Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dvorak

Dvorak

Medlem
  • Registrerad 2012-12-31
  • Senast aktiv 2013-01-10
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Dvorak har skrivit i forumet.

Ett tydligt exempel på varför man ska föredra fri och öppen programvara som till skillnad från proprietära alternativ respekterar sina användares frihet.

Ursprungligen av CEk:

Håller alla tummar och tår för att det stämmer, börjar få JB-abstinens!

Det finns gott om alternativa telefon- och pekplatte-OS som till skillnad från iOS respekterar sina användares frihet. Varför inte byta till ett sådant om du har så mycket abstinens? iOS kanske inte är rätt OS för dig.

Ladda ner en kostnadsfri Linux-distribution som du startar från, sen formaterar du hårddisken och passar samtidigt på att installera programvaran. Så får köparen även ett nytt OS på köpet som denne är fri att använda utan restriktioner.

Problemet med Thunderbolt är att det är öppet för DMA-attacker, vilket därmed gör att datorer utrustade med porten är värdelösa i säkerhetskritisk verksamhet.

Problemet med att köra 10.4 Tiger på en sån maskin är att det inte är supportat längre och därför inte får säkerhetsuppdateringar. Därför bör man istället köra fri och öppen programvara som t. ex. Linux eller BSD, som till skillnad från Apple fortfarande supportar PowerPC.

Ursprungligen av wlao:

Tyvärr var det för bra för att vara sant...
Adobe *isn’t* giving away CS2

Efter att ha kikat lite på sidan och provat någon av länkarna så kan jag bara säga att om det är Adobes avsikt så misslyckas de rätt rejält med att påtala detta, jag menar i stil med att skriva det i någonstans på sidan med länkarna.

Juridiskt sett så antar jag att då de inte presenterar någon licensavtal så är praxis att du inte har någon rätt att använda programvaran alls. Om man exempelvis tittar på deras sida för Adobe Reader (som är kostnadsfri) så ska man läsa ett avtal och godkänna innan man får ladda ner. Utan detta, inga rättigheter.

Det är därför som fri och öppen programvara ofta är noga med att belysa vilka rättigheter som du har att använda, sprida och modifiera programvara. Till skillnad från licenser för legacy-programvara som fokuserar på att begränsa användaren.

Ursprungligen av zappee:

Samma misstag som MS, försöka köra samma OS på alla plattformar.

Samma OS, men inte samma GUI (om du nu inte vill förstås).

Apples framgångar kom från lagarbete, inte enbart på grund av Steve Jobs. Om det hade varit så enkelt att allt berodde på honom och hans personlighet så hade nog NeXT inte gått så dåligt som det gick.

Ursprungligen av bollman:

Tyvärr är sanlink ändå en dålig lösning för serverbruk. Den är helt beroende av ett litet flimsigt nätaggregat vilket gör den till nono i servervärlden.

Fast om man är en sån som kör Mac Mini som server så är man nog rätt öppen för sånt.

Nackdelen med Steam är DRM, förlorar du ditt konto så förlorar du dina spel.

Problemet med iPad är att den till skillnad från en netbook artificiellt begränsar vilken programvara som användaren kan köra på den. Det är dessvärre så att man i datorbranschen har fått för sig att bara för att man tar en vanlig persondator som kan köra vilket program som helst, men baserar den på ARM och marknadsför som tablet, så är det okej att tillverkaren avgör vilken programvara som användaren får köra på sin hårdvara.

Enklast brukar vara att ha en dual-boot med Linux (en VM kanske också fungerar), så går det oftast att skriva ut därifrån när det inte fungerar.

Ursprungligen av FG2011:

Jag läste "Steve Jobs - en biografi" av Walter Isaacson - det framkommer tydligt i boken.

Tim Cook har hittills framstått som lite mer mjuk och vänlig än Jobs, så därför kommer det att gå sämre för Apple framöver?

Ursprungligen av The Real Viking:

Är lite tveksam till artikeln…

Sådant kan man skriva när en person lever, men inte gärna när vederbörande inte längre lever…
Annars håller jag med om det som står i artikeln… Skicklig blev han genom trail & error under åren och talang hade han men också en mörk baksida.

Klart man kan, man slutar inte skriva om kända personer bara för att det går bort.

En intressant funktion är att det kommer att gå att köra det med en full desktop. Det börjar finnas tillräckligt kraftfull hårdvara för att man ska kunna göra det nu.

Samtidigt känns iOS väldigt 2007. Vadå multitasking? Blir nog svårt för Apple att överleva på det i många år till.