Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ola Lidén

Ola Lidén

Medlem
  • Registrerad 2004-01-21
  • Senast aktiv 2005-10-28
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Ola Lidén har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av maggan:

hej jag e oxå en ny ipodanvändare (väntar fortfarande på att få den) jag har för att ladda ner låtar från itunes kostar pengar och jag undrar en sak det e så att jag har en stoooor skivsamling hemma för jag älskar att lyssna på musik men nu vill jag dumpa ner alla de cdskivorna in i min ipod o jag vill bara veta lite fakta om hur man gör eller måste mina låtar koma från itunes alltså måste jag skaffa itunes för att ens överföra mina låtar till ipoden hjälppp mig innan min ipod kommer stackars lille

Det helt klart enklaste är att använda iTunes. Du kan såklart använda andra låtar än de man köper på iTunes Music Store och iTunes är väldigt lättanvänt för att göra om cd-skivor till mp3 (eller aac). iTunes använder du också för att kopiera över dina låtar (t.ex. de du har rippat från dina cd-skivor) till din iPod.

Ursprungligen av calotrix:

Mycket riktigt det där med spellistorna, att jag inte tänkte på det! *doh*

Med fetare ljud menar jag mer bas, men samtidigt mer GO i ljudet. Lite högre volym. Blir mer som nån dålig radioripp, eller som om någon bakom dig på bussen har väldigt högt i sina lurar, lite överdrivet, men jag är helt säker på att det är skillnad. Finns det någon allmän EQ i itunes som kan ställa till det menar du. Vet ju att det finns en EQ som man kan ställa in i egenskaperna för en ENSTAKA låt. Men den har jag sällan använt, o ch långtifrån på alla låtarna i mitt bibliotek. Har inga plugins till winamp, använer den gamla winamp verren 2.71 om det är till någon hjälp!

Jag kör iofs mac men det borde vara samma i iTunes. Jag har en meny i inställningarna som heter ljud, under den finns tre alternativ, de relevanta är dels Ljudförbättrare som borde vara avstängd och dels Ljudkontroll (för att alla låtar ska ha samma volym) som även den borde vara avstängd. Annars vet jag inte vad det kan vara. Har inte stött på problemet själv iaf (när jag använt en Windows-burk alltså).

Ursprungligen av Danne:

Tackar

En annan liten fråga är hur man gör för att döpa om filerna till id3 tags, har läst om tag & rename men för det första så kostar det pengar och om jag förstått det hela rätt så baseras det på att albumet skall finnas tillgängligt på en viss sida för att det skall gå smidigt. Jag lyssnar på väldigt mycket alternativ musik på små bolag och har därför svårt att tänka mig att jag har användning för tag & rename. Några andra tips?
Om man vill ha med spårnummer löser tagsen det också eller?

MVH

Tag & Rename funkar fint om filnamnen är korrekta från början. Har du alla låtar i formatet spårnr-artist-låttitel.mp3 så kan du skapa ett wildcard som som automatiskt generar id3-taggar. Tag & Rename är faktiskt rejält mycket smidigare än iTunes för att redigera stora mängder id3-taggar. Sharewareversionen funkar ju i 30 dagar och det borde väl räcka även för de mest omfattande mp3-samlingarna

Ursprungligen av calotrix:

Har hela mitt MP3 bibliotek inlagt i itunes för syncning med Ipoden och det fungerar förhållandevis bra. Problemet är att jag tycker att ljudet blir så jäkla mycket sämre när jag använder itunes för att lyssna på låtarna med datorn, har därför använt winamp hittils för att jag inbillar mig att ljudet blir mycket FETARE där. Någon som erfarat något liknande eller inbillar jag mig bara! Funderar på om det är så att itunes kanske gör ACC mer rättvisa och att MP3 därför låter skit.

Använder du den inbyggda EQ;n i iTunes? Stäng av den isf. Jag är inte säker på vad du menar med fetare (mer bas?) men du kanske har nån "ljudförbättrande" plugin till winamp som gör att det låter annorlunda där? Testa också att sänka volymkontrollen i iTunes till lite grann under max. Har själv aldrig märkt nån skillnad på ljudet från iTunes jfrt med Winamp

Citat:

Ett annat problem som jag brottats lite med vad gäller itunes, är att den ofta när man lägger till hela mappar, ex ett album, så lägger den in dubbla versioner av alla låtar. Istället för 12 låtar på albumet blir det 24 etc. Får därför gå in i efterhand och radera dubletterna! Varför gör den så?. feedback....

