Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Våra prognoser

Det här visar Apple upp 9 september

På onsdag är det dags. 99mac sammanställer förhandsuppgifter och rykten och ger våra prognoser. Vad visar Apple upp från scenen?

Övrigt

Nya Mac-datorer

Rykten gör gällande att Apple planerar att uppdatera Imac under hösten, både med en ny variant av 27-tums Imac Retina 5K och en ny 21,5-tums Imac Retina med en 4K-skärm. Kodsträngar i betaversioner av OS X El Capitan har gett ledtrådar om en dator med just en sådan bildskärm.

Förutom Imac väntar också de flesta andra Mac-datorer på uppdaterad hårdvara, tack vare Intels lansering av sina Skylake-processorer som ska ge högre prestanda och framförallt bättre batteritid åt bärbara datorer. Intel börjar skeppa flera av sina processorer under hösten, men vissa varianter lämpliga för Macbook Pro dröjer till början av nästa år.

Prognos: Inte sannolikt

Det får anses vara säkert att nya Mac-datorer är på väg, tack vare att Intel nu har lanserat sina nya processorer. Vi tror dock inte att de kommer att dyka upp redan på onsdag, och särskilt inte få värdefull tid under presentationen. Mer troligt är att nya Mac kommer att lanseras tillsammans med OS X El Capitan i oktober eller november utan något mediajippo, men med nya fina bilder på Apples webbplats.

Apple Watch

Den smarta klockan Apple Watch började säljas i april i år, och kom till Sverige 17 juli. Ändå säger uppgifter att klockan kan nämnas under onsdagens event, då det ryktats om både sportarmband i nya färger samt en ny guldfärgad variant av Apple Watch Sport i aluminium, enligt 9to5mac.

Apple har också uppgett att de under hösten kommer att lansera ny mjukvara till klockan i form av Watch OS 2, som ska ge flera förbättringar samt stöd för riktiga appar.

Prognos: Ganska sannolikt

Vi vet redan att det existerar sportarmband i fler färger än de som säljs just nu, eftersom Jony Ive visade upp sådana i april. Det är inte en dum idé att börja sälja nya färger inför den stundande julhandeln, både för att ge Apple Watch lite extra skjuts och för att ge alla befintliga klockägare nya tillbehör att önska sig under granen.

Samma princip gäller egentligen en guldfärgad Apple Watch Sport, men detta rykte är mer vagt och på sätt och vis skulle det vara konstigt att Apple så snabbt utökar sortimentet av klockor. Dessutom finns det redan guldfärgade Apple Watch, även om de kostar lite mer eftersom de faktiskt är tillverkade av guld istället för aluminium.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.