Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
biolotov

biolotov

Medlem
  • Registrerad 2005-11-23
  • Senast aktiv 2008-01-13
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen biolotov har skrivit i forumet.

Sweet! Hygglo!

Även om en laddare klarar en vidd av volt så beror det även på frekvensen eller nåt också? (Är inte så grym på detta, men jag har hört det) Dock så tror jag att om det är något som pajar så är det ju laddaren å inte iPoden. Men det vore ju surt att vandra omkring i en månad med en iPod utan kräm i. Jaja, jag har köpt en laddare nu som klarar 100-250V samt en reseadapter. Nu får det bära eller brista, drar på måndag.

De va som fanken. Låter ju svinbra. Men en kontringspåpekande: på adaptern från classe ohlsson så finns det en kontakt som sägs passa i kina och den kontakten ser helt annorlunda ut än våra här hemma. Å vad jag har hört så har dom andra kontakter också. Hmm, nu blev jag ju osäker. Någon annan som har något att flika in?

Tjena,

Jo jag ska till kina å driva omkring i en månad, och behöver således min kompis herr iPod. I och med att jag har en 5G iPod så fick jag inte med någon laddare vid köpet utan har nu tänkt att köpa en liten billig å smidig laddare. Jag har då tänkt att kontakterna i kina är helt annorlunda och har då införskaffat mig en reseadapter från Clas Ohlsson. Nu till min fråga:

De VANLIGA laddare man köper till iPod, har alla dessa en inbyggd transformator i sig? Jag antar nämligen att volten i kina är annorlunda än här hemma och jag vill ju inte att min pod ska stryka med under min resa. Eller måste man ha en speciell reseladdare som klarar ett område av olika volt? Typ 110-240V?

Har funderat på dessa VANLIGA laddare:
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=361491&product_id=779873
http://www.teknikmagasinet.se/nydb/db.pl?template_file=db_product.html&artnr=100177
http://www.istuff.se/index.php?main_page=product_info&cPath=64_65&products_id=335

Vill helst slippa köpa en dyr reseladdare nämligen.

Vore hygglo om någon kunnig person kunde besvara mina frågor.

/C

Du kan ju göra spellistor DIREKT på iPoden. När du connectat din pod till din dator så poppar ju din iPod fram i iTunes. Markerar du din iPod där och sen (kommer inte ihåg exakt) kan du högerklicka å lägga till en ny spellista. Eller så är det bara att, efter du markerat din iPod där i iTunes, klicka på 'lägg till spellista'-knappen nere till vänster i iTunes så poppar det fram en ny spellista att fixa till i din iPod.
Jag brukar göra detta då jag inte har autosync samt sällan använder iTunes för att lyssna på musik. Således behöver jag bara spellistorna i min pod.

Helt säker? Jag har en Video 60GB där alla spellistor är sorterade utifrån bokstavsordning. Först siffror, sen bokstäver och sist ligger "On-the-go". Kommer inte ihåg att jag pillat något alls med ordningen etc. Skumt, för allt i iPoden brukar väl vara slaviskt i ordning...

Testa båda och berätta om din utvärdering av de båda?

Har du den senaste patchen i din pod? (1.1.1 alltså) Kanske kan hjälpa annars?

Vill också ha svar på denna fråga. Nån som vet något tips på osvalds fråga?

Jag flög förra veckan med min standard G5:a, dvs inga krussiduller t.ex. med originallurar, och jag tyckte det funkade ok. Iofs så är det som sagt rätt mycket liv å ståhoj (iallfall på en charter med miljarder av småknodds som skriker å gråter och pensionärer som ska fråga flygvärdinnorna hela JÄVLA tiden....nä men jag e int bitter ) så har du några lurar som stänger ute livet runt omkring så är det nog att rekommendera.

Flyg väl!

Annars kanske man kan testa det lilla programmet "atomic parsely". Har läst om det men har aldrig själv testat det. Kanske står nåt om det i detta forum förresten....har iallfall för mig att det kan fixa biffen....

carpark: har ej uppdaterat än så jag vet inte än hur mina lurar fungerar med nya uppdateringen. Men efter alla dessa positiva mess om att gå från 1.0 till 1.1.1 så lär ju jag testa det rätt omgående. Hör jag någon skillnad i mina lurar lär jag bli förbannad, och således läga in ett förgrymmat mess i denna diskussion också

Ja, jag tror jag håller mig till min november firmware jag med. Iallfall tills någon kommer med empirisk information från personens egna experiment om huruvida allt trubbel med videouppspelning är fixat eller ej. Är det någon som uppgraderat från 1.1 till 1.1.1 och märkt en djävulusisk skillnad till det positiva? Skulle vara intressant å höra om någon fått bukt med sin videos...

Jag har fått uppfattningen att den ska vara smart i podden också, men tydligen inte. Några andra som hävdar motsatsen till detta?