Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Söderböna

Söderböna

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-03-07
  • Senast aktiv 2012-01-30
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Söderböna har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Arnold Corns:

Känner inte till det sedan tidigare, det står ju iofs att de är ett nystartat bolag. De har med organisationsnummer (personnummer) och telefonnummer på sidan, det är alltid ett plus. Är även registrerad för moms och f-skatt, så jag skulle nog handla där om jag behövde!

Ska bara se till att få tillbaka pengarna från skojarna på Cect.se först...

Ursprungligen av zappee:

Är de upplåsta med fakesim så är de ju olåsta.

Nej, då är de fortfarande låsta om man inte använder det där fakesimkortet - som är urkasst! Du kan ju inte mena allvar?

En låst telefon är en låst telefon, en olåst telefon behöver inget fakesim.
Punkt.

Ursprungligen av carlsson:

På Cect.se är 16GB-varianten nästan 2000,- billigare. Har mailat dom och fått till svar att det är riktiga prylar.
Någon som kan bekräfta detta?

Visst är det riktiga iPhones, men de är låsta. Och de är inte momregistrerade så därför är de billigare. Ett bluff-företag som du ABSOLUT inte ska köpa ifrån.

Jag har handlat två iPhones därifrån.

De skulle ju vara "olåsta". yeah, right! Det kommer med ett upplåsningskort, och de vägrar svara på mail eller ta emot reklamation.

Anledningen till att de är billigare är för att de inte är momsregistrerade i Sverige. Ett totalt oseriöst företag som ni ALDRIG ska anlita!

Tusen tack! Min bekant skulle kolla med sin revisor i morgon men jag ville förekomma det lite genom att kolla upp själv. Då kan jag sova gott inatt. Tack!

Jag har ett handelsbolag och behöver låna pengar. En bekant till mig har ett aktiebolag med god ekonomi och kan tänka sig att låna ut pengar (med ränta naturligtvis).

Är detta genomförbart? Får bolag låna ut pengar till varandra, och spelar det någon roll om vi är olika typer av bolag?

Jag har Flip4Mac men det hjälper inte. Just SVT verkar vilja spela upp .RAM-filer, det hjälper inte hur jag än gör.

Jag måste kolla i fatt en serie på SVT, hur ska jag göra för att kunna spela upp en sådan fil?

Ja, det fungerade faktiskt inte heller...

Kan det vara så att det är något med mac-servern som inte fungerar i vissa e-postprogram? Thunderbird t.ex.? Det fungerar när jag lägger upp ett konto i Mail, men nu har jag bara lånat en mac - det dröjer två veckor tills jag får min nya och då vill jag kunde använda kontot under tiden.

Verkar ju tråkigt om jag aldrig kan köra .mac på något annat än just Mail... även om det funkar att logga in på webben.

Jag har .mac-adress men kör tillfälligt på windows Vista då jag väntar på min nya Macbook Pro... (:D)

Använder thunderbird som e-postprogram och har lyckats lägga till e-postkontot. Jag kan ta emot, men inte skicka mail. Har förgäves sökt i gamla trådar här men hittar inget som funkar.

Nya frågor:
Vilken port ska jag använda?
Vilken server ska jag använda?
Ska det vara autenticering? SSL?
Användarnamn och lösenord?

Jag har provat både mailout.comhem.se och smtp.mac.com - men jag får bara detta meddelande:

"Det gick inte att skicka meddelandet.
Meddelandet kunde inte skickas. Det gick inte att kontakta SMTP-servern smtp.mac.com. Servern, eller något annat på vägen, kan vara ur funktion. Eller så kan det vara så att du inte har rättigheter att skicka meddelanden. Kontrollera gärna dina kontoinställningar och försök igen."

Snälla, HJÄLP?

Jag verkar inte kunna göra något oavsett ovanstående förslag på inställningar.

Port 587 - smtp.mac.com
Port 2525 - smtp.mac.com - ingen SSL - ingen autenticering
Port 25 - smtp.mac.com eller mailout.comhem.se

Men det fungerar fortfarande inte.

Nya frågor:
Ska det vara autenticering? SSL?
Användarnamn och lösenord?

"Det gick inte att skicka meddelandet.
Meddelandet kunde inte skickas. Det gick inte att kontakta SMTP-servern smtp.mac.com. Servern, eller något annat på vägen, kan vara ur funktion. Eller så kan det vara så att du inte har rättigheter att skicka meddelanden. Kontrollera gärna dina kontoinställningar och försök igen."

Vilken port ska jag använda i Thunderbird när jag ska skicka meddelanden från mitt .mac-konto!?

Jag får det inte att fungera med varken 465, 587 eller 20!

Jag och min man har precis startat ett handelsbolag. Min man är frilansande journalist och har i dagsläget två huvudsakliga uppdragsgivare, men avser att expandera inom kort. Företaget registrerades i december och vi har fått vår F-skattsedel. I februari fick vi in en mindre första inbetalning på företagets bankkonto. Från mitten av februari har min man övergått till att arbeta med journalistiken på heltid. För att kunna fokusera på verksamheten snarare än bokföringen funderar vi nu på att låta någon ta hand om bokföringen och ekonomiredovisningen. Som det ser ut nu har vi Swedbanks e-bokföring, men vi skulle vilja ha hjälp att komma igång och kanske lägga ut allting tills vidare. Tanken är att jag ska sköta det i framtiden men behöver hjälp i uppstarten.

Företaget kommer i genomsnitt att skicka ut 3-4 fakturor per kalendermånad till uppdragsgivarna. Vi fakturerar alla kunder själva via mejl i pdf-format.

Företaget har väldigt små löpande kostnader då det mesta arbetet sker över internet. Det som blir aktuellt är mobiltelefoni samt busskort. Vi kommer även att leasa två datorer.

Vi behöver hjälp med bokföringen och med att räkna ut moms och egenavgifter så att vi vet hur mycket vi kan ta ut från företaget varje månad i form av eget uttag. Bokslut blir aktuellt inför deklarationen.

Kan någon rekommendera en bra person som kan hjälpa oss med bokföringen till en rimlig kostnad? Så här i uppstarten handlar det inte om några stora intäkter. Fick tips om en kille i Kiruna (www.ekonomitjanster.nu) som tog 100 kr i månaden men han hade fullt.

Tips mottages tacksamt!

1