Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17382119

anon17382119

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2008-07-26
  • Senast aktiv 2018-01-09
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17382119 har skrivit i forumet.

Tack så jättemycket för svaret! Jag köper en kabinett i morgon och testar!

Dalle: Ingen fara.

kenjon: Jag ska kolla om den är partitionerad som GUID. Finns det någon guide över exakt hur en hårddisk ska formateras och partitioneras för att funka med MacBook?

Följdfråga ang diskkabinett: Det blir inga problem att installera OS X på hårddisken som ska in i min dator när den är inkopplad via kabinett i min kompis dator? De är ju olika MacBook-modeller.

Mina skivor är grå och följde med datorn vid köp. Snow Leopard-skivan har en snöleopard på sig och är köpt efter datorn som uppgradering.

Och min kompis heter Raghnhild och ser sig inte som en han.

Hej!

Jag behöver installera en ny hårddisk på min gamla MacBook 3.1 som högst klarar OS X 10.6.8, vilket jag har nu. Jag har köpt en ny hårddisk och formaterat den till Extended Journalförd. Men jag kan inte installera något operativsystem på den. Jag har testat med både startskivorna som följde med (10.5) och med min kompis Snow Lion-skiva (jag har tappat bort min egen). Jag använder en extern cd/dvd-läsare då den interna är kaputt.
Jag har testat att sätta i skivorna och hålla inne "alt" under start. Då syns startskivorna, men inget händer när jag väljer dem. Allt bara fryser och har gjort det ca 1 timme innan har jag stängt av. Håller jag inne "c" istället kommer det bara upp en symbol med en mapp med ett frågetecken i. Håller jag inte inne någon knapp vid start händer ingenting alls.

Jag har också testat att installera OS X 10.7 med hjälp av en återställnings-usb. Då har jag i alla fall kommit in till menyn på startskivan, men kan inte installera 10.7 då det är för nytt för min dator (det kräver 2 Gb ram och jag har bara 1 Gb).

Vad skulle kunna vara fel och hur kan jag lösa det?

En sak jag tänkt på men inte testat är att plocka ur hårddisken på min kompis dator (MacBook 4.1 med OS X 10.7) och sätta i min tomma hårddisk i den. Sen testa att installera 105 eller 10.6 på hårddisken och sen flytta över den till min dator.
Skulle detta fungera tror ni och finns det risker med min kompis dator om jag gör så?

Tack på förhand för hjälp!
/Erik

Ursprungligen av lappen71:

En kompis fick detta fel också och det enda som hjälpte var en återställning av telefonen.

Ah! Det var ju inte en så svår lösning. Det jade jag ju kunnat testa själv också.
Tack för tipset. Jag testar ikväll.

Hej hej!

Ett problem som uppstått sen jag uppdaterade till iOS 7 (nu 7.0.4) är att när jag startar om min iPhone 4 så stängs pushfunktionen av för alla appar jag laddad hem. När jag öppnar appen första gången efter omstart öppnas en ruta där jag måste tillåta push-notiser från den appen även om jag redan tillåtit det innan omstart. I inställningar för notiser är allt som det ska dock.

Vad kan det vara som orsakar detta och hur kan jag lösa det?
Det är ganska frustrerande att behöva öppna alla appar som använder push det första jag gör efter omstart.

Tack på förhand för all hjälp!
/Erik

Jag uppdaterade min iPhone 3Gs tidigare i dag till iOS 6.0.1 och sen dess har telefonen börjat visa ett varningsmeddelande om att den är för varm och att den måste svalna innan jag kan använda den igen. Meddelandet går aldrig bort och jag kan inte göra något. Första gången det hände startade jag om telefonen efter några minuter och då gick det bra några timmar, men sen hände det igen och nu kommer meddelandet upp igen så fort jag startar om den.

Jag tänkte att jag skulle testa att återställa den, men iTunes ser inte ens telefonen när den visar varningmeddelandet.

Detta har aldrig hänt innan jag uppdaterade telefonen. Det känns som att det har med uppdateringen att göra. Jag använde telefonen precis som jag gjorde i över tre år och den har inte varit i kontakt med något vatten (som många andra forum skriver om).

Är det någon som haft liknande problem? Finns det något jag kan göra?

Jag är en hängiven fixare, så jag löser gärna problemet i så stor utsträckning som möjligt innan jag vill ominstallera. Jag är inte alls motstridig till att försöka.

Hur menar du med att hitta problemet kräver mer än att installera om OSX? Menar du att problemet kan kvarstå om jag installerar om OSX?

Jag har faktiskt inte gjort backup. Men eftersom jag kommer åt Terminal via starskivan tänker jag att jag borde kunna kopiera över hårddisken till en extern därifrån. Det borde väl gå? Om det gör det, hur gör jag det i så fall? (Det kanske finns en tråd om det här någonstans i och för sig.)

