Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Powerhawk

Powerhawk

Medlem
  • Namn Håkan Sjunnestrand
  • Plats Gustavsberg
  • Sysselsättning Skamlös, glad, omättlig, slitstark, envis, kul, blåögd, synisk, etc.
  • Registrerad 2003-09-12
  • Senast aktiv 2019-02-15
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Powerhawk har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ljung:

Nej, det är enklare än så.

Bedragaren ringer till dig och ber att du ska identifiera dig hos banken genom att logga in där med mobilt bankid.

Innan du gör det har bedragaren angett ditt personnummer på internetbankens inloggningssida och startat en bankid-session som står och väntar.

När du loggar in med ditt mobila bankid så står bedragaren före dig i kön och det är hans session som valideras när du loggar in.

Enkelt

Det är något jag inte förstår. Då jag läser specen för mobilt bank-ID så fattar jag det som att ifall en inloggningssession pågår mot t.ex. en bank och en ytterligare inloggningssession startar så ska inloggningen avbrytas. Så verkar det inte funka i verkligheten. Är det bankerna som sjabblat till det eller är det jag som har fattat fel?

Produkter som behövs för att göra Facebooks 1984-vision komplett...?

Ursprungligen av suddgummi:

Finns en low-tech lösning på frysande routrar: https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg...
Finns ju dyrare med batteribackup och digital inställning osv, men en sån här funkar för mig. Slå av routern 30 min mitt i natten (eller ännu oftare om det skulle behövas)

Du är ett geni!

Jag kör med TP-link Wifi Smart Plug i fritidshuset. Funkar himla bra utom vid de ovanliga tillfällena då 4G-routern har hängt sig. Då önskar man att man kunde starta om den på distans vilket ju inte skulle funka med en till TP-link Wifi Smart Plug eftersom det är den anslutningen som inte funkar... Skulle ju kunna funka med en fjärrströmbrytare med sim-kort men då pratar vi om helt andra prisnivåer.

Pucko ligger nära till hands. Finns det i USA?

Ursprungligen av Choke55:

Bara att åka och byta

Tack! Dock konstigt att inte Apple informerat om detta ännu på hemsidan. "Mer information kommer inom kort på apple.com/se" heter det fortfarande.

Någon som har hört mer om när billigt-batteribyte-perioden startar? I slutet av januari har det hetat och det är väldigt i slutet nu.

Ursprungligen av amandareventlid:

Onekligen väldigt cool! Hade det funnits elva frågor hade hon kommit med, men prioriterade svenska kvinnor lite extra. Det finns ju massa fler som inte heller kom med, vi får helt enkelt ha ett till quiz i framtiden!

Grace Hopper hos David Letterman, sevärt! :
https://www.youtube.com/watch?v=1-vcErOPofQ

Grace "Amazing Grace" Hopper vilken är min idol i sammanhanget. En av de viktigaste personerna i IT-historien.

Och för att kolla MAC-adressen så kör du ipconfig /all i Windows kommandotolk.
MAC-adressen dyker upp under Physical Address och det kan finns flera om datorn har flera sätt att ansluta till nätet.

Ursprungligen av pmarriott:

Scam är det inte. Det finns en juristbyrå i Cardiff med detta namn (CJCH Solicitors) och telefonnummer och jag har sett en artikel på en juridiknyhetssajt att 3DS använder just denna byrå för anti piracy. Dessutom hänvisar de ju faktiskt till 3DS officiella svenska återförsäljare för att teckna licensen för den påstått olovligt använda mjukvaran.
Utpressning? Ja, såtillvida att en jämförelsevis gigantisk part utövar påtryckningar med hot om stämning på betydande belopp om vi inte dansar efter deras pipa och accepterar sanningen så som beskrivs av dem.

För övrigt ringde de igår eftermiddag igen från CJCH Solicitors men denna gång från okänt nummer och jag talade med en man som nästan lät vettig. Verkar som att de fattar att vi inte har med detta att göra och han sade att han trodde de skulle rekommendera 3DS att lägga ner. Bland annat skulle enligt deras uppgifter intrången i deras upphovsrätt ha sett från Lund i Region Skånes nätverk, Sjöbo och Malmö. Vi har inte några kopplingar överhuvudtaget till dessa platser eller nätverk.

Det som förbryllar mig är det här med epostklienten med vår domän. Det är kanske läge att byta lösenord på våra epostkonton. MAC-adressen får de ju enligt vad de säger genom den lokalt installerade SolidWorks-mjukvaran som läser av den och skickar till 3DS.

Något du kan ha i bakhuvudet är att MAC-adressen sitter i nätverkskortet om det är en fysisk dator, men kör du virtuella datorer via till exempel VMWare Fusion så kan du själv välja MAC-adress. Kolla vilken MAC-adress den virtuella burken har. Stämmer inte den med den dom har uppgivit så är det f-n inte du som gjort något fel. Då är det en bedragare som fixa så att din domän rapporteras av SolidWorks. Det är inte speciellt svårt. Lycka till!

Jag har någon vecka nu använt Apple Pay med Rikskupongskortet. När jag kliver in på restaurangen halar jag fram mobilen, 10 meter från kassan är Wallet igång och jag autentiserar mig med fingret. Framme vid kassan tar det sedan 1/10 sekund så är betalningen klar. Jag är helt såld. Har till och med funderat på att byta bank till Nordea för att kunna använda fler kort, men det kanske att överdriva. Kom igen nu alla andra banker! Vad väntar ni på?

Jag köper också om glykosmätare ingår!

Redan i iPhone 7 är ljudet bättre. Jag tänker både på inbyggda högtalaren (aningen bättre) men främst på att Apple skrotat telepluggen från 1830-talet och kör ut ljudet till hörlurarna via lightning istället. Ljudförbättringen i hörlurarna är inget som uppmärksammats i tester av iPhone men som diskuterats en del på audiofil-sajter. Uppskattas av mig efter som jag innan den upptäckten ansåg mig själv som halvdöv.

Jag har märkt att mina besök på 99mac.se blir färre och färre. Det kanske beror på att 2/3 av alla nyheter nu för riden inte har något med Apple-prylar att göra. Så här står det under 'Om 99mac' längst ner på sidan: "Vi satsar på att bli Sveriges största mötesplats för Appleentusiaster." Har tänker ni inför framtiden?