Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Liljeqvist
  • Plats International user
  • Registrerad 2003-01-29
  • Senast aktiv 2011-05-22
  • Antal inlägg 145

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Liljeqvist har skrivit i forumet.

Du vill nog inte att både FTP-servern och Web-servern ska lyssna på samma port.

Om jag förstår frågan rätt så undrar du hur du väljer vilken port FTP-servern (ftpd) skall lyssna på? Prova att editera /etc/services och byt port 20&21 mot något annat.

(Jag är inte säker på att det här är rätt lösning, men det skulle vara mitt första försök. Om det här inte funkar så kanske en ändring i Netinfo Managers (ligger i Apps/Utils) settings för /services/ftp skulle kunna fungera.

Citat:

Verkar som det dykt upp ett annat program som tillåter att man kan ladda ner låtar från andra bibliotek. Islurp.

http://ileech.sourceforge.net/

iLeech gör samma sak.

Citat:

Hej, någon som kan rekommendera något mer användarvänligt en rsync för att synka innehållet i vissa bibliotek mellan min ibook och min imac ?

FWB:s BackUp Toolkit. $50 dock.

Citat:

De vätskelagrade sägs hålla längre än de vanliga.
Hårddisken hörs ingenting när PowerBooken är helt ny, den börjar låta efter att den har gjort några varv och då ökar oljudet succesivt.
De brukar/bör hålla ca 2 år innan oljudet börjar bli på tok störande.

Aha! Det förklarar varför disken i min 2 år gamla TiBook (som jag köpte begagnad för några veckor sedan) brusar olidligt mycket. Då ser det inte bättre ut än att jag måste köpa ny disk i veckan som kommer.

Citat:

En annan sak är att man bara bör sätta in 9,5mm höga diskar även om det får plats högre diskar rent fysiskt

Varför?

Citat:

while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM))
{
$row = mysql_fetch_array($result);

Kort svar:
Du assignar $row en gång för mycket i while-loopen.

Långt svar:
För varje steg i while-loopen ger du $row värdet från mysql_fetch_array(). Därefter går du in i loopen på nytt och börjar exekvera kommandon där inne. Det första som händer är att gamla $row slängs för att ersättas av en ny tilldelning m.h.a. mysql_fetch_array(). Det innebär att utgångsvärdet du började loopen med hämtas utan att användas och det är det andra hämtade värdet som skrivs ut längre ned i loopen.
Därefter börjar loopen om med att hämta en ny $row, slänga denna och ersätta den med ännu en rad från databasen.

Test:
Skriv
{
// $row = mysql_fetch_array($result);
istället (kommentera bort första raden i loopen) för att se om jag har rätt eller ej.

Reservation:
Jag har inte läst koden jättenoga, och har ingen phpinstallation att testa på själv, så jag kanske är ute och cyklar här. Om det här inte funkar så skulle jag felsöka SQL-syntaxen innan jag går vidare och försöker hitta fel i PHP-koden: ser databasens sökresultat ut som du förväntar dig?

Nu ska här sovas. God natt.

Fråga:
Vet någon av er hur man monterar en pc-formaterad disk under Jaguar, eller omvänt; hur man monterar en mac-formaterad disk under windows?

Problembakgrund:
Jag och en vän har varsin dator med firewire och en extern firewirehårddisk. Den ena datorn kör OSX och dess externa hårddisk är mac-formaterad (HFS+). Den andra datorn kör WinXP och dess externa hårddisk är pc-formaterad (Fat32 eller ntfs, jag vet inte vad filsystemen under windows heter).

Vi vill plugga in och montera den windowsformaterade hårddisken på macen som kör OSX, eller koppla in den macformaterade disken på PC-burken. Men när exempelvis windowshårddisken kopplas in i macen så monteras inte filsystemet. Hårddisken syns i filstrukturen (/Volumes/Disknamn), men jag kan inte nå dess filer under Jaguar.

Senast redigerat 2003-05-03 00:19

Jag hade ett liknande problem härom veckan när jag riggade upp en Apple Personal Laserwriter tillsammans med en G3 iMac.

Problem: Skrivaren har bara en localtalk-anslutning, och iMacen har bara USB eller Ethernet att prata med skrivare genom.

Lösning: Använd en gammal Mac (med både ethernetkort och localtalkport) som brygga.

iMacen kör 9.2.2. Appletalk är inställt att prata mot Ethernetporten. TCP/IP går via det interna modemet (riggen står hemma hos mina föräldrar, som inte har något snabbare än dial-up).

I iMacens väljare pratar en LaserWriter 8-rutin med skrivaren. Från ethernetporten kopplade jag en twisted-pair-kabel in i min gamla Powerbook 3400 som har både ethernetport och localtalkport och som därför fick agera brygga mellan iMacen och skrivaren. Från Powerbooken kopplade jag sedan en localtalk-kabel till skrivaren. På Powerbooken installerade jag därefter Apples LocalTalk Bridge (en kontrollpanel som agerar brygga mellan Ethernet och Localtalk):
Apple KnowledgeBase:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=17366&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Assisted&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous|169559324

VersionTracker:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/353

När man vill skriva ut från iMacen bootar man upp Powerbooken som efter någon minut börjar att agera brygga mellan ethernet och localtalk. Fungerar bra, men ibland måste man vänta tills bryggmjukvaran hunnit starta.

En billig lösning, om man redan har kapital bundet i en äldre Mac med nätverkskort + localtalk.

Jag har ingen pc brevid mig för att kontrollera att allt fungerar, men här är ett utkast till lösning. (Med reservation för att det finns smidigare lösningar som t.ex. sätta upp web sharing eller en ftp-server på någon av datorerna, jag har inte så mycket cross-platform erfarenhet.)

På PC:n:
1. Under nätverksinställningarna för TCP/IP, se till att TCP/IP över Ethernet är aktivt. Ge PC:n ett godtyckligt IP-nummer, t.ex. 10.0.0.1.

På Mac:
1. Under System Preferences / Network; se till att du aktiverar TCP/IP över Ethernet och ställ in ett närliggande IP-nummer, t.ex. 10.0.0.2. Se till att Macens netmask är samma som PC:ns (typ: 255.255.0.0).
2. Under Sys Pref / Sharing väljer du att aktivera Windows File Sharing. Se till att din firewall är avstängd och inte stänger av fildelningen.
3. Öppna inställningarna för användarkonton och se till att din user kan ansluta till macen via Windowsfildelning.

På PC:n:
2. Anslut till Macen genom att montera en nätverksenhet under ex.vis Z:. Adressen till din mac är nu \\10.0.0.2\ditt_username .

Borde fungera ungefär så här, jag pluggade in en kompis Dell i min TiBook på det här sättet i tisdags.