Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
deez

deez

Medlem
  • Registrerad 2005-12-05
  • Senast aktiv 2009-06-12
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen deez har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2006-01-19 19:18

Jag satte precis på mitt IS på min mini.. Gick rätt så lätt att få på det snyggt, och då är jag jävligt känslig.. Det enda som retar mig otroligt mycket är att passformen är lite halvdan. Jag trodde den skulle täcka 100% av ipoden, men på längden fattas typ 1-2mm och i sidorna blir det ju en glipa på 3-4mm.. Och typ 1mm glipa mellan varje sektion av klickhjulet.. Det irriterar mig riktigt mycket, jag skulle vilja att den passade PERFEKT på millimetern..

Annars gick det bra, har inga luftbubblor, men däremot verkar jag ha en vattenbubbla. . Vilket gör mig lite nervös.. men jag lyckas inte skrapa ut den, det verkar som limmet runt omkring lixom har satt sig, så jag bara flyttar runt bubblan.. Får aldrig ut den till kanten.. Men möjligtvis så försvinner den sen..

Om inte annat så rinner den väl in i ipoden i skarven mellan skal och skärm, och torkar, alternativt kortsluter hela skiten.. heh

  • Medlem
  • 2006-01-13 23:02

Kör du pc eller mac? Min står också så, så länge som jag har den ansluten till datorn.. Inte förrän jag monterar av den i xp så försvinner texten.. det ska ju vara så antar jag? om du kan föra över låtar till den så är säkert inget fel?

  • Medlem
  • 2006-01-13 22:55

ja jag kan tyvärr inte välja ett, utan det får bli
on and on, brushfire fairytales och in between dreams.. alla av jack johnson

faktum är att dessa tre är de bästa albumen på allas ipods, bara det att alla inte har köpt skivan och lagt in dom än..

som andraval blir det väl en tio-tolv bob marleyskivor.. inte helle möjliga att separera

  • Medlem
  • 2006-01-12 18:40

min heter lennart

  • Medlem
  • 2006-01-12 18:38

det har ju nämts innan, men det låter ju onekligen som ett hårdvarufel.. dvs glapp nånstans i kedjan.. men det kan ju vara allt ifrån ipoden ända ner till moderkortet på din dator mer eller mindre..

du får göra en systematisk felsökning, den funkar inte på din dator..

byt sladdar, byt datorer, prova med en sladd på två datorer och två sladdar på en dator.. prova olika usb-portar osv..

min första fråga är ju dock, har du en äkta windows kopia, så att du verkligen har ALLA uppdateringar? en piratkopierad installation med inkluderat sp2 kanske inte räcker nämligen..

om det inte verkar vara fel på hårdvaran så är ju nästa steg mjukvaran..
då skulle jag ju föreslå att du installerar windows, på med sp2 men inget annat, och då menar jag inget annat.. inga drivers till grafikkort eller ljudkort eller nått sånt så länge du inte MÅSTE. sen testar du ipoden, funkar den då så sätter du en systemåterställningspunk och börjar installera resternade mjukvara.. och sätter en systemåterställningspunkt efter varje installation du har gjort..

funkar det inte då så släng skiten i havet

  • Medlem
  • 2006-01-12 17:52

för softa stunder finns inget bättre än jack johnsons.. om man verkligen vill ha mys så är kanske hans senaste skiva in between dreams bäst..

faktum är att det finns ingen som är bättre än jack johnson i någon kategori alls.. skulle isf vara bob marley..

  • Medlem
  • 2006-01-12 15:14

Har du mac så är Handbrake ytterst enkelt för at konvertera direkt från dvd till mp4 för ipod.. gratis också

  • Medlem
  • 2006-01-11 16:10

Jag kan bara hålla med föregående talare..

