Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jesperk

jesperk

Medlem
  • Registrerad 2001-07-31
  • Senast aktiv 2009-05-24
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen jesperk har skrivit i forumet.

Utöver de shareware som redan listats vill jag dessutom tillägga:

Launchbar

Du kör ju ett nytt system, lika bra att starta programmen, byta mellan dem, navigera bland dina filer, skicka epost, öppna favoriter på ett nytt sätt.

Jag skulle kunna skriva en mindre uppsats om launchbar, men jag gör inte det utan konstaterar bara att klicka på ikoner och mappar och flikar är ute och att skriva förkortningar är inne.

//J

Hej

Det finns ett dokument att ladda ned från Apples sajt som handlar om fonter och hur de är tänkta att fungera i främst OS X, men det berör även classic, har jag för mig...

Using and Managing Fonts in Mac OS X

//J

Laddas ner via software update.

---
This latest version - version 5.1.4 - resolves all potential security vulnerabilities in previous versions of Internet Explorer 5. This includes vulnerabilities that might have caused Internet Explorer to stop responding or caused a memory problem that compromised the security of the computer.
---

//J

Citat:

citera:Skulle bara vila kunna koppla scriptet till en egen tangentkombination så vore det ett perfekt tillägg till Shift+Äpple+3

Hej Ulf.

Testa Youpi key för att lösa ovanstående problem. Funkar prima för mig för att exekvera applescript vid olika intryckta tangentbordskombinationer. Finns här .

//J

Förutom redan nämnda ASM och Tinker tool:

Keyboard Maestro
- Som program switcher (Samma kille)

USB Overdrive
- Om (eller snarare när) man kör flerknappsmus

Window shade X
- För gamla fina windowshade funktionen

En annan kandidat till att komma med på min lista över must-haves är "launch items" som lägger in program i context-menyn, liknande finderpop. Saknar dock att kunna lägga saker _direkt_ i contextmenyn och inte som ett undermenyval.

//J

En av många saker som förvånade mig när jag bodde i asien (Hong Kong) var att det såldes vcd skivor på samma sätt som dvd säljs i Sverige. Motsvarigheten till Mega Skivakademin i HK, HMV, hade en gigantisk vcd avdelning och nya filmer kostade runt 50 kr och uppåt. De sålde också dvd men man hittade väldigt sällan vhs kassetter.
Så det lagliga intresset i Sverige må vara begränsat, men sett över hela världen är det en annan femma.

Enda problemet med Cmd - Bakåtpil är att om man har en quictimefilm laddad i browsern så händer det att den får för sig att spela upp filmen baklänges.

Kortkommandot jag refererade till ovan är alltså det som listas bredvid back i "go" - menyn.

//J

Hej Mattias

Jag har fjärde knappen (vid tummen) på min logitech inställd via Usb overdrive att backa i explorer. Sitter just nu på en pc, så jag är inte säker på detta, men jag tror att det är cmd-shift(el. alt)-8. Funkar i os x med svensk teckenuppsättning.

//J

Proffsigt av SEB. Banktjänster är underskattade som killer-apps.

//J