Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Simpatico

Simpatico

Medlem
  • Registrerad 2005-11-17
  • Senast aktiv 2011-01-09
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Simpatico har skrivit i forumet.

Sorry, visste inte att det var ett renodlat macforum. Jag trodde sedan tidigare att det var ett iPod-forum.
Jag gjorde en backup i form av XML-filen. All musik finns kvar på datorn på en datapartition. iTunes biblioteket är alltså samma som innan ominstallationen men jag kan inte garantera att allt som ligger i iphonen finns kvar på datorn. Då jag inte lyssnar på musik via iTunes i datorn det jag ingen mening med att låta mina cd ligga rippade på datorn.
Då det inte funkade kopierade jag tillbaka Apple-mappen som ligger under user\... Och borde innehålla alla settningar men det funkar fortfarande inte.

Hej

Jag har precis ominstallerat min dator (win7) och därmed iTunes. När jag nu kopplar in min iPod touch (1 gen) för att lägga på musik funkar allt som det ska. Jag sköter musiken manuellt. Däremot funkar det inte med min iphone (3GS ios4.1). iTunes påstår att den är kopplad till en annan iTunes och vill dunka över allt. Vad händer i så fall med mina kontakter och bilder? Hur ska man nu ellervi framtiden förstå att det är samma dator som innan installationen. Jag har av olika anledningar inte list att alltid ha ett identiskt musikbibliotek på datorn som på iphonen. All musik som ligger i iphonen har jag rippat på egen hand, de innehåller alltså inget kopieringsskydd.

Hmmm, förut kunde min ipod hålla reda på att filen varit spelad och därmed ta bort den från min smarta spellista. Om jag förstått saken rätt har denna funktion försvunnit från spelaren och sorteringskriteriet "spelningar" i en smart spellista fungerar numer bara om listan ligger i itunes.

Någon som har tips på hur man ska kunna komma ihåg vilken fil man slutar på om man vill använda ipoden för att lyssna på talböcker men med lite musik emellanåt.

Jag försöker i min iphone skapa en smart spellista där ett av kriterierna är antalet spelningar =0 för en ljudbok så att jag ska komma i håg vart jag är om jag lyssnar på lite musik mellan boklyssningen. Böckerna är i mp3-format och är kategoriserade som ljudbok. Efter en del slit med dubbla smarta spellistor för att få rätt orning har jag stött på nästa problem. Antalet spelningar räknar bara upp om jag spelar filen via itunes och inte om jag spelar den "stand alone". Någon som vet varför eller hur jag kan komma till rätta med det.

Jag har inte använt funktionen smarta spellistor på ett par år och Apple verkar verkligen ha lyckats gjort de helt oanvändbara.

/Marcus

Om jag fattade dig rätt så sammanfogar du en massa mp3-filer till en enda stor och konverterar den till aac för att därefter byta filtillägg på den. Stämmer det?
I så fall är det bara för dig att inte sammanfoga alla filer till en utan sammanfoga dem till fyra fem stycken lite mindre mp3 filer som du sen konverterar till aac och byter filtillägg på.

/M

Ursprungligen av stenofsweden:

Hej,

För min del har ljudböcker funkat bra med hjälp av Mp3merge > konvertera till AAC > ändra filnamn till mp4b.
Dock har jag samma problem som så många andra, det problemet att efter en pause kan man endast lyssna i 2 min se resetar iPoden ljudboken och bokmärket är försvunnet. Har man då kommit ett antal timmar så är snabbspolningen fram till aktuell del väldigt lång och retlig.

Min fråga är alltså, känner ni till något vettigt program som kan splitta redan "färdiga" filer (mp3merge, aac, mp4b-klara) som ligger snyggt och prydligt i biblioteket. Mp3 och mpeg splitter har jag hittat men inget som funkar till mp4b

Hoppas då på att bokmärket inte ska "tappas" om jag kan dela upp filen i 4-5 mindre... Läste att någon trodde det berodde på filens storlek?

Hänger ni med?

Jag skojade lite med dig. Av någon anledning hittade jag inte lösningen fast jag borde i min sökning. Jag hittade till slut lösningen i någon annan tråd d.v.s. inte de som kommer ut ur en sökning på enbart "1417".

