Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
biolotov

biolotov

Medlem
  • Registrerad 2005-11-23
  • Senast aktiv 2008-01-13
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen biolotov har skrivit i forumet.

Jo, en enkel fråga för en del. Inte lika uppenbart för mig. So here it goes:

Håller iPoden reda på playcounts, ratings etc för att sedan då man uppdaterar sin iPod via iTunes föra över denna statistik till iTunes? Eller hur, och när, uppdateras iPoden samt iTunes på denna info?!

Vill ha koll på detta då det är bra att veta innan man sätter igång och mosar in en massa smarta spellistor till poden. Då vissa av dessa listor endast verkar uppdateras då man säger till iTunes att göra detta. Och då vill man ju naturligtvis att iTunes ska uppdatera poden med "den senaste infon/statistiken" (som ju kommer från iPoden ursprungligen???).

Någon får hemskt gärna försöka förklara detta på ett enkelt och tydligt sätt Skulle vara mycket uppskattat!

Om man har en smart spellista i iPoden som säger detta:

- Lira låtar som är klassade ("Genre") som 'Hard rock' (Jag har hundratals låtar i denna genre)
- Listan ska endast innehålla säg 200 dängor
- De sköna dängorna ordnas slumpmässigt

När jag spelar denna lista så är den likadan varje gång jag vill avnjuta den. Jag tycker att en smart spellista borde uppdatera sig varje gång man vill lyssna på listan. Är det nån som vet om detta är omöjligt?

Om jag även tillägger att om man tar bort kravet på att det bara ska vara 200 låtar, dvs alla låtar kommer med så verkar spellistan alltid ha samma "slumpmässiga" ordning. Det vill jag ju inte ha. Vill att den ska slumpas om varje gång jag startar om listan. Samma fråga som ovan, är detta omöjligt?

Dessa lurar va så jävla pinsamt dåliga! Hade läst om dom å dom verkade grymma, så jag beställde hem ett par. Men nu ska jag skicka tillbaka skiten. Vill ha mina pengar tilbaka!

Även om jag är novis vad gällande ljud och lurar så märkte jag en grym skillnad. Apples lurar som jag fick med till min iPod smiskar dessa skitlurar med hästlängder!

Jag med, LÄTT! Vill ha en remote, å kan man få en med radio så varför inte. Men jag vill helst inte ha en massa buggar då man måste uppgradera mjukvaran... Ska följa mjukvarutrådarna hårt...

Vad egentligen är det som strular med filmer om man uppdaterar? Skulle vara hygglo att veta innan man uppdaterar...

En relaterad (dum?) fråga: Jag ser inte ens någon "TV-Program" meny under video i min 5G 60GB iPod. Jag har inte uppgraderat någonting alls. Är detta pga att jag inte har några videos klassificerade som "TV-program"? Kommer den menyn ploppa fram om jag skulle fixa tv-program videos?

Tyvärr, iTunes och iPoden är obarmhärtiga vad det gäller hur filer visas, sorteras etc. Även om du inte använder iTunes så måste du få bukt på alla dina mp3ors id3-taggar, just för om du vill ha någon som helst ordning i din iPod. Tyckte det va sjukt jobbigt till en början, men när du väl fått ordning på dina låtar så är det kanoners och allt funkar finnemang!

Helt klart nackdelen med iPod och iTunes, just att man inte har så mycket valfrihet utan att man måste anpassa sig till en viss standard. Men som sagt, när du väl är där är det gött.

Lycka till!

Tackar! Låter smutt, någon annan som har erfarenhet av detta?

Ugh!

Jag har sökt omkring lite på forumet men har inte hittat någon tråd som handlar om den fråga jag snart kommer ställa. Om någon snäll själ vet att det finns en sådan tråd så får ni mer än gärna visa mig vägen dit...

Iallfall, jag undrar vad som händer om man uppgraderar mjukvaran i iPoden? Kan man uppgradera den utan att det sker några förändringar i iPoden eller kommer allt raderas?

Jag frågar pga att om man vill ha den nya iPod Radio Remote så måste ju mjukvaran uppgraderas, och det skulle vara smutt om man kunde göra det utan att poden töms etc.

Någon som har något enkelt svar kring detta?

Fan va fint! Tack å bock!

Jo, jag har reflekterat över en sak i min iPod. Någon där ute kanske också har några tips, åsikter etc kring detta. Nämligen klockan.

Visst, den är fin, smidig å helt stabil. Men det jag reagerar över att man ska behöva gå in i ett par-tre menyer för att se vad klockan är. Det skulle, iallafall för mig, vara önskavärt om det fanns något smidigt sätt så att klockan antingen syntes hela tiden, eller att den på ett mycket mer enkelt sätt går at klicka fram.

Någorn som vet om detta går att fixa? Kan man modda den åt nåt åt det hållet jag dillar om?

Har inte hittat något kring denna del av ljudboksgenerering och överföring till iPoden. Jag undrar om går att arrangera olika ljudböcker i olika mappstrukturer? Det jag menar är att då man t.ex. har en ljudboksfil för varje cd i en speciell ljudbok så lägger sig alla filer under "Ljudböcker" menyn i huller om buller. Skulle vara snyggt om det först fanns en "mapp" för varje bok och sedan under den så ligger alla cd-ljudboksfiler för just den specifika ljudboken. Är det någon som har koll på om detta går att göra? Och i så fall hur?

Eller är det bästa att merga ALLA ljudfiler för en bok till en enda fet rackabajsare som man döper till själva boken?

Jag har inte lyckats med detta. Merge och convert till *.m4b filer fungerar perfekt som sagt, utan det är just själva uppstruktureringen i poden som jag är ute efter. Vore smutt om någon kunde hjälpa eller tipsa lite om vad som verkar smidigast...

Tackar för infon swek. Det var precis det svaret jag ville höra