Till en början så var jag sktiförbannad på iTunes och våldtäkten det begick på strukturen bland mina mp3.. Men faktum är att när den väl har fixxat till det, så är det rätt snyggt och lätt att hitta i bland låtarna. Men som sagt, det förutsätter ju att id3-tagarna är rätt. Men sen å andra sidan, iTunes är väl inte byggt för att man ska spela piratkopierad musik med id3-tagar som är helt skadade.. Rippar du en cd eller köper i iTunesaffären så är ju tagarna rätt, och det blir inget problem.

En grej som jag (pinsamt nog) inte fattade först, det var att man bara ska dra och släppa sina filer på iTunes för att den ska sköta det. Jag var van vid att lägga filer i en katalog på min hårddisk och sedan öppna dom manuellt i spelaren (typ winamp).. Jag använde alltså inget bibliotek alls, men såhär med facit i hand är det mycket enklare att ladda ner låtarna (gratis musik givetvis ) direkt till tex skivbordet, packa upp och bara dra mappen in i Itunes och slänga det från skrivbordet. Då sorteras allt rätt och läggs till i biblioteket..

Det låter kanske fundamentalt, men det där med att dra och släppa är väl mer en mac-grej än en pc-grej kanske..

  • Medlem
  • 2006-01-11 15:58

Jag skulle nog testa nollställa den på alla sätt som finns, utan någon extern programvaras hjälp, sedan försöka formatera om den..

Kanske formatera den i en mac, och sedan ta den och formatera om den på pcn igen.. och hoppas att den blåser allt då..

  • Medlem
  • 2006-01-11 14:32

Jag gjorde såhär på min pc:

Valde att visa "dolda filer och mappar"
Öppnade "den här datorn"
Öppnade min ipod som låg monterad som D:
Öppnade mappen Ipod_Control\Music (tror jagd en hette)
Sen däri ligger alla låtar i konstiga undermappar, bara att dra till skrivbordet tex och sen slänga in i itunes.

Nackdelen är att filnamnen har ändrats på alla låtar, så dom heter i stil med FKBR.mp3, men windows visar kolumner i högersidan av fönstret, som läser av id3-tagarna som är intakta fortfarande. Så man kan ändå se vilken låt man drar runt, sedan döper ju ändå iTunes om låten när man drar in den där. Så problemet är ganska litet..

Filer från iTunesaffären kan dock inte windows läsa rakt av, så där ser man inte vilken fil man drar.. Vet inte om det är samma problem med tredjeparts program.. Men man kan ju alltid dra över dom ändå och låsa upp dom med jHymn. Vet inte om man kan slänga in en låst fil i iTunes (borde ju gå om det är samma dator som man köpte den på).. Dock så hoppas jag att det går, eftersom jag precis råkade radera hela mitt bibliotek.. haha

Iallafall, normalt sett så ska man ju inte se mappen med låtarna eftersom den är dold.. Som jag har förstått det så syns den inte på en mac eftersom man normalt sett inte kan välja att visa dolda filer.. Men med tinkertool så kan man ju slå på det, och då förvånar det mig inte ifall man kan dra filerna likadant som jag gjorde.. Men som sagt, jag har ingen mac, så jag kan ha helt fel här eftersom jag inte har testat.. (dock så slår jag nog till på en iMac intel snart )

Edit:

Nu såg jag att jag skrev exakt samma som stod i tråden som var länkad här ovan.. Men jag låter det stå kvar ändå, det kanske är fler än mig som inte orkar klicka på länken..

  • Medlem
  • 2006-01-11 13:29

Anledningen att en iTrip inte är laglig i sverige beror väl inte på att man vill reglera vem som sänder radio, utan snarare att den har en teoretisk möjlighet att störa ut livsviktiga frekvenser, tex som polis, brandkår och ambulans använder? Alltså samma problematik som att köra radiostyrd bild med icke godkända kristaller..

Men visst, det känns som att problemet existera mest i teorin. I verkligheten tror jag inte problemet uppstår, men jag kan tänka mig att det ändå är detta problem lagstiftningen grundas på?