Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
erik.onnerfalt
  • Plats Lund
  • Registrerad 2004-12-13
  • Senast aktiv 2013-01-14
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen erik.onnerfalt har skrivit i forumet.

1

Hej, tack för denna gamla tråd! Jag hade samma problem med Indesign CS 5.5 i OS X 10.6.8 och lösningen med kryssrutan i Entourage fungerade för mig med!!!

Anpassade menyer var inte mitt problem heller, men tack för tipset.

någon annan som vet om det finns någon inställning i InD? Så man slipper ominstallera.

Hej, hittade du ngn lösning på detta?

Det här hänt mig i CS4 på Mac OS 10.5.8

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Skit i mappkommandon. Distiller har en inbyggd funktion för bevakade mappar, använd den istället. Den är dessutom mycket tillförlitligare, pga av att Apples arkitektur för mappkommandon har några allvarliga buggar.

Jag har letat ett tag i destillern och även ögnat igenom hjälpavsnitten, men jag hittar inget om bevakade mappar. Richard vet du var man ställer in det?

Ursprungligen av Stinky:

APB har tyvärr en fanatisk läggning som inte handlar om samarbete och upplysning, utan om skrämseltaktik och propaganda. Ingen "vanlig" fildelare kommer att åka på några två miljoner i böter... det är bedrövligt att media bara rapar upp APB:s siffror och uppgifter utan källkritik. Som när de även citerade APB:s sjuka påstående om att "tusentals oroliga fildelare" hört av sig på EN DAG till APB och "gjort avbön", lovat att de ska sluta fildela...
Jag är principiellt emot fildelning av piratkopior, men jag är lika mycket emot skiv- och filmbranschens syn på orsak och verkan, och jag är vettskrämd av åt vilket håll upphovsrättslobbyn nu håller på att ställa till med, i EU, i USA, i Sverige. Och APB har ett fruktansvärt attitydproblem.

Du syftar säkert på Metros första sida (två dagar i rad!). Metros ägare har säkert stora ekonomiska intressen i denna fråga.

Jag skall testa det. Tack!

När jag kör eps:en manuellt genom destillern är det inga problem med filstr. Jag vill spara arbete och låta mappkommandot sköta den biten. Det är då som filerna blir stora. Jag tror att mappkommandot anv OSX egna generator. Hur gör jag om mappkommandot skall anv destiller istället?

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Eftersom du inte nämner HUR du går tillväga så gissar jag att du använder det inbyggda shellkommandot "pstopdf" (som även Preview/Förhandsvisning använder sig utav)

Det kommandot tar dessvärre inga parametrar. De ColorSync-funktioner som nämns är dessvärre tillgänglia enbart när du skriver ut, inte vid en direktkonvertering.

Om du ska använda flödet yrkesmässigt så är den enklast och bästa lösningen troligen att helt enkelt köpa Acrobat, som gör ett långt bättre jobb

Jag sparar som eps från quark 4.11 direkt ner i mappen som har mappkommnadot. Quarken kör jag i classicläge. Jag har acrobat 6.0 men den ligger i X:läge.

Jag vet, det är dags att byta quark

Angående orginalfrågan. Är det ngn som vet?

Classic finns redan i osxmiljön och behöver alltå inte installeras. När du öppnar ett classicprogram skall den miljön starta automatiskt. Annar kan du gå in på systeminställningar. Under system har du classic.

Hej, jag har med mappkomando i osX skapat en map som gör om eps:ar till PDF:er. Scriptet fanns redan färdigt. Det funkar bra, men PDF:erna blir så stora. Jag vet inte vilken inställning den använder eller hur man ändrar dessa. Är det ngn som vet?

Tack för svaret! Jag skall testa detta. Är det någon som har någon långvarig lösning!

Jag har uppdaterat till mac os 10, men kör quark 4.10 i classicläge. Nu förstår alla att jag har problem men jag kan väl inte vara ensam om det.

PROBLEMET: Typsnitten vägrar att vara grupperade i fontfamiljer i quark. Ibland funkar det ett tag och sedan flödar typsnitten igen. Är det någon som har koll?

1