Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christian S

Christian S

Medlem
  • Namn Christian
  • Plats Trollhättan
  • Sysselsättning IT-tekniker
  • Registrerad 2008-04-11
  • Senast aktiv 2015-12-07
  • Antal inlägg 210

Foruminlägg

De senaste inläggen Christian S har skrivit i forumet.

Pga att min Leopard-skiva är sönderrepad så har jag en kopia av den på en USB-sticka. Nu ska jag blåsa om min gamla PM G5 inför försäljning och vill boota från USB. Jag håller ned optiontangenten vid uppstart och kommer till en blå meny men utan några val.

Nu sitter jag där och vet inte var jag ska ta vägen. Varför hittar den inte min usb-sticka?

Jag satt med batteridrift och tog hem ett program (spotify ripper) och installerar det. När installationen är klar tvärdör datorn och lägger sig i viloläge. Datorn svarar inte i viloläget på några som helst kommandon. Jag gör "nödstopp" och datorn går inte att starta. Den tar emot laddning men inget annat. När datorn dog hade jag 86% batteri kvar. Hur får jag liv i den?

MA895LL/A 2x2,2GHz intel core 2 duo

Jag ska vara funktionär för en stor internationell motortävling i början på juli och det kommer att komma journalister från Jordens alla hörn.

Journalisterna använder till största delen OS X på olika språk. De behöver kunna komma åt tävlingens e-postserver.

Finns det någon som kan göra ett script eller liknande för Mail eller Thunderbird som automatiskt lägger in smtp-, pop3- och användarinställningar? Det kan vara svårt för mig att lägga in allt för hand med t.ex. grekiskt eller ryskt tangentbord.

Minnen DDR SDRAM 3200 såg jag att Kjell & Co har till vettigt pris. Hur är det med grafikkortet? Kan man köpa vilket som helst eller måste det vara specifikt anpassat för Apple? 64MB är lite litet, så åtminstone 128MB är väl att eftersträva, eller?

Hur mycket minne är max jag kan ha i denna gamla burk? Mer minne måste jag ha och kanske något snabbare grafik. Jag har en 500GB hdd jag kan använda och jag har tankar på att skaffa en 3TB usb-disk.

Önskar köpa 2x1 GB i ram eller 1x2GB och ett grafikkort 128MB eller 256MB till min PM G5 1x1,8 GHz modell M9031LL/A snarast.

Jag vet inte om detta hör hemma under os x men hur som helst har min PM G5 1x1,8GHz (2003/2004), blivit allt segare. Hårddisken blir full på nolltid och jag och rensar. Castle Ville tycker min flickvän om att spela men det är gränsfall att datorn orkar. Nu har jag 1GB ram och 64MB grafik. Är det värt att kosta på datorn mer minne och grafik i väntan på att ekonomin ska räcka till en MPB med tanke på åldern? Varför är den slöare än min gamla PM G4 MDD? Även om man stänger ned programmet är datorn seg i flera minuter efteråt innan det lossnar. Ett klipp på youtube kan ta flera minuter att ladda. Jag har 8mbits lina in så uppkopplingen räcker.

Hjäl0per inte eller går inte då jag får sitta och klistra in bokstäver då jag har ett gkappande vanlgt tangentbord vissa bkstäver funkar nte. Å så har man ebb i kassan

Igår fick jag problem med mitt Apple Wireless Keyboard (äldre tjockare modell). Den tappade synkningen och imorse när jag skulle pröva att lägga till det, vill det inte alls.

Det är en PM G5 med en lös usb-kopplad blåtandsenhet som har funkat bra hittills.
Jag väljer att lägga till ny enhet (tangentbord) via blåtand.
Den hittar tangentbordet som regel
Men när det ska parkopplas står det och tuggar, inget händer. Trycker jag däremot på enter så får jag upp de åtta siffror jag ska knappa in för att det ska funka och sedan enter. Jag knappar in mina åtta siffror och trycker på enter men tangentbordet blir aldrig parkopplat.
Siffrorna står kvar och en liten grej snurrar nere i högra hörnet. Härifrån kommer jag inte vidare.

