Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
doggenikke

doggenikke

Medlem
  • Plats Borås
  • Sysselsättning Datorintressen , fotboll , kompisar m.m.m.m
  • Registrerad 2007-12-30
  • Senast aktiv 2010-09-18
  • Antal inlägg 267

Foruminlägg

De senaste inläggen doggenikke har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

Annars får du hota med Sverker Olsson....

Haha , aa jo.

Men jag ska no tänka ut något bra och försöka få snacka med en tjej..kanske ringer konsumentköpslagesmannen eller vad det heter , direkt.. får se! återkommer om vad som händer.

Ursprungligen av Priest:

Återigen doggenikke, precis som Hagelin säger, vad Apple har för villkor är ovidkommande. Du har köpt telefonen av Telia, det är dem du har ett köpeavtal med och de är de som ska stå för eventuella garantireparationer. Vad de sen har för avtal med Apple är ointressant ur din synvinkel. Var varan skadad vid köpet ska säljaren (Telia) byta ut den, alldeles oavsett vad tillverkaren (Apple) eller någon annan tycker.

Precis. Ska gå dit imon och säga detta som ni har sagt nu , hoppas jag kommer ihåg det.
Tack så mycket för att ni hjälper mig !

Ursprungligen av theplague:

Dom ska först och främst följa de regler som finns i Sverige. Vi har det ju så otroligt fint att sådant här är reglerat så inte företag kan göra som dom vill.

Jo , man tycker ju det. Men jag vet att om jag går dit å säger det med lagen kommer dom säga " det får du ta med apple för att dom har skrivit manualerna"

Men alltså , i USA kanske det inte är samma med regler , som vi har det , så dom kan ju inte gå efter vad som gäller i usa ? för manualerna i lådan är la bara översatt ?

Det ligger mycket sanning i det ni säger , frågan är om man orkar gå tillbaka och tjaffsa med dom igen... är det inte så att dom lyder vad apple har för garantier ?

Jag har också spricka... men telia säger att apple inte tar emot varor med sånn skada :/

Tjena 99 , var ett tag sen man var här och läste/skev då jag inte har haft någon apple produkt på länge. Men nu för en vecka sen köpte jag min en iPhone 3G och är mycket nöjd ! Dock är jag en av dom som fått en liten spricka övanför ljudlösknappen. Jag blev genast lite besviken och gick till Telia för att säga till. Det enda svaret man får är " Det är ingeting som vi kan göra något åt , garantin täcker inte sådant som var skadat när den köptes" och så sa han att det va apple som bestämt detta. Dem sa att jag skulle höra med appel , och se om dom kunde hjälpa mig. jag gick ut från telia och var rätt upprörd. 5 min senare kliver man in på machuset. Jag säger att Telia har sagt att jag ska komma hit , för dom kunde inte hjälpa till med problemet. Dom blev förvånade och frågade vad dom höll på med , en av dom ringde genast chefen på telia och prata en stund med honom. Och givetvis hade han i butiken gjort fel , sjävlklart skulle jag gå dit om problem uppstått. Dom gav mig nummret till apple, som jag också skulle testa och ringa, om samma idiot var kvar på telia. Jag gick tillbaka till Telia , sa som det var , ni har sagt fel , det är hit jag ska gå osv. Han babblar någon skit om att dom skickar in telefonen men då kostar det massa pengar och det värkade som han plötsligt ändrat sig , men endå hindrar mig från att skicka in den. Jag säger det till han att jag vill ha rätt och sann information , går inte och köper en dyr telefon som har en spricka i sig , och sedan inte få det utbytt ? Vi babbla på ett tag till , sen ber han mig läsa i boken som fås med iPhonen , och där stog det att apple inte hanterar produkter som är sönder i kartongen ?:S enligt han stog det de alltså , jag brydde mig inte om att läsa det själv. Jag sa , hur ska man kunna veta det ? Den informationen ska man få innan man köper den , det är ju inget lotteri , att man ska lotta till sig en clean iPhone ?

Aja , nu är det som det är , även testat att ringa till apple men dom hänvisade mig direckt till telia .. så man sitter här och undrar va fan man ska göra , för spricka ska ja INTE ha. Vad tycker ni ?

/Niklas

Ursprungligen av akesson:

Jag håller inte med. Jag upplever min som blixtsnabb, som alltid. Det enda som segat är kontaktlistan i 2.0, men det är som bortblåst i och med 2.1-uppdateringen.

Så sant !

IR hade ja på min nokia när ja va 10 år. Det finns ett program så du kan ha den som fjärr.. men då är det väll bluetooth som gäller.

Ursprungligen av Zeel:

Det är vad den kostar med ett redan befintligt Telia Abb, med mer än 3 månaders bindningstid kvar.

Jasså okej , iPhone 3G är dyr ...

Fina bilder , men du måste fråga dig en sak , det står att den kostade 5495 , köpte du den utan abonnemang eller ?

Ursprungligen av Goflorp:

Du kan köpa den till "fullpriset", tror det är 5500:- för en 16GB iPhone 3G.
Du fortsätter då med det TELIA-ABONNEMANG du har redan
(den är alltså låst till Telia)

Du skall dock komma ihåg att lusten att surfa, kolla mailen och liknande är enormt stark på den här luren. Det är inte en vanlig "ringa-hem-till-frugan-telefon" vi pratar om här.
Så ett abbonemang med Fri Surf är inte dumt. Har det själv, Surfdelen (alltså datatrafiken kostar 199:- i månaden).

Jag surfar på den varje dag. KOllar mailet med 30 min mellanrum.

Haha ja vet , har haft iPhone innan så jag vet ..
men vilket är det billigaste alternativet ?

Ursprungligen av Jogin:

När Steve Jobs sa det så var det inte framförallt svenskar han tänkte på, utan amerikaner. När man talar om mobilpriser i USA så syftar man oftast på ett pris med två års bindningstid på abbonemanget — så var det med den första iPhone också. I Sverige kostar 8GB iPhone med två års bindningstid 1695kr (eller ännu mindre), så det är inte så långt från det pris som Steve talade om.

så det finns inget ute än om man kan köpa med kontantkort ?
Om man köper den för 1695 får man betala sjukt mycket i måndaden , sen slutslumman ska vi inta prata om...

Tjena ! måste bara höra en sak med er , sa dom inte att iPhone 3g skulle kosta runt 2-3000 ?

Nu ska man först köpa iphonen för typ 3500 och sedan betala 200 kr i månaden också ?
tycker det var lite lurigt...

iPhonen blir ju hur dyr som hälst då .. tillslut !

/niklas

Gött med en ny iPhone skulle släpts lite tidigare ! varför alltid vänta med allt ?

DÄR JA iphone 3g !