Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bodhisattva

Bodhisattva

Medlem
  • Plats Malmö, Sweden
  • Registrerad 2003-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-08
  • Antal inlägg 119

Foruminlägg

De senaste inläggen Bodhisattva har skrivit i forumet.

smtp.mail.yahoo.com
port: 587

yahoo's egen SMTP fungerar utmärkt hos mig... (smtp.mail.yahoo.com)

Testa med "Microsoft Remote Desktop" som finns med i Office 2004 for Mac. Det fungerar rätt ok tycker jag.

Jag har kört många olika "Linux-distar" och har kommit att gilla Fedora Core mycket! Den har en enkel installerare med bra valmöjligheter. Tycker man att det där med partitionering känns lite spooky är just Fedora enkel. Men bara för att Ubuntu inte har en grafiksk installtion är den inte så svår. Man får helt enkelt släppa det där med GUI't. Det är inte så annorlund om man bara tänker i rätt banor och håller tungan rätt i mun.
Tyvärr är det lite jobbigt (omöjligt för mig) att få igång sitt AirPort-kort. Killarna på Apple släpper inte hemligheten bakom tekniken.
Fedora har sin "Up2date-funktion" för att uppdatera programvaran men jag gillar Yum bättre. Men vill man sköta installationen med ett GUI kan man ju alltid använda Yumex. RPM-paketen är lika enkla att installera som deb-paketen i min mening men smaken är som baken.
Prova gärna YellowDog också... den är ju PPC-optimerad.

Senast redigerat 2005-11-13 16:50

Jag har hittat filen... TACK!!!!

Min kompis iMac G5 (OS X Panther) har kraschat och vägrar starta. Jag har testat att reparera skivbehörigheterna från installationsskivan som testat att zappa PRAM. Inget hjälper! Den hänger sig strax efter startljudet och det grå äpplet (mot vit bakgrund) kommit upp. Jag har lyckats starta upp den som en FireWire disk på min iBook och vill hämta över det viktigaste innen jag gör en nyinstallation. En av filerna han vill åt ligger i papperskorgen säger han... Nu undrar jag hur man gör för att komma åt den.

Tack på förhand
//Richard

Senast redigerat 2005-11-01 19:21

Jag har ett lite konstigt problem med min iBook G4, 1,2 Ghz, 256 Mb, 14". Vet inte riktigt vad funktionen "Störningskompensation" (AirPort-menyn) gör men jag har testat att starta den för att se vad som händer. Min surfning fungerar lika bra med som utan "SK". Det skumma är att efter omstarter är funktionen inte förbockad längre. Vad beror detta på? Och vad gör egentligen funktionen? Jag får in en del andra trådlösa nätverk när AirPort är igång och jag har fått för mig att funktionen prioriterar mitt egna... Någon som har förklaringar?

jag har följt anvisningarna i bl.a. den här tråden: http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=74986&highlight=HTTPmail
men jag kan fortfarande inte få det att fungera. Kontot vill helt enkelt inte koppla upp. Vad/hur ska jag göra? (Kör Tiger 10.4.2 på en iBook G4 1,42 Ghz)
Och JA... jag vet att jag kan byta till Gmail eller Yahoo's Gig-mail men jag gör detta åt en person som vägrar ge upp sitt f-bannade hotmailkonto... Är det MSN Messenger 5 som spökar tror ni?

Ni har gjort ett rriktigt bra jobb! Äntligen finns där en trygg plats i tillvaron igen!

Är jag blind eller saknas det en länksamling på 99mac.se. Det hade varit "sweet" om folk som snubblat över bra mac-sidor kunde samla länkarna till dessa i ett länkarkiv med en kort beskrivning.

Till att börja med är batteritiden väldigt bra i iBook:en. Att köpa ett extra batteri är ganska dyrt. Finns säkert kopior men det finns ingen garanti för att de fungerar lika bra som originalet. Vårda det som medföljer så får du både bra batteritider och lång livslängd. Personligen tycker jag att det verkar lite bökigt att släpa med sig två batterier plus en extern laddare (vet inte om sådana finns) bara för att sitta i biblioteket och skriva sina uppsatser. Det tar bort känlsan av att vara "mobil". Skulle biblioteket på din högskola INTE tillåta dig att koppla in din dator i 230 V-nätet är det skandal. (Sök någon annan skola). Om du vill surfa trådlöst får du nog höra dig för. Brukar krävas användarkonto. En del skolor tillåter inte ens uppkoppling med egen dator. Det varierar från skola till skola. Bli god vän med någon på datoravdelningen i så fall. Kan även vara bra om man vill ha obegränsat med utskrifter. Lyckas du ordna detta kommer du att få en mycket trevlig "bärbar" upplevelse med din Mac.
Lycka till med studierna och ditt iBook-köp. Du lär inte ångra dig

Ursäkta min newbie-fråga men vart/hur ska jag ändra DNS:n??

Det är det där "tickande" ljudet man hör när disken läser och skriver

Fullt möjligt att disken snurrar fortare men det ska väl inte göra så stor skillnad. Jag har snabbare diskar i stationära datorer som låter mindre... Det är inte antalet varv den snurrar som låter det är när den läser resp. skriver till disken som väsnas. Nåja, hon får leva med en "kick-ass" dator som "tickar" lite...

Min tjejkompis har precis fått sin sprillans nya iBook G4 1,42 Ghz. Ännu en mycket nöjd switcher efter vissa påtryckningar från min sida. När vi packade upp den och ställde den bredvid min blev jag nästan lite avundsjuk (även om min bara är ett år gammal). Känslan var nästan befogad när jag upptäckte att hennes nya iBook väsnades mer än min. Tycker det är lite konstigt att min ett år gamla hårddisk låter mindre än hennes helt nya. Vad kan detta bero på? Ny tillverkare? Deras nya s.k. Sudden Motion Sensor? Nåja, hon är i alla fall nöjd och det hade jag också varit. Den var rätt pigg när allt var installerat.