Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bjelkeman

bjelkeman

Medlem
  • Registrerad 2006-09-05
  • Senast aktiv 2015-01-07
  • Antal inlägg 942

Foruminlägg

De senaste inläggen bjelkeman har skrivit i forumet.

Ah, Gusten68. Erkänn nu. Nog byter du hellre job än använder en PC med Windogz på jobbet.

Ursprungligen av akesson:

iBooks Store har mängder av gratis-böcker, bara att ladda hem direkt i butiken.

Hur hittade man gratis-böcker? Jag måste ha missat något uppenbart, jag såg inga alls.

Jag har gjort det följande:

  • Skaffade ett giftcard-konto ($10) från USA iTunes Store, så jag kunde ladda ner iBooks, en kompis köpte ett giftcard åt mig

  • Laddade ner böcker frånBaen Free Library, Baen Books är jäkla bra om man är minsta intresserad av Science Fiction och Fantasy. Deras affärside är att om du läser lite av deras gratis böcker så köper du flera sedan.

  • Baen Books säljer också ePub formaterade böcker,Baen Books Science Fiction & Fantasy, ePub böcker kostar bara $6 och har ingen DRM

  • epubBooks: Free eBooks for your iPadhar också gratis böcker som inte täcks av copyright längre

  • Amazon Kindle App är gratis att ladda ner och på Amazon så kan man köpa massor av böcker (Jag kommer inte ihåg om jag gjorde det på den amerikanska AppStore eller den svenska)

  • Dessutom har jag använtCalberför att konvertera eböcker som jag hade tillgängliga i RTF format. Caliber kan också hämta artiklar från webben och automagiskt konvertera dem till ePub format. Till exempel så kan man hämta hela Economist Print Edition från webbsajten och få den som ePub utan att behöva lyfta ett finger (jag har en prenumeration på Economist, men om du inte har det så kan Caliber ta hem alla öppet publicerade artiklar)

  • Project Gutenberghar också ePub formaterade böcker som inte är under copyright längre, men jag har inte provat några därifrån ännu.

Med andra ord det finns massor att läsa, både gratis och mot betalning.

Riktigt, men du får installera Quicktime 7 som finns som extra material på Snow Leopard disken. QT10 har inte alla funktioner som QT7 har ännu.

Jag provade dessa pennor idag och jag måste säga att jag inte tycker att det var enklare att rita med en penna i stället för med fingret. Jag provade med Adobe Ideas appen. Det kanske är en smaksak men det kändes trögt att rita med pennorna.

Fick min för några dagar sedan. Gillar den skarpt.

Ett screenshot skulle kanske hjälpa, så att man ser exakt vad som sägs.
(⌘-Shift-4, rita en ruta, ladda upp.)

Om du känner dig nördig så går det alltid att använda rsync
rsync(1) Mac OS X Manual Page

Fransch, det går faktiskt att göra mycket arbete med en iPhone app (och annat) utan att kunna ett skvatt om programmering. Använd något som OmniGraffel och hämta hem iPhone mallar. Sedan kan du "rita" hur appen skall se ut, fungera, alla olika användargränssnitt mm.

Det är ofta i den änden som jag börjar med mina kollegor när vi skall bygga något nytt. Det är mycket billigare att användartesta något som bara finns på papper. Du kan till och med producera något som ser precis ut som en app, göra bilder av dem, lägga in dem i bildbiblioteket och titta på dem på iPhone/iPod Touch för att känna hur det fungerar.

Sedan när du hittar en någon trevlig människa som kan programmera så är det mycket enklare att sitta ner och diskutera hurvida denna app är värt att jobba på tillsammans.

Jag tycker det är intressant att se.

Hur länge går det att bygga 100,000 appar som säljs för $1/styck? (Frågan är retoriskt ställd.) Att ett företag som Omni Group tar $50 för Omnigraffel iPad, tycker jag visar på att utveckling för iPad är ungefär lika mycket jobb som att utveckla för en Mac.

Merjobbet för att få Labyrinth 2 färdigt för iPad kanske inte var så mycket, men å andra sidan så tror jag att det är det mycket tveksamt om det faktiskt går att bygga meningsfulla appar och sälja dem för $1/styck för speciellt många företag eller individer under någon längre tid. Går det inte så slutar de eller så tar de mer betalt. Marknadsdynamiken gör att det går att ta betalt om kunderna är beredda att betala, oavsett vad "merjobbet" var.

Frågan är var det landar? Vad är skäligt pris för en applikation?

Ser fram emot ett stabilt 10.6.3. Då skall mina maskiner uppgraderas. Hurra!

Man kan inte komma undan billigare än Zimbra, den är ju gratis. Nåja, den bör sitta på sin egen maskin, så det är ju en kostnad om det är en VM eller en hård maskin. Det jag gillar mest är att man inte måste installera och integrerar flera packet för att få IMAP, POP3, SMTP, HTTP/HTTPS. De flesta UNIX grejor är nog så pilliga att få ihop ofta. Den kan som sagt mer saker, men det använder inte vi heller speciellt mycket.

Mac OS X Server med Mail Server är nog bra också, men den kostar ju förstås pengar. Den borde vara riktigt enkel att få igång. En Tiger server som inte rörts på 3 år låter ju dock trevligt. Jag förmodar att du har patchat den, men kanske den sista patchen kom ut för Tiger kom ut för 3 år sendan.

ping btidskrifter.nuggad.net
ping: cannot resolve btidskrifter.nuggad.net: Unknown host

Vi körde Communigate Pro (CGP) på två mejl servrar i flera år (från 99-08) i ett par små företag. Vi har 50 konton, 80 alias och 14 domän på vår nuvarande server. Vi håller med mejl tjänster gratis till nåra små organisationer och våra familjer mm. Vi var mycket nöjda med CGP men kände inte att vi ville betala priset för uppdateringarna längre då det blev lite väl dyrt.

Vi tittade på en del alternativ och fastnade för Zimbra Open Source Edition. Zimbra lösningen har inte varit lika stabil som CGP var. Men det kan bero på hur vi kör vår miljö. Zimbra måste i princip installeras själv på en server (annars blir det knepigt att underhålla). Så vi kör vår Zimbra installation på en Ubuntu virtuell maskin (VM), då vi inte vill ha en burk bara för Zimbra.

Det som är bra:

- Zimbra är lätt att installera
- Zimbra är lätt att administrera
- Fungerar bra för användarna
- Vi hittade skript som gjorde att vi förhållandevis lätt kunde importera IMAP mejlboxarna från CGP
- Ganska lätt att underhålla
- Regelbundna uppdateringar
- Start och stop kommandon för Zimbra finns som "command line"

Det som har varit lite strul:

- Java processen som är Zimbras huvudprocess hänger ibland och jag måste sparka VMen som den sitter på för att få gång den igen (det kan vara relaterat till vår VM konfig. eller sättet vi gör backuper på)
- Statistik systemet har slutat fungera och det är knepigt att få igång igen (många verkar har samma problem). Å andra sidan, på CGP så hade vi ingen statistik.

Senast redigerat 2010-03-29 15:25

De som sågar en iPad, utan att ha hållit i en, är väl ute på lika tunn is som de som hyllar den, utan att ha hållit i en (och där räknas nog jag in).