Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
creability

creability

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-04-12
  • Senast aktiv 2015-02-02
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen creability har skrivit i forumet.

Hej, håller på med en del projekt inom programmering för Mac - bara för Mac givetvis.
Jag skulle vara intresserad av att få veta om du går och klurar på en mjukvara som du skulle tycka vara oumbärlig men som inte finns? Eller som kanske (hemska tanke) bara finns till PeeCee och otroligt nog är rätt bra ändå?

Nu menar jag inte ett nytt Photoshop eller andra program av den magnituden, jag menar ngt mindre apps, som exvis, macjournal, idropper, någon widget, alltså något som en ganska liten grupp utvecklare kan ta itu med.

Några förslag?

Vänliga hälsningar,

creability

Min kompis hade samma för tre veckor sen. Efter många om och men fick han beskedet av Apple att de känner till felet och att den behövde lämnas in (har fortfarande inte kommit tillbaka vilket jag tycker är uselt). En supportare på Apple gav honom en länk att följa som förklaring till problemet, jag vet inte om detta stämmer men detta var vad de skickade i alla fall:

http://www.macfeber.se/2005/04/kondensatorprob.html

Jag hoppas givetvis att ditt problem är något mer lättlöst än detta, men det är hursomhelst samma problem som min kompis hade och detta är så nära en förklaring jag kan komma...

Lycka till!

Jag sökte men fick ingen direkt klarhet i mina problem, så här kommer en ny diskussion:
För ungefär ett är sedan (med 10.3.x) började en av mina affärskontakter klaga på att de mail jag forwardade till honom från andra kontakter inte innehöll bilder. Sedan dess har flera windowsanvändare som jag ofta skriver till med bifogade bilder klagat över samma sak. Jag har "send windows friendly attachments", valt och har gått igenom alla inställningar som har med detta att göra men får det fortfarande inte att funka. Jag undrar om någon som har XP-vana kanske vet om det här handlar om en inställning på Windowsmaskinen att göra? Såvitt jag vet kommer en "MIME-attachment" up men inga bilder.
Under ideala förhållanden ska väl Apples Mail Applikation klara att ta emot en bild och skicka vidare densamma bara genom att klicka "forward", eller har jag missat ngt.

Mycket tacksam för svar!

Ja, om det är en upgrade CD funkar det inte som sagt men det kan vara en mängd andra saker också. Först och främst skulle jag starta från installationsCDn och köra "Disk Utility" (vad den nu kan tänkas heta på svenska...), om den rapporterar fel måste dessa åtgärdas. Ibland klarar programmet själv av att göra det, ibland inte. Om Disk Utility inte grejar det själv får du köra något annat disk-reparationsprogram. Airport kort ställer ibland till med en hel del problem, om du har ett Airport Extreme kort installerat kan du testa att ta ut det under installationen.
Det är det enda jag kan komma på utöver vad andra skrivit.

Lycka till!