Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Stort test: Fixa julmyset med en digital brasa

I brist på riktiga öppna spisar och kaminer får tv-skärmen agera substitut. 99mac guidar er genom det digra utbudet av brasappar som finns på nya Apple TV – vilken är bäst egentligen?

Inledning

Vad är trevligare i juletider än att sjunka ner i den stoppade länsfåtöljen framför en öppen spis och avnjuta en kopp rykande varm glögg? Inte mycket, men idag är det knappast många som har bostäder med öppna spisar eller kakelugnar. Och i de lägenheter där det ändå finns råder oftast eldningsförbud, vilket riskerar att lägga sordi på den knastrande julstämningen.

Lösningen ligger i att ladda hem någon av de många olika bras-appar som finns tillgängliga till Apple TV. Urvalet är smått överväldigande – över 40 olika finns i skrivande stund tillgängliga, både i form av gratisappar och för upp till 30 kronor. Det är knappast något lätt val för den som är spekulant på en högkvalitativ digital brasa att mysa framför. Oroa er inte, för 99mac tar sitt ansvar och kliver in för att #rädda julen.

I videon sammanfattas några av de bästa och de sämsta, men här nedan går vi igenom de 43 stycken vi hittade i App Store på Apple TV. Vi har bedömt dessa utifrån ett antal kriterier som vi tycker är viktigast för en bra fejk-brasa.

Utseende

Tyvärr är många av bras-apparna opportunistiskt gjorda utan en äkta bakomliggande kärlek till en dansande eld i hemmet. Det räcker inte att placera en kamera framför en öppen spis och aktivera inspelning. Tyvärr verkar det vara precis vad många av apputvecklarna har gjort. Vi bedömer närvarokänslan och hur lång videoloopen är.

Ljud

Samma sak här, alltför många brasappar lyckas inte fånga det rätta sprakandet från björkveden. Istället dränks ljudet av dånet från ett luftintag, eller brusar otrevligt.

Pris

Gratis är gott, men inte alltid godast. För en riktigt bra bras-app kan det vara värt att betala några kronor, men se upp för att bli lurad på tio kronor du aldrig får tillbaka.

Övrigt

En app kan också utmärka sig genom att erbjuda särskilda funktioner, som exempelvis möjligheten att visa en klocka eller erbjuda en timer som automatiskt stänger av appen efter en viss tid.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.