Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christian S

Christian S

Medlem
  • Namn Christian
  • Plats Trollhättan
  • Sysselsättning IT-tekniker
  • Registrerad 2008-04-11
  • Senast aktiv 2015-12-07
  • Antal inlägg 210

Foruminlägg

De senaste inläggen Christian S har skrivit i forumet.

Jag köpte ett helt nytt originalbatteri via en renommerad Apple-ÅF till min MPB för ca 1,5 år sen. Kapaciteten har sjunkit betydligt. När batteriet är fulladdat klarar det ungefär 30min på SVT Play innan det gnäller över att jag måste ansluta laddaren. Jag stänger av belyst tangentbord och drar ned skärmens ljusstyrka till ett minimum. Statusen säger "byt ut snart". Det känns inte alls bra. Jag hade förväntat mig bättre hållbarhet på ett batteri som är 1-1,5 år. Frågan är om man kan reklamera det? Garantin har gick ut i maj.

Från bägge två skulle jag vilja påstå

Nu funkar det! Ny kabel och utökat nätverk gjorde susen Men jag kan inte strömma Spotify via Airplay. Det kanske inte går?

Trots att jag uppdaterade till 10.5.8 så ligger fortfarande AppStore kvar och vill uppdatera. Varför? Ska jag behöva köra den en gång till?

Ja, den uppdateringen har jag kört in. Men den syns fortfarande inte i AirPort-verktyget. "Inga inställda AirPort-basstationer hittades. Airport-verktyg kommer att fortsätta leta."

Tackar! Jag ändrade den till roaming i ett utökat nätverk. Då funkar AirPlay men istället har den fått gulblink så något är fortfarande inte helt 100. Den syns inte längre i AirPort-verktyget heller.

Ursprungligen av Hjopek:

Har du provat att ställa om till "anslut" istället för "utöka"? Och kollat så att "Aktivera Airplay" är ikryssat?

Jag tittade i inställningarna och den står som ansluten till telia gateway och airplay är aktiverat. Eller ska jag skapa ett eget nätverk för AP Express?

Ursprungligen av lappen71:

Och sen från din AirPort Express till??

Till line-in på min stereo där det alltid har funkat. Kabel är kollad och jag har testat med en annan ny kabel.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du säger att det inte funkar längre. Vad betyder det?

Betyder det att det tidigare har funkat i samma konfiguration (samma router, samma inställningar)?
Eller betyder det att det har funkat tidigare, men med en annan konfiguration (kanske en annan router och/eller andra inställningar)?

Att det slutade fungera - kan du sätta det i samband med någon förändring i nätverket? Kanske byte av någon enhet i kedjan?

Varifrån skickar du ljudsignalen som ska gå via Airplay? (datormodell, operativsystem)

Det fungerade innan jag fick min telia gateway, när jag hade ett vanligt ADSL-modem. Då fick Airporten agera ensam. Men sen den ligger med i Gatewayens nätverk vill det sig inte riktigt. Jag tycker att den borde ju fungera eller ska man greja med något i Thomson-gatewayen från Telia?

Jag skickar signalen via min MPB Intel Core 2 Duo med OS X 10.8.4 installerat.

Jag har en Thomson Gateway från telia med trådlöst nätverk. Men jag har valt att behålla min Airport Express och den är ansluten till mitt trådlösa nätverk (utökat). Men jag får inte Airplay att funka längre. iTunes protesterar inte men jag får inget ljud ut till högtalarna.

Det är knäpptyst. Hur får jag AirPlay att funka igen?

Jag köpte mig en Apple USB Superdrive eftersom den interna i min MBP inte längre vill vara med längre att läsa/skriva DVD-skivor.

Jag har en Panasonic DMR-E55 för tv-bruk som bränner dvd-ram. Klarar Superdrive att läsa RAM-skivor?

Tack! Ska kika in den sidan

Jag brände en DVD DL med 10.5.7 och det funkade bättre

Brännaren i min MBP är kass. Den vägrar bränna DVD-skivor och knappt ens CD-skivor. Vad jag har hört är det ett klassiskt problem på MBP. Ska man öppna datorn och byta ut den eller satsa på en USB-brännare? Passar brännaren till MB Air till MBP?

Om jag ska byta den interna dvd/cd-spelaren, har någon instruktion på hur man lyfter på locket på datorn? Modellbeteckningen är MA895LL/A, en Core 2 Duo 2,2GHz.

Tack! Det hjälpte. Sen sög installationen ut all must från batteriet så det behövdes laddas.