Uppenbarligen inte

Hmmm, jag sökte faktiskt innan jag postade men hittade inga svar. Sökte vidare efter att petern påstod att det finns besvarat och hittade till slut ett svar långt inne i en tråd.

Jag har ett motsatt problem, kör också Itunes 7.0.1.8. När jag ska koppla bort min ipod från itunes för att koppla loss den hinner inte displayen i ipoden gå till menyn innnan itunes hittar den igen. Någon mer som har liknande problem?

Jag har en ipod 5g 30Gb (gamla versionen) och har precis updaterat till Itunes 7.0.1.8 för att kunna updatera firmwaren i min ipod och komma åt den underbara funktionen "gapless output". När jag kopplar på min ipod startar iTunes och den säger att min ipod firmware är gammal (1.1.2) och frågar om jag vill updatera till version 1.2. Klickar jag Installera så berjar den installera men kopplar sedan bort ipoden och påstår att ipoden inte kunde uppdateras eftersom ett okänt fel av typen 1417 uppstod.
Kan tillägga att jag kör pc-versionen.

Någon som lyckats uppdatera firmwaren med iTunes?

/Marcus

Ursprungligen av gocharlie:

Min ihopfogade ljudbok blir bara det första kapitlet i itunes, alltså ungefär 11 sekunder. I win media player spelas hela filen, 4 timmar. Skumt. Nåra tips?

Vill minnas att jag läst någonstans att Itunes inte kan hantera variable bitrate (vbr) mp3 filer speciellt bra. Det har tydligen något med indexeringen att göra. Jag har hittat ett program som ska fixa det men jag har inte lyckats. Jag har fortfarandestora problem att merga i hop filer med vbr.

Jag har börjat att lägga alla filerna i en spellista i stället men skulle vilja ha en funktion som i ipoden kommer i håg vilken fil i spellista jag spelade sist. Någon som känner till en sådan funktion ?

Jag är tacksam för dina tålmodiga svar. Men jag tror inte att ljudboksdiskussionen löser mina problem för det bygger väl fortfarande på att ljudboken ligger i en enda stor fil. Eller har jag fel?
De gånger jag lyckas skapa en enda lång fil av min ljudbok så har jag inga problem eftersom "kom ihåg uppspelningsplats" funkar utmärkt.
I bland så lyckas inte Itunes att få rätt speltider i min sammanlagda mp3 fil, t.ex så kan Itunes tro att min 30 timmar långa ljudbok är 3,5 timmar lång. Jag lägger i så fall ljudboken som består av exempelvis 100 filer (numrerade 001-100) i en spellista på min ipod. En dag kanske jag lyssnar på 20 filer och avbryter lyssnandet halvägs in i fil 21. Lyssnar lite på musik nästa dag och återupptar lyssnandet på ljudboken efter en vecka. Jag kommer då inte i håg att jag var på fil 21 och lyckas inte få ipoden att komma i håg det heller. Finns det ingen funktion som kan komma i håg vart i min spellista jag kommit?
Hoppas att mitt problem blev lite klarare.

Kapitlen är namngivna. och hamnar i ordning. Men om jag lyssnar fram till en bit in på fil 30 och sen vill lyssna på musik eller liknande. Kan jag få ipoden att komma i håg att den var på fil 30. Om inte måste jag hålla det i huvet eller lyssna mig fram till vart jag kommit.

Den enda lösningen jag kommit på är att lägga i hop alla filer till en eller ett par långa filer men itunes verkar i bland ha svårt med indexeringen av dessa.

Hmmm, hur fick du till det där. När jag trycker ctrl-shift-N så skapas en ny tom mapp.
Visst kan jag se senast spelad i Itunes men det hjälper ju inte när jag sitter med ipoden på bussen.
Jag söker en funktion som "kom i håg uppspelningsplats" men i en spellista.

Hej!

Jag har en del ljudböcker som ligger i massa små filer. Jag brukar ha lite problem med att sammanfoga dem till en enda fil. Itunes brukar inte få till rätt längd på filen. Några bra tips? (sitter med en pc och en ipod med video)

Finns det möjlighet att skapa en spellista med filerna i en ljudbok som kommer i håg vilken fil i listan ag lyssnade på senast?