Kan nästan garantera att detta beror på att har mappar med en m3u-spellista i samma mapp som låtarna. Om du bara lägger till antingen mp3-låtarna eller spellistan så slipper du dubletterna. iTunes 4.7 har en fin funktion för att ta bort dubletter annars.

Ursprungligen av Björnström:

Apple levererar 33.000 stycken under sista kvartalet 2004 jämfört med 18.000 för hela 2003. Säger väl en del?

Bara i Sverige alltså?

Ursprungligen av _$uRe_:

Hur kan man sätta in pengar på någons konto utan att ha FÅTT sin vara??? Fattar inte hur människor kan vara så godtrogna

Privata rättsprocesser tar väldigt lång tid och kostar en hel del mer än vad ni tillsammans har lagt in på kräkets konto.

Hoppas iaf att Ni lärt er något av den här händelsen

Fast om det varit tvärtom, dvs att de sålt nåt, hade de inte varit för djävla dumma om de skickat varan innan de fått pengar? Man kan ju bli blåst åt båda hållen så man får helt lita på folk och/eller kolla upp dem ordentligt innan.

Jag har en silver (fick den i födelsedagspresent) men jag hade nog valt en rosa om jag köpt den själv, roligare om man har en lite udda färg ju....

Ursprungligen av kainen:

Tror inte att den låser sig i onödan iaf... nån mening måste det ju vara med att man ska "ejecta" den innan man lossar kabeln.

Anledningen till att måste mata ut den lär ju vara ifall det finns filer som är öppnade på värddatorn men som inte är återskrivna till iPoden. eller för att förhindra att frånkoppling sker under en skrivning till iPod. Inte ens i det sistnämnda fallet tror jag att iPod:en tar permanent skada då strömförsörjningen ju finns i iPod:en. Möjligen kan man drabbas av ett logiskt diskfel om man rycker ut iPod:en mitt under en skrivning.

Ursprungligen av minipod:

nu förstod jag lite bättre.
Såntdär kommer bara från massa winande kärringar, men de försvinner med tiden!

Tyvärr är det ju inte så enkelt. Just det här lagförslaget har jag svårt att se att det kommer röstas igenom eftersom elektronikindustrin rimligen bör vara emot det. RIAA och MPAA har dock skrämmande effektiva lobbyorganisationer så man vet aldrig. Förutom elektroniska enheter så riktar sig Induce Act även mot fildelningsprogram och annat. Är det bara jag som tycker att USA har fått skrämmande många lagar eller lagförslag i den här stilen de senaste åren? USA ska ju vara ett "fritt" land.....

Här är en intressant artikel som behandlar vad Induce Act kan innebära. http://arstechnica.com/news/posts/20040618-3906.html

Ursprungligen av minipod:

om båda har en och har fått den innan den fanns i Sverige då är det lungt.
Men om nån som köpt den från Sverige när den lanseras i vanliga butiker försöker impa, då jävlar!

Möjligen så köper man en iPod mini för att lyssna på musik? :rolleyes: Och man kan ju fortfarande impa på de som inte har en iPod mini om man av någon anledning skulle vilja det, även om de finns de som har haft iPod mini jättelänge (läs, minst en eller två månader) innan de flesta andra.

Är 8 timmar en realistisk siffra eller räcker batteriet inte ens så länge? Apple har ju en tendens att överskatta batteritiden på Powerbook rätt grovt (jag vet, jag vet, det beror på hur hårt man låter Powerbooken jobba vilket inte gäller iPod:en som ju rimligen har konstant belastning).

Kortar man ner batteritiden mycket om man byter låt och trixar o har sig (den måste ju spinna igång hårddisken oftare vilket borde dra en del mer ström)?

Är det nån som fått längre batteritid än 8 timmar?

Ursprungligen av minipod:

har du hört talas om "impfaktorn" eller läser du möjligtvis M3?

Vem ska du impa på? Dina nördkompisar? Eller du kanske har med den när du är ute o raggar på krogen?

1