Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hampus

Hampus

Medlem
  • Registrerad 2001-05-10
  • Senast aktiv 2010-10-09
  • Antal inlägg 183

Foruminlägg

De senaste inläggen Hampus har skrivit i forumet.

Jag har just testat ProTools Free på min Tibook 667 tillsammans med en "Pocketsmart"-disk från macoteket. Fungerade felfritt.

Visst blir den varm, men inte kokhet.

Är mycket nöjd i övrigt.

Jag har förresten IR-symbolen högst uppe till höger i mitt svenska 10.1.3. Man måste ställa in detta i System preferences och Nätverk.

Nu har jag fått det att fungera. Min konfig:
Tibook 667, svenskt 10.1.3, Nokia 8210 (med senaste mjukvaruuppdateringen gjord förra året.).

Lösningen var ett litet verktyg som heter Nokia Modem Options och som kan laddas ner via den här adressen: http://nokia.com/phones/productsupport/6210/downloads.html
Verktyget är skrivet för en Nokia 6210 men fungerar fint med 8210.

Det kan bara köras från OS 9 (Classic fungerar inte).
Starta det, och ställ in modemet efter dina önskemål. Kopiera sedan över modemscriptet som skapats från systemmappen/tillägg/modem scripts till OS X och mappen Librarys/Modem scripts.

Nu fungerar det klockrent för mig. Jag hörde att det var problem med Nokias 14400 sändning så jag skapade ett långsammare och det har därefter aldrig krånlgat.

Nu har jag kollat och det valet finns inte ens när jag har valt ir-porten. ´Så det hjälpte inte.
Någon som har fler förslag?

Det var en jäkligt bra fråga. Ska kolla upp det och återkomma.

Jag vet att detta diskuterats tidigare men kan inte hitta tråden.
Försöker ansluta min Tibook till Nokia 8210 via IR-porten.
I OS 9 går det fint, men i 10.1.3 fungerar det inte. Har försökt både med modemscriptet Nokia Infrared och Nokia_IR. Hörde också att man kunde använda scriptet som följde med OS 9 men det hjälpte inte.

Det vanligaste felmeddelandet är att ingen kopplingston hördes.
En intressant iakttagelse är att datorn och Nokian kommunicerar med varandra så länge jag inte försöker ansluta. När jag väljer Infraröd i Nokian och aktiverar IR-porten ser jag i IR statusen på både Nokian och Tibooken att de har kontakt. Så fort jag klickar på anslut bryts den.

För att svara på min egen fråga: http://www.macbidouille.com/niouzcontenu.php?date=2001-11-23#1645

Har inte hunnit testa ännu dock.

Instruktion på engelska:

How to use iDVD2 without an internal Apple SuperDrive :
I am unaware how many different version of iDVD2 are circulating, but I have already listed 3 versions. This is why I have provided three different patches to cover at least these 3 versions of iDVD2.
A quick reminder on how to apply one of those patches to iDVD2:
- download the patch file
- Make a copy of the iDVD.app package and open it within MacOS 9.
- Move the file "iDVD" to the desktop. The file can be found in Contents/MacOS
- Doubleclick the patch application and patch that iDVD App.
- Once applied, you´ll find the file patched and the original file renamed to "iDVDOld"
- Move the file "iDVD" back into the folder "Contents/MacOS"
- close the (MacOS X) Package again and reboot into MacOS X to try it out "

Jag har också förstått det nu efter att ha surfat runt lite. Men jag kan inte hitta den någonstans. Den finns inte på versiontracker. Var hittar man sådant här? Orkar verkligen inte leta efter den på Carracho eller liknande. (Hur sjutton orkar folk hålla på med Carracho förresten? Jag har bredband men får ytterst sällan hela nedladdningar.)

Tack Jürgen,
men den enda update jag hittar är till 2.0.5 och den hjälper inte.
Någon nämnde en tråd om detta på xlr8yourmac.com men deras sökfunktion är ju allt annat än bra så jag hittar inget.

Finns det något sätt att få iDVD 2 att acceptera en extern DVD-brännare?
Har CD Cyclone DVDRevo som har en pioneer drive installerad. (Firewire)

Såg att systemkravet var Windows...
Men den bör väl funka på Mac, eller?

Vad heter den här produkten? Var i USA kan man hitta den????

I gårdagens Söndagsavisen fanns en intressant artikel som tog upp just de aspekter som diskuteras här. Bland annat handlade det om stämningarna mot folk som knäckt kopieringsskydd, eller berättat hur de knäckt dessa (Trots att branschen själv utlovat en belöning till den som lyckats knäcka skyddet.)

Aktuellt hade i helgen också inslag om det planerade kopieringsskyddet på cd-skivor. Bolagen skaffar ett sådant enbart för att försäljningen av cd-r-skivor ökat kraftigt. Skivförsäljningen har inte minskat. Den ökar igen efter en kort dipp under sommaren.

Ska bli intressant att se när någon knäcker dessa skydd.

Frågan är också hur mycket filmbolagen förlorar på piratkopieringen. Det har ju hävdats att Napsteranvändarna inte köpte mindre musik för att de laddade ner låtar från nätet. Och skivförsäljningen sjönk drastiskt när Napster stoppades. Om det sedan råkade sammanfalla med, och var orsakat av den begynnande lågkonjunkturen kan man tvista i oändlighet.

Men jag misstänker att vissa filmbolag ser mellan fingrarna lite för att de vet att om filmen sprids så ökar intresset för originalet.

Jag har en kompis som är filmproducent i USA. När han hade avslutat sitt senaste projekt, som visserligen var en lågbudgetfilm men ändå hade kostat cirka 20 miljoner kronor hade han inga pengar kvar till marknadsföring. Ingen distributör var intresserad av filmen förrän någon gjorde en piratkopia som visades på lyxkryssningar. Folk började snacka om filmen och vips lanserades den i hela nordamerika.

Från att från början varit rasande och startat en juridisk kamp mot kryssningsföretaget som visade filmen blev han i stället tacksam för den skjuts hans karriär fick.

Den där storyn med Star Wars är intressant.
Om killarna hade filmat av bioduken med en kamera hade de kunnat hävda att de skapat ett verk som de själva hade upphovsrätten till. Det var ju de som höll i kameran, bestämde betraktningsvinkel, ställde in skärpan o s v.

För några år sedan hölls en fotoutställning i Stockholm där fotografen hade fotograferat av kända tavlor och fotografier och hävdade att hon hade upphovsrätten med samma argumentation som ovan.

Lite värre blir det förståss att argumentera för en vanlig kopiering på samma sätt (det var ju jag som stoppade i sladden och tryckte på knappen håller inte riktigt).