Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ratorinak1

ratorinak1

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-06-09
  • Senast aktiv 2009-08-27
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen ratorinak1 har skrivit i forumet.

polare till mig var på en konsert i somras och skickade iväg två stycken MMS till mig för att visa vad jag missade. Dygnet efter hade vi bestämt att träffas för en bira på stan och plötsligt piper det till i telefonen medan vi snackar med varandra. Två stycken länkar till varsit MMS, som polarna skickade dygnet innan, anländer först nu, nästan 24 timmar efter skickande. Surt, men sant.

jag har också köpt detta program (kostar 75 kr, men grymt värt om man får det att fungera - hejdå till externa USB-dongel osv!), men jag lyckas inte få igång det. Har angivet IP-adressen under TCP/IP på nätverket som jag tidigare skapat, ett såkallat dator-till-dator nätverk (adhoc), sedan anger jag den andra IP-adressen under Proxy (SOCKS) och samma IP-adress skriver jag in under Statics(eller vad det heter) på Iphonne under WIFI-sektionen - jag befinner mig hela tiden i nätverket som jag har skapat sedan tidigare. Sedan skall det bara vara att starta programmet och trycka igång en sida i Safari, men det går inte. Ibland laddar den hem några några kilobytes, men så fryser den till och ingenting mer händer - då blir undertecknad tvungen att hålla in den övre knappen, för att överhuvudtaget få igång telefonen igen. Vet inte riktigt vart felet ligger. Har försökt med alla möjliga lösningar snart i en timme, men det går bara inte. Surt.

Om någon har en lösning på detta problem får ni gärna hojta till med den här i tråden eller via ett PM, alternativ skriva en egen guide på svenska (!) som förklarar hur X och Y fungerar.

GelaSkins | Artist-Designed Removable Skins for iPods, Laptops and Gaming devices <-- vad tycker ni om detta sätt att skydda sin käraste ägodel? Undertecknad har en svart 16 GB, men den blir ju så jävla flottig på baksidan med alla fingeravtryck, och då kan jag ju ändå säga att jag är väldigt noggrann med vart jag har haft händerna sedan tidigare, nästan som en sjukdom.

Finns ju några också ett antal motiv som är riktigt snygga, och det är VÄLDIGT enkelt att sätta dit (http://www.youtube.com/watch?v=FWC752xFEE8). Personligen så skulle jag föredra ett snyggt motiv istället för att en svart, flottig baksida.

Köper man tre, så bjuder dem på den fjärde. Priset per styck ligger på cirka 120 kr inkluderat frakt från Canada till Sverige, men det blir som sagt billigare om man köper fyra stycken samtidigt, och frakten blir ju också avsevärt billigare om man är ett gäng som delar.

Sedan har jag ytterligare en fråga: man fick ju med en duk i köpet av en Iphone, denna duk som man putsar skärmen och även baksidan med - tror ni man kan tvätta den? Efter några gånger så borde ju vara grymt mycket smuts på denna duk, och använder man den igen så återkommer ju smutsen, vilket man inte vill. Hur tvättas den?

Underligt, mycket underligt. För undertecknad fungerar denna synkning helt felfritt, och har gjort så sedan jag signade upp för ett trial-konto för några veckor sedan.

Om jag exempelvis ändrar något på datorn, så skickas detta först till Mobileme-webben, och sedan någon enstaka minut efter så har jag det på min Iphone. Från Iphonen så dyker uppdateringar som jag gör upp på en gång till MobileMe-webbsajten (märker man på symbolen bredvid 3G som febrilt jobbar), och till datorn kan det dröja några minuter eftersom jag har auto-synk på, om jag tillexempel hade tryckt på "Synkronisera nu" så hade ändringarna inträffat på en gång. Och gör jag en ändring på MobileMe-webben så finnes det på mina enheter (Macbook PRO samt Iphone) inom några sekunder - precis som det skall vara.

Ni är SÄKRA på att samtliga inställningar är korrekta i respektive program samt på Iphonen? Följ guiden som Midmus visade till punkt och pricka, då skall det fungera.

Det enda som stör mig är att mailen inte verkar köra IMAP. Varje gång jag tar bort något mail eller så i Mail.app så måste jag vänta till min nästkommande synk tar fart (kan förvisso trycka på Synkronisera nu), men alltså... IMAP vore ju att föredra. Det kanske också är IMAP, men jag som gör något fel?

Senast redigerat 2008-07-24 15:58
Ursprungligen av dekau:

TubiTunes verkar göra det du vill. Du slipper konvertera format också

YouTube → iTunes = One Click
Many Tricks · TubiTunes

Ska funka på fler sidor än Youtube med. Det kostar lite men det kan det ju vara värt. Ska själv testa programmet nu tänkte jag.

EDIT: Testade på svenskafans.com och det fungerade ypperligt. Finns även en funktion som heter integrate with browser. Den gör ett bokmärke som man bara trycker på. Smart idé för det blir ju automatiskt webbläsaroberoende.

Exakt ett program som detta jag letade efter. TACK! Nu slipper jag också konvertera med ett annat program, vilket är skönt - det spar tid och gör sin sin sak, precis som det skall vara. Klart värt sin slant. Tack återigen.

Och tack till ledin och poya för andra förslag på program och sätt att lösa detta. Tack, tack, tack. Min dag är räddad.

