Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Våra prognoser

Det här visar Apple upp 9 september

På onsdag är det dags. 99mac sammanställer förhandsuppgifter och rykten och ger våra prognoser. Vad visar Apple upp från scenen?

Iphone 6S och Iphone 6S Plus

Alltsedan den första versionen av Iphone 2007 har Apple uppdaterat den smarta mobiltelefonen en gång per år, och de allra flesta gånger har detta skett i september. En annan tradition är att Apple vartannat år brukar göra en så kallad S-uppdatering, där förra årets grundläggande design bibehålls, men Iphone får snabbare processor och andra komponenter.

Förra året gjorde Apple bokstavligt talat stora förändringar genom lanseringen av Iphone 6 och Iphone 6 Plus med större skärmar än tidigare. I år är det dags att följa upp dessa med Iphone 6S och Iphone 6S Plus. De nya modellerna kommer inte att skilja sig nämnvärt vad gäller utseende och form, och trots att de kan komma att bli något tjockare kommer de flesta nuvarande skyddsfodral att passa.

Trots likheterna kommer Iphone 6S dock att byta material till en ny typ av aluminium, som ska vara upp till 60 procent starkare. Inte heller i år tros telefonerna få bildskärmar av safirglas, men däremot kommer så kallat Ion-X-glas att användas, samma material som återfinns i sportvarianten av Apple Watch.

Ett nytt färgalternativ väntas också lanseras, nämligen rosa eller rosa guld som kommer att komplettera utbudet bredvid de nuvarande färgerna silver, guld och rymdgrå.

Hårdare, bättre, snabbare, starkare

I Iphone 6S och 6S Plus kommer Apples nya A9-processor att sitta, som föga förvånande kommer att vara snabbare än dagens A8-processor. Även primärminnet uppgraderas, och Iphone får nu äntligen två gigabyte vilket gör att fler appar kan vara aktiva i bakgrunden och fler webbsidor läsas in utan att minnet tar slut. Även mobildata ska gå snabbare tack vare nya LTE-chip.

Dessutom kommer telefonens båda kameror att uppdateras. Isight-kameran på baksidan blir nu 12 megapixel, och får dessutom möjligheten att filma i upplösningen 4K. Facetime-kameran på framsidan blir 5 megapixel och kan filma i 1080p. Den framåtriktade kameran får också stöd för bland annat panoramabilder och video i slow motion.

Trots möjligheten att spela in enormt utrymmeskrävande filmer med telefonen väntas inte lagringsutrymmet att uppdateras i år. Det betyder isåfall att Apple även fortsättningsvis kommer att erbjuda storlekarna 16, 64 och 128 gigabyte till ungefär motsvarande priser som dagens modeller.

Annars är den största förändringen tryckskärmar med stöd för Force Touch, vilket innebär att telefonen kan skilja mellan olika hårda tryck. Iphone väntas innehålla en ännu känsligare version av tekniken, kallad 3D Touch Display och kunna känna av tre olika nivåer av tryck.

IOS 9 kommer att ha inbyggt stöd för Force Touch vilket ska ge många genvägar i systemet för att göra många vanliga kommandon snabbare att utföra. På mjukvarusidan sägs också Iphone 6S och 6S Plus få animerade bakgrundsbilder liknande de som finns i Apple Watch.

Ingen Iphone 6C i år

De två S-modellerna rapporteras bli de enda Iphone-varianterna som släpps i år, medan Iphone 5S behålls som en instegsmodell. Försvinner gör däremot Iphone 5C, och även om en variant kallad Iphone 6C uppges vara under utveckling kommer den inte att lanseras förrän nästa år.

Prognos: Garanterat

Det får anses vara säkerställt att Apple kommer att visa upp nya Iphone-modeller på onsdag. Iphone är företagets viktigaste produkt, och det vore minst sagt anmärkningsvärt om dessa inte dök upp under september-eventet.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.