Behöver jag nollställa tangentbordet eller varför vill det inte bli parkopplat?

Hoppas deras telefoner håller bättre än deras datorer. Jag har jobbar rätt ingående med Lenovo-datorer och de lämnar mycker att önska.

Jag lyfter tråden eftersom jag har problem med MobileMe/iCloud i datorn. MIn iPhone 3GS har iOS5 och min gamla PM G5 har 10.5.8 och jag kan inte installera något nyare. När jag försöker skriva in min icloud-adress (me.com) i MobileMe-fältet slår den bakut. Jag får inte synkningen mellan iPhone och dator att funka mer än med kabel emellan. Hur får jag iTunes/MobileMe att fatta den ska koppla via molnet? Jag har aldrig haft något MobileMe-konto. Eller måste det till nyare dator och 10.7?

Vet någon var man kan få tag i rtmpdump 1.9 för OS X? 2.3 går inte att köra i PPC-miljö

jag går in i mappen via terminal och knappar jag in ls så får jag upp en lista på alla filer i mappen. Så långt så bra. Men själva "kommandot" fungerar inte. Något saknas tycker jag i mappen.

ls
"power-mac-g5:rtmpdump-2.1c Christian$ ls
AMFObject.cpp README dhgroups.h parseurl.h rtmppacket.h
AMFObject.h bytes.c handshake.cpp rtmp.cpp streams.cpp
COPYING bytes.h log.c rtmp.h
ChangeLog dh.c log.h rtmpdump.cpp
Makefile dh.h parseurl.c rtmppacket.cpp
"

Hade jag varit 10 år yngre hade jag säkert hakat på FB och svalt det med hull och hår. Jag har aldrig registrerat mig på Ansiktsburk som jag kallar FB för. Det dimper ned inbjudningar högt och lågt frän kända och okända personer men jag vägrar. Min sambo har FB och det jag har sett tycker jag mycket är meningslöst pladder. "Nu har jag varit ute och rastat hunden". Måste hela världen få reda på att du har varit ute och rastat hunden? Mycket idag förutsätter att du har FB och vad ska vi som väljer att stå utanför göra? Tvingas in i FB? Vad är det för fel på att använda telefon och ringa folk istället? Eller träffas i verkliga livet? Du får en röst eller en person istället för massa text.

Intresseforum är en sak. Men FB äger rätten till allting du gör på sidan, får mig att dra öronen åt mig. Dessutom gäller inte svensk lag utan kalifornisk lag. FB känns som ett luftslott. Toppen för FB har faktiskt nåtts för nu minskar antalet medlemmar. Se hur det gick för Lunarstorm m.fl. andra communities. Det är mycket luft och spekulation och rätt som det är faller det ihop som ett korthus.

Jag lyfter tråden igen för jag har lite trubbel med TV4 Play. För att komma förbi ett problem måste jag använda v.2.1.

Med 2.2d och senare blir det följande felmeddelande:

"rtmpdump-2.2d Christian$ ./rtmpdump -W http://www.tv4play.se/flash/tv4playflashlets.swf -r rtmpe://cp70051.edgefcs.net/tv4ondemand -y mp4:/mp4root/2011-09-24/20110924T221350_Nyheterna2200_2071049_T6MP48_.mp4 -o Tv4nyheterna 110924.flv
RTMPDump v2.2d
(c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team; license: GPL
Connecting ...
WARNING: HandShake: Type mismatch: client sent 6, server answered 9
WARNING: HandShake: Server not genuine Adobe!
"

Och när jag försöker med samma procedur i v2.1:

"rtmpdump-2.1c Christian$ ./rtmpdump -W http://www.tv4play.se/flash/tv4playflashlets.swf -r rtmpe://cp70051.edgefcs.net/tv4ondemand -y mp4:/mp4root/2011-09-24/20110924T221350_Nyheterna2200_2071049_T6MP48_.mp4 -o Tv4nyheterna 110924.flv
-bash: ./rtmpdump: No such file or directory"

Varför svarar inte 2.1 men 2.2d?