Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fiction

Fiction

Medlem
  • Sysselsättning Student i Australien!!!
  • Registrerad 2004-12-22
  • Senast aktiv 2007-09-15
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen Fiction har skrivit i forumet.

Tjena!

Kommer åka till USA i en månad och vill såklart kunna ladda min Ipod!! Nån som har några förslag på hur man smidigast löser problemet, eller ev sitter på "USA-pluggen" får gärna höra av sig!!

Tack på förhand!

Kan bara hålla me....Itunes suger!! Kör själv me Winamp istället, mkt enklare o fungerar felfritt än sålänge!! Ladda ner plug-in från Winamp.com...mitt bästa råd!!

Jag har köpr ett iSkin Evo2 till min 60 Gb....å e jättenöjd me d!! Finns å köpa på bl a teknikmagasinet. Annars så får du beställa ett direkt från www,iskin.com!? Jag köpte storlek B, som funkar på 60 Gb oxå, även om d till en början var tänkt för 40 Gb, tror jag..?!