Hur skapar jag en ny användare om jag inte kommer åt något via skrivbordet? Går det att göra det via startskivan också? Samma fråga gäller .plist-filerna och startprogrammen.

Tack för hjälpen än så länge.

Hej!

Jag har problem med min MacBook 4.1 med OSX 10.7.1.

Datorn startar upp som vanligt men ca 1 minut efter att skrivbordet laddat blir skärmen vit och felmeddelandet "Du stängde av datorn på grund av ett problem" upp. Jag ombeds att antingen försöka öppna programmen igen eller avbryta. Gör jag inget räknar en timer ner från en minut och loggar in på nytt. Vad jag än gör upprepas proceduren hela tiden. Jag kommer inte åt något alls.
Datorn startar inte om utan jag loggas bara in på nytt efter felmeddelandet.
Innan skärmen blir vit och meddelandet kommer upp ser skrivbordet ut som vanligt däremot.

Jag satte i starskivan och startade om datorn och höll in C-knappen för att köra Skrivverktyg. Jag kontrollerade och reparerade skivan i hopp om att det skulle lösa problemet, men det gjorde det inte. Det enda som hände var att det nu går ca en halv minut längre innan skärmen blir vit efter uppstart.

Jag stängde av datorn som vanligt innan den började bete sig såhär, kan ju tilläggas.

Vad kan detta vara för problem? Jag har aldrig varit med om det tidigare.

All hjälp uppskattas hemskt mycket!
/Erik

Senast redigerat 2012-08-21 17:22

Hejsan!

Jag har ett liknande problem, förutom att jag vill uppgradera min 3GS från 4.0.1 till 4.3.3. Jag stöter dock på samma problem som beskrivits tidigare. Jag har testat att ändra i hosts-filen utan några vidare framsteg.

Jag har .ipsw-filen för 4.3.3 sparat och har testat att hålla in Alt och trycka 'återställning' i iTunes, men då får jag bara samma felmeddelande som Lennart fått.

Går det att lösa på något sätt, måntro?

/Erik

Hej!

Jag har precis samma problem. Jag kör MacBook 6.1 och en LG 50PQ1000 med Mini DiskPort till HDMI med adapter (Kanex iAdapt HDMI V2). Tv:n funkar med PC-dator och HDMI, men när jag kopplar min mac visar TV:n "Felaktigt format". Jag har dock inte testat min mac på annan TV.

/Erik

Jag har en MacBook med Snow Leopard och en helt vanlig TV som jag brukar koppla ihop med en mini-DVI till videoadapter-kontakt. Jag har tre frågor om detta.

1. Jag vet att man kan koppla ihop datorn och TVn och ställa in allt så att man får två olika bilder (en i datorn och en TVn, som ett brett skrivbord). Kan man ställa in så att man får Front Row i TVn och fortfarande kan använda datorn, eller öppnas Front Row alltid i datorn?

2. När jag använder datorn och TVn tillsammans och till exempel Front Row eller QuickTime i fullskärm ser allt bra ut på TVn, men på datorn blir det ett konstigt statiskt linjärt mönster. Det fortsätter om jag stänger av programmet men när jag plockar ur mini-DVI-kontakten så blir allt bra. Vad kan man göra åt detta?

3. När jag använt Front Row (även utan extra bildskärm) och sedan stängt av det börjar fläkten gå igång på högvarv. Aktivitetskontrollen säger att programmet inte är avstängt och jag får stänga av det igen genom Aktivitetskontrollen. Då blir allt bra och fläkten lugnar ner sig. Jag har förstått att detta händer med Snow Leopard och Front Row, men finns det något man kan göra åt det.

Tack för all framtida hjälp!
/Erik

Jag har OS X Snow Leopard, Safari 4.0.4 och senaste Flash (vilken jag redan uppdaterat för att testa, hjälpte inte). Och sidan jag varit inne på är toniandguy.com.

Jag har problem med Safari sen tre dagar tillbaka.
Problemet är att Safari hänger sig, det händer inte jämt utan bara på vissa sidor. Jag tror, enligt lite uteslutning, att det har något att göra med Flash, men jag vet inte riktigt. Jag har nämligen testat att gå in på Toni&Guy.com, som jag inte kan öppna i min iPhone för att det är Flash.

Är det någon som kan hjälpa mig, kanske?

/Erik

Uppenbarligen fungerar ju inte Emtecs skivor med Macens brännare och det är tråkigt. Jag får hoppas att jag på något sätt kan reklamera skivorna jag köpt. Vilka DVD-skivor (både Double Layer och +/-R) är det annars som fungerar med Macen?