Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
biolotov

biolotov

Medlem
  • Registrerad 2005-11-23
  • Senast aktiv 2008-01-13
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen biolotov har skrivit i forumet.

Om man har en smart spellista i iPoden som säger detta:

- Lira låtar som är klassade ("Genre") som 'Hard rock' (Jag har hundratals låtar i denna genre)
- Listan ska endast innehålla säg 200 dängor
- De sköna dängorna ordnas slumpmässigt

När jag spelar denna lista så är den likadan varje gång jag vill avnjuta den. Jag tycker att en smart spellista borde uppdatera sig varje gång man vill lyssna på listan. Är det nån som vet om detta är omöjligt?

Om jag även tillägger att om man tar bort kravet på att det bara ska vara 200 låtar, dvs alla låtar kommer med så verkar spellistan alltid ha samma "slumpmässiga" ordning. Det vill jag ju inte ha. Vill att den ska slumpas om varje gång jag startar om listan. Samma fråga som ovan, är detta omöjligt?

ÄVEN om jag lägger till restriktionen att låtarna inte ska ha spelats inom den 5 senaste dagarna så ligger de kvar i listan! Jag förstår ingenting!

Har sökt och läst, och det jag kommit fram till är att det beror på firmware i sin iPod. Exempelvis om man har en 4G iPod så bör man uppgradera sin firmware för att det ska funka smidigt (har tydligen varit problem med detta). DOCK, har man en 5G som jag så ska det inte vara några som helst problem! Men problem har jag i allra högsta grad.

Är det någon annan där ute som har upplevt samma problem och vill få full kontroll på sina smarta spellistor?

Min e relativt seg överallt tycker jag. Men några 10 sekunder tar det då inte. Skulle tippa på 2-5 sekunder max, men det är med albumbilder som laddas då man spelar en låt.

Ja, testa Anapod. Tror nog allt du kommer bli nöjd med det programmet. Jäsikens smidigt är det.

troy100: Istället för att skriva ordet "sök", så kunde du väl ha skrivit ordet "Anapod" så hade mcan blivit mycket nöjdare med ditt svar.

Hmmm, antagligen. Har den inställd på manuell synkning nu, men jag har fläppat lite framåtillbaka. Men antagligen så var den intälld på manuell synkning när jag dundrade in den här på jobbet.

Så din pod blev helt tom om du laddade den i en annan burk alltså? Det har inte hänt för mig. Man kanske ska passa sig ändå...

De e väl bara att plugga in podden i vilken dator som helst så börjas det ladda. Funkar finnemang för mig. Kopplade in den i min linuxburk på jobbet, å vips så börjades det ladda.

Det finns ett par RIKTIGT sjyssta grejer som jag är sugen på att införskaffa som fixar det du söker efter. Kommer dock bara ihåg den ena som jag tror hette TuneCenter och finns på www.griffintechnology.com tror jag. Det är en form av dock som du kan koppla till TVn, samt få upp menysystemet i poden på TV skärmen. Så jeeeevla fet pryl. Vill ha. Verkar smidigt att lyssna på musik, kolla film, kolla filer etc.

Nu hittade jag länken:

http://www.griffintechnology.com/products/tunecenter/index.php

Spana in å njut!

Annars får du en bra anledning att tagga upp alla dina mp3or så att du får en pedantisk ordning på dom. Då lägger sig dom snyggt i de olika menyerna i ipoden. Hatade det i början, men när du väl är där så är det smutt som fan.

Viele glück!

Hur uppdateras egentligen spellistorna i iPoden?! De spellistor som mina smarta spellistor i min iPod skapar är ju ofta i princip identiska (om man inte ordnar dom efter ratings eller senast spelade etc som får vissa låtar att försvinna ur en lista om den spelas ller ändras). Det jag vill ha är en funktion som typ shufflar om alla spellistor igen!

T.ex om man har en lista som väljer ut 100 karatemusikal-låtar och blandar om dom så att listan blir "slumpmässig", så kommer den listan alltid vara samma. Jag vill ju att antingen ska den shufflas om varje gång jag startar att spela listan, eller att det fanns en funktion som man kan välja så att listorna shufflas om när man väljer denna funktion (antingen i Tunes eller iPoden). Går detta att göra? Någon som vet?

Nåt måste det väl finnas? Vore ju perfekt för dom som bara har en liten del av alla sina iPod mp3or på sin hårddisk, dvs man kan inte köra en sync mot iTunes (för då försvinner en massa låtar), men ändå vill hålla uppe statistiken i iTunes för de låtar som finns där.

Borde kunna smiska ihop ett script själv för att uppdatera iTunes bibliotek, det är lugnt, men det svåra är hur man får infon från iPoden. Har ingen aning om hur detta går till. Någon som vet hur man extraherar önskad info från poden?

Låter vettigt, ska testa lite mer. Tack å bock Molnies!

Följdfråga:

Vem uppdaterar vem egentligen? Är det iTunes som blir uppdaterat vad gällande låtinfo (ratings, playcounts etc) av iPoden, eller är det iPoden som blir uppdaterad av iTunes? Det sista alternativet låter skumt, då det ofta kanske är iPoden som man lyssnar mest på. Men varför jag frågar är för att många säkert använder båda för att lyssna på sin musik. Å vem uppdaterar vem egentligen?

Satt å försökte testa detta igår, och ibland uppdaterades playcounts i iTunes efter man lyssnat på en låt i podden, ibland inte. Fattar inte riktigt vad som styr detta. Någon som har svar? ideer? tankar? reflektioner?

Är det någon som känner till något litet script eller program som kan överföra t.ex. playcounts, betyg (stjärnor) för låtar etc från iPoden direkt till iTunes, UTAN att behöva uppdatera poden via iTunes?

Vet att detta finns för mac, då det finns ett gäng tuffa scripts att hitta, men jag har inte sett detta för PC. Någon som vet något som dom kan tipsa om?

Ibland när jag leker runt och markerar låtar i iTunes dyker det upp ett utropstecken (!) i en fylld cirkel längst till vänster i mitt bibliotek. Är det någon som har stött på det också? Vad är det? Varför dyker det fram på vissa? Kan det vara så att detta tecken indikerar på att iTunes inte hittar sökvägen till den angivna låten? Några som har ideer?