Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinvkrogh

martinvkrogh

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Fotograf mac e ett maste
  • Registrerad 2005-04-29
  • Senast aktiv 2017-07-19
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen martinvkrogh har skrivit i forumet.

Hej, håller på att bli tokig. Sitter och redigerar i premiere och i vanliga arbetsfönstret ligger undertexterna längst ner i mitten. Men så fort jag ska titta i full screen läge flyttar sig undertexterna högre upp och till vänster och blir super små. Det är även fallet när jag tittar på film på HBO så problemet måste ligger på datorn och inte i Premiere. Har googlat nu i flera dagar utan att hitta något svar. Nån som har en ide vad problemet kan vara. Allting är uppdaterat till senaste versionen.

Tack för tankar och idéer!

Hej, sitter och klurar och sökt runt om det finns nån 4g router som har stöd för AC? Just nu har jag Tele2's medföljande router Huawei B593. Men den kör bara på N. Och min följande fråga förutom ett stabilare nät med större räckvidd skulle jag kunna öka hastigheten på min Wifi om jag får till en lösning med en 4g router som har stöd för AC. Tex genom att koppla en ethernet kabel till en airport extreme och brygga den så den delar ut wifi signalen istället för Huawei routern. Finns det fler än jag som funderar kring det här och vad finns för uppsida med det hela?
Har egentligen inga hastighets problem, men känns lite b att köra på N när allt i mitt hem har stöd för AC.

Hej Johnny, visst går det att låsa upp en Iphone 3G lätt som en plätt. Det har dessvärre varit lite struligt för flera som har tele2 (däribland jag själv) men efter några försök och svordomar brukar det lösa sig. Du behöver inte vara ett geni för att låsa upp telefonen läsa bara igenom länken nedan så kommer du fixa det på ett kick. iFun.se Guide till jailbreak/upplåsning av 3.0

Lycka till och skulle det inte lösa sig så hjälper jag dig gärna gratis om du bor i stockholms området.

Hils
Martin

Märkligt nu funkar den igen efter att jag tog ut simkortet och stängde av och sen stoppade in det igen och sen slog på. verkar som att testa alla knep man kan komma på funkar men jag är fortfarande nyfiken på det här med carrier 4.0?

Hepp

Nu är jag tyvärr tillbaka på ruta ett. Efter några veckors fullt fungerande telefon har min lur nu återgått till "NO SERVICE". Jag söker på forum och testar nya alternativ hela tiden och en sak som jag nu undrar är hur vida carrier 4.0 har nått med saken att göra? Du hittar den under Allmänt, Om, Operatör: Carrier 4.0 på ett forum läste jag att det inte Thethering fungerade om man inte uppdaterade till 5.0. Så min fråga är vad det här står för, och om det kan ha med saken att göra och vart man laddar ner och gör en operatös uppdatering?

Tack på förhand!

Läs min post under Ultrasnow nu släppt, hade samma problem som jag lyckades lösa.

Nu har jag äntligen lyckats få det att funka! Till er som har samma problem så gjorde jag så att jag körde en total återställning av telefonen, lät telefonen vara blank under hela upplåsningen. (DVS att jag inte synkade luren med min säkerhetskopierade itunes backup förens allt var klart). Sen gjorde jag som guiderna säger. Jag tog dock ut simkortet under hela processen (redsnow och ultrasnow). När jag väl kom till steget att sätta igång Cydia, gick jag in i settings och stängde av både push funktionen och 3g och platsknappen och datatarfiken. Sen installerade jag Ultrasnow, startade om telefonen som man ska. Det funkade fortfarande inte så jag återställde nätverksinställningar och vips allt funkade och telefonen hittade nätverket även med 3g funktionen påslagen. Nu går det att ringa och ta emot samtal. Och nu är det dags att återställa telefonen till min gamla säkerhets kopia.Tack för tipsen längs vägen! Jag är nu åter en hel människa...

Heheheheh nej inte direkt, just nu funkar inte ens mitt airtel sim kort i tel. Och jag hade hoppats att dom var så snälla och skulle hjälpa mig. Så jag återställde telefonen och gick till affären men dom kunde inte göra nånting.

Tack Studiox för tipsen men har tyvärr testat båda sakerna du nämner. Har också tänkt tanken att det kan vara mitt simkort men har inte hittat nån med Telia eller Telenor än. Fortsätter att försöka, ringde även Apple support och dom kunde inte hjälpa mig men hänvisade mig till en Telia butik får se vad dom säger imorgon!

