Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bodhisattva

Bodhisattva

Medlem
  • Plats Malmö, Sweden
  • Registrerad 2003-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-08
  • Antal inlägg 119

Foruminlägg

De senaste inläggen Bodhisattva har skrivit i forumet.

Jag köpte min iBook G4 1,2 Ghz i USA förra sommaren. Tanken var att jag skulle byta till ett svenskt tangentbord men jag lärde mig hantera det engelska så snabbt att jag helt enkelt struntade i att byta. Jag skriver iofs mycket både på svenska och engelska. På så sätt sparade jag ytterligare pengar. Det blev ju några tusenlappar billigare att handla i USA. Om man nu skulle byta till ett svenkst tangentbord kan det väl inte vara så svårt att göra själv. Eller måste man göra något mer än att lyfta bort det gamla och lägga dit det nya?

Ursprungligen av klet:

that's it! var på apple center precis, ville beställa. sjukt oangagerade säljare. Men det struntar jag egentligen i, för att få en 100 gb disk i ska man betala 2100 spänn? och dessutom så efter ha kollat på grafikkorten så struntar jag på att switcha, jag menar, i min gamla PC burk där hemma sitter ett MX440, det är inget höjdarkort!
Redan gammalt som gatan, nä du steve jobs.... ta mig i r**** jag köper en bärbar från zepto istället!
Stannar dock kvar på 99mac då jag köper en när dom bärbara blivit lite bättre. Gillar folket här jue

Får jag bara lov att fråga dig vad du tänkte använda en eventuell mac till? Är det en speldator du är ute efter?

Låter som en omväg om du bara är ute efter att köra Windows-program. Släng in VPC i så fall. Annars kan du ju dual-boota med Linux och kanske köra Wine därifrån.

Ett svar gott nog för mig. Skönt att höra att ni försöker göra något åt det.

Kommer detta lösa problemen med att vissa personer inte kommer in från ex. hemmet men överallt annars? Det hade varit tevligt!

Jag vet inte om det är en bugg du drabbats av men så omständig ska väl inte lösningen behöva vara. Vill du ta bort en låt från iTunes OCH datorn välj bara låt och tryck kringla + delete. Det fungerar varje gång för mig. Konstigt dock att du bara får upp frågan om du vill "flytta dem till papperskorgen" lite då och då...

Jag kommer inte heller in. Börjar bli lite smått irriterad på att man ej kan komma in hemifrån...

Jo du har rätt, Solid. Jag har å andra sidan aldrig påstått att en skärm INTE skulle slitas av att vara igång hela tiden. Det enda jag påstår är att skärmsläckare är rätt överskattat och mycket av en skojig sak som folk tycker är snygga. Men eftersom OS X vaknar ur vila snabbare än man hinner säga ordet "skärmsläckare" tycker jag att dessa mest är överflödiga. Sen är jag ju i en annan sits också. På min dator har jag valmöjligheten att stänga av skärmen. Jag är också fullt medveten om att dagens elektronik inte tål vad som helst. Enligt mig håller mycket av dagens elektronik ganska låg standard.

Skärmsläckare/skärmvila är överskattade. Dagens skärmar är inte i så stort behov av att vila. Jag vet inte hur det är med skärmen på en iMac G5, men min TFT skärm på jobbet är igång dygnet runt och har varit så i flera år. Den mår hur bra som helst. Annan sak är det med de gamla "bumlingarna" där man kan se att bilden bränt fast lite.

Jag hoppar in i diskussionen och frågar om det är möjligt att automatisera löpnummer varje gång en fil öppnas (exempelvis pdf)? Eller måste acrobat jobba mot en databas för att detta ska vara möjligt?

Jag dubbelkollat i Strömspararen och allt är som det ska. Den är inställd på "automatisk". Jag provade att avmarkera alternativet och markera det igen och har startat om datorn. Nu får vi se hur det går. Temperaturen i min lägenhet är inte mycket högre än den var i vintras. Detta inträffar endast när batteriet håller på att laddas. Men jag tycker det vore underligt om hårdisktemperaturen stiger bara för att jag laddar batteriet. Det blir inte så varmt när det laddas...

Ursprungligen av Macus:

Kolla i Systeminställningar|Strömsparare.

Kryssa i Sätt hårddisken/hårddiskarna i vila när det är möjligt.

Har inte gjort några ändringar i "Strömspararen" och som standard är det alternativet redan ikryssat. Men tack för tipset ändå....

Min iBook G4 (1,2 Ghz, 256 MB, 60 GB), har efter en nyinstallation av OS X Panther börjat uppföra sig lite konstigt. Jag har nästan aldrig hört att fläkten går igång tidigare, men nu är datorn helt plötsligt mycket varmare under vänsterhanden och fläkten sätter igång efter en tids användande. Någon som upplevt liknande situation? Kan det ha med installationen att göra?

Min Netgear WGT624 v2 fungerar väldigt bra för mig. Den är inte jättesnygg men den är inte ful heller. Enkel att konfigurera och har riktigt bra räckvidd (brukar sitta i trädgården tre våningar ned och surfa). Lycka till...

Ni kanske redan provat detta, men användarnamnet måste vara hela e-postadressen ([email protected])... Under "server-inställningar" ska ni ange lösenord som autentisering och där ska ni ange hela adressen + lösenord. Lycka till