Snabeldrake

Snabeldrake

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2021-05-07
  • Antal inlägg 1928

Foruminlägg

De senaste inläggen Snabeldrake har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Dalle:

När ska jag då använda denna "Touch bar" eller vad dom kallade den?

Det är en bra fråga. Vad ska man med en befintlig touchpad till om Touch Bar ersätter den? Det blir som att ha en bärbar med touchskärm. Ansträngda axlar kommer som ett paket på Posten.

Tack för svar! Svenska. Kollegan kör iPhone 5 där det fungerar. Nog borde det funka på 6S?

.. å jag har varken News som app eller widget(!) Nyinstallation av iOS 10.0.2 på 6S. Högst besynnerligt.

Vad gäller firmware.. Provat Merlin? Bästa firmware jag hittat! http://asuswrt.lostrealm.ca

Ok, jag behöver en UPS.

Jag vill ha en bra UPS och är beredd att betala för en riktig pryl. Den ska orka driva en hel del känslig elektonik, framförallt min Synology DS 1513+ Har kikat på CyberPower CP1500PFCLCD med äkta (true) sinusvåg. Vad tror ni om den? (För 230V givetvis.) Priset i Sverige är nästan 3000 kr.

Är det någon i forat som kan rekommendera en bra UPS? Något liknande CyberPowers modell med äkta sinusvåg? Marknaden verkar som vanligt vara en djungel.

Tack för input!

Jag hade samma problem som Bapelsinmannen tidigare i år.

IngoX skriver att Spotlight och Mail.app har separata sökindex. Oavsett, hjälpte det mig att manuellt framtvinga en total omindexering av hela datorn medelst kommandot nedan i Terminal. GUI borde fungera men ibland verkar det som om man inte kan lita på det..

sudo mdutil -E /

Det kostar inget att prova!

Ursprungligen av streith:

Har ju inte helt koll på det här, Men när man kör dem RAID, tar inte det alltid upp 50% av använt utrymme? e

https://www.synology.com/en-us/support/RAID_c...

Har i övrigt tillgång till en 5-diskars DS1513+ som jag kan rekommendera som just nu är fylld med fyra 4TB-diskar (WD40EFRX). Det totala användningsbara utrymmet är just nu 12TB, dvs. ((4x4TB)-4TB). Stoppar jag i en disk till får jag 16TB totalt. Behövs mer går systemet att bygga ut vilket känns väldigt bra!

Mail.app -> Inställningar -> Skriva -> Skicka nya brev från..?

Har ni provat att återställa er nyckelring? Nyckelhanterare -> Inställningar -> Nollställ förvald nyckelring.

Själv har jag problem med att posterna för iMessage dubbleras av sig själva för varje(!) ny inloggning jag gör i El Capitan. Där hjälpte ingen återställning.

EDIT: Ber om ursäkt ifall någon uppfattat mitt inlägg som en trådkapning. Jag anser att det finns/kan finnas en relevant koppling till trådstartarens bekymmer.

Senast redigerat 2015-10-13 19:46

Vill bara göra en återkoppling på tråden. Sådant brukar ju alltid vara uppskattat. Det jag kommit fram till är att INKOPIERING av ett nytt lösenord INTE fungerar. SKRIVER jag däremot in lösenordet (exakt samma lösenord) tecken för tecken i rutan för lösenordsbyte blir det precis som jag vill. Dra gärna era egna slutsatser av detta.

Jag vet inte om det hjälper någon av er, men för MIG upphörde de ständiga förfrågningarna när jag loggade ut ur iCloud med den @iCloud.com-adress jag använt/skrivit in när jag installerade Yosemite - och istället loggade in med min gamla adress från MobileMe, dvs. @me.com. Man tycker ju att iCloud ska vara iCloud, men kanske det är någon "rest" från MobileMe som spökar..

EDIT: Jag bytte alltså till "[email protected]" från "[email protected]".

Älskar det snyggare, renare, elegantare. Office är Microsofts största lögn. (Lättläst text.) http://minimalmac.com/post/17758177061/micros...

Alla? Den senaste räcker väl? RT-N66U_378.53_0.zip.