Hej, jag har stött på ett tråkigt problem med min Iphone 3G lur, den är köpt lagligt i Indien i en affär och låst till Airtel, garantin är kvar och jag kollade den på apples hemsida och allt är i sin ordning. (varför jag nämner det är för att utesluta att jag köpt nån skit kopia) Jag har uppdaterat till 3.0 via itunes och sen gjort en jailbreak som funkar med redsnow. Allt bra så här långt, jag har även lagt in ultrasn0w via Cydia och det funkade även utan felmedd. Men jag får ingen kontakt med nätverket nu, har tele2 och jag kan se alla nätverk i nätverkslistan. Men när jag försöker lägga till det manuelt säger den bara att den inte kan få kontakt med nätverket längre. Jag har testat att slå av 3g och installera om Ultrasnow, har testat att blåsa telefonen ren och sen köra allt igen. Har testat att återställa nätverksinställningar x antal gånger. Har testat att köra på vanliga bandet och 3g. Inget funkar det står bara NO FUCKING JÄVLA SERVICE (är så trött på den texten nu...) Innan 3.0 var den ocskå jailbreakad och det funkade bra, fick dock aldrig 3g att funka. Har läst igenom många trådar och forum och hittar fler som har samma problem men inga lösningar. Det här är min andra Iphone så jag är inte ett totalt blåbär. Är mycket tacksam för alla tips och tankar kring det här!

Hittade svaret när jag letade runt, sloppy me..

Går det att föra över säkerhetskopian från sin gamla 2g lur till en ny 3g lur? Jag får nämligen inte upp dialog rutan.

Tusen tack för hjälpen!!! Lösningen visade ju sig vara enkel när man väl vet hur man gör men det brukar det ju vara. För er som har samma problem så följ Taz-1999 tips. Börja med att formatera hårdisken. Koppla upp datorn som inte funkar i Target-mode. Då får du en hårdisk liggande på skrivbordet den fungerande datorn. Starta sedan tex, leopard skivan Installlera OSX. När du väl kommer till installationsguiden, väljer du din tomma hårdisk som målskiva för installationen. En kaffepaus senare fungerar din tomma hårddisk. Än engång tusen tack för snabba svar och tips!!!!

Håller på att börja gråta.

Imorse kraschade min MacBook Pro 15" med intel processor. Hårdisken var hel paj (tillsaken hör att mina föräldrar har fyllt 60 år och har kalas på lördag och den senaste veckan då jag scannat 400 bilder till festen har jag inte gjort en timemachine kopia på....).

Lan-master bytte ut hårdisken på 30 min (riktiga änglar) så nu sitter en 200 GB HD 2,5" SATA i burken. Mitt problem förutom förlorad data som jag hoppas kunna rädda imorgon dyker upp nu. Jag trodde det bara var att stoppa i Leopard skivan som jag köpt och installera allt igen och sen gå till timemachine och återställa datorn.

Nej datorn spottar bara ut skivan efter en stund, testade sedan att stoppa i originalskivan som kom med och det funkar inte heller. Det händer ingenting då. Har testat att starta med all knapp kombinationer jag hittat på olika forum. C, ALT, äpple, ja allt som ska funka om inget annat funkar.... Min DVD enhet har haft problem tidigare men det har alltid gått att köra program genom den och tigerskivan (original startskivan) snurrade fint men inget hände.

Det jag nu undrar är hur jag kan installera ett operativsystem på min burk. Jag sitter nu med en annan dator och har startat upp min i firewire läge. DVS min hårdisk lägger sig på skrivbordet på den andre datorn. Kommer och hittar inga bra lösningar.

Ledsen för denna mindre novell men HELP ME OBI-WAN, YOU ARE MY ONLY HOPE!!!!!

jag har följt det här forumet sen jag köpte min Iphone för några veckor sen. Jag bor för tillfälligt nere i Indien och köpte min lur här. Jag har en Iphone 1.1.2 O.O.B med 4.6. Nu skulle jag behöv hjälp med att reda ut en sak.
Överallt är det sagt att det inte går att låsa upp en sån telefon som jag har den är alltså tillverkad vecka 47 enligt serienumret. Idag när jag skulle ner till “iphonebutiken” och äntligen köpa ett TurbosSim till min lur frågade dom om jag inte ville att jag skulle låsa upp den, så jag slapp klippa i mitt SIM kort. Jag sa att det var omöjligt än så länge men han stod på sig så jag chansade.
En timme senare kom jag tillbaks och min telefon funkar nu att ringa med. Så min fråga är hur fan han bar sig åt och varför står det här ingenstans på nätet att det går att låsa upp en 1.1.2 lur? Självklart ville han inte säga vad han hade gjort men försäkrade sig att allt skulle funka så länga jag inte uppgraderade till 1.1.3 än. Båda Comviq simkort och ett lokalt funkar att ringa med.
Är det nån som kräver bevis så kan jag lägga upp en film någonstans.