Undertecknad söker efter ett program som gör att man kan ladda hem .FLV (flash) filer från exempelvis en sajt som kodar sina program i just detta format, exempelvis SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt. Tidigare hade jag ett program som var i ett beta-stadie, som lade sig i menyraden i Safari, som man enkelt tryckte på, vad programmet sedan visade vilka .FLV filer som fanns på just den sidan man var inne på, för att sedan kunna ladda ner dessa filer enkelt. Oerhört smidigt. Därefter var jag bara tvungen att omvandla programmen så de kunde läggas in i Itunes, vilket jag gjorde.

Detta var ett program som jag helt och hållet har glömt namnet på, men det ingick i ett Macbundle-paket för något år sedan - är det någon som minns namnet?

Annars får ni mer än gärna skriva en annan superduperlösning som fungerar. Alltså... jag vill kunna dra ner .FLV (filer) som jag sedermera kan omvandla till det korrekta formatet så att de går att ta med sig filmerna i Iphonen när man är ute.

Tacksam för snabba svar, och trevlig fortsättning på sommaren.

Ursprungligen av kebarb:

Jag gjorde en fuling för att komma åt coverart.

jag reggade och sedan raderade jag mina kortuppgifter på en gång.

Det fungerade, efter detta mailade jag dem och bad dem ta bort alla uppgifter om mig från deras system. Nu fungerar inte coverartsnedladdningen längre givetvis, men jag har redan tagit allt jag ville ha.

Kanske borde allt spridas via en installerliknande applikation istället?

//K

ett ord: ORKA, vad tror du kan hända liksom? Dina uppgifter kommer för alltid finnas någonstans hos Apple, på en gömd fil bakom . När man väl har lämnat ut uppgifterna, så finns dem där för alltid. Så är det.

För mig har tjänsten fungerat alldeles prima sedan jag testade den (två dagar efter release), och inget belopp reserverades heller när skrev upp mg på ett trial-konto - detta var också efter "den stora stormen", om ni förstår vad jag menar. Dessutom har jag ett trial-konto till oktober (efter dessa gratismånader hit och dit) månad, och jag kommer garanterat förlänga det när mina dagar tar slut.

En tjänst som denna har jag saknat, och äntligen är den allt. Snyggt. Fräscht. Tack Apple, tack.

HAHA. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, eller hur mina vänner? Det är som gjort att ni skall misslyckas när ni håller på och trixxa och haxxa - lyckat!

Skål på den.

Kan NÅGON förklara för mig, varför jag som Iphone 3G-användare skulle använda mig av detta? Vad ger det mig för fördelar, respektive nackdelar? Hur blir det med garantin med Telia?

Sugen, men jag vet icke om jag vågar göra något. Ni som har en Iphone 3G och gör detta - varför? Lär ju komma en 2.0.1. uppdateringen väldigt snart, och då ni som har PWNAGE mobilen.. kommer behöva vänta flera dagar innan det fungerar för er, trots att ni nästan har betalat 6-7000 (med allt inräknat) för mobilen?

Ursprungligen av Magnus Krantz:

Ah, du har rätt, för mig dök det också upp efter ett tag. Men som sagt, det ska ju vara ögonblickligen om man valt push! Hoppas det blir bättre när de fixat alla barnsjukdomar.

Men nu fungerar det väldigt bra, faktiskt. Undertecknad gör en ändring i t.ex. kontakter eller kalendern, och väntar sedan 3-4 fyra sekunder i programmet, då görs ändringen genom att den här symbolen uppe snurrar runt (som visar att jag är ansluten mot nätet) och det anser jag ändå är mycket bra - dessutom har jag knappt någon mottagning här på landet, så det går säkerligen betydligt snabbare i Stockholm eller någon annan stad med bra 3G-täckning.

Ursprungligen av Magnus Krantz:

Hmm, nu har jag lagt till en aktivitet i iCal på datorn, men den visas inte varken på MobileMe eller i telefonen. Det där med synkronisering verkar funka lite si och så.

samma sak här, men för mig så fungerar det iallafall, men det tar dock antalet minuter som jag har angett under /Inställningar och sedan /Push, i detta fall femton minuter, innan överföringen inträffar. Men själva grejen är att ju att överföringen skall ske på en gång, typ (precis som de visade på WWDC). Å andra sidan har jag knappt någon täckning här, men det är väl skitsamma eftersom det är så lite som skickas?

Kan även tilläga att jag lyckades skapa tjänsten, trots att jag bara hade 400 kr på mitt konto - troligen dras pengarna EFTER dessa 60 dagar nu, och inte före, som det var för några dagar sedan. Bra där.

hm, alltså.. det har inte kommit någon uppdatering via programhanteran för oss svenskar än, och sålänge den inte dyker upp, så tänker jag icke testa tjänsten. Däremot tycker jag det är mycket lattjo att det tydligen kostar nästan 1200 kr, då är det ju nästan läge att köpa via Applestore för 799 kr istället, och aktivera när det väl fungerar med koden man får.

Ursprungligen av PeeMaN:

Vadå "blir"?
Jag hoppas och antar att detta är något du har valt?

Inte då, tydligen är läget så om man är nyss fyllda 18, fråga mig inte varför, men så är det iallafall och det är inget som jag har VALT.

Ursprungligen av ekaan:

när tänkte ni som ska köpa på kungsgatan vara där på torsdag kväll?
tänkte dra dit kl 22.00 men det kanske är alldeles för sent?

2200 kommer jag också, och inte fan kommer det vara många i en kö där, då. Klart du kommer få din Iphone.