de snoddförsedda lurarna? Det är ju både en koppling till usbn och hörlursuttaget.

har skaffat zCover. man får med två fodral till den, ett som är öppet i botten så man kan ansluta dock-kontakten i nanon. Det andra fodralet är inte öppet i botten fast har då uttag för hörlurarna och sedan ett hål som man kan använda för olika halsband. så med detta skydd så kan du använda lurarna. de finns på istuff.se som förövrigt är en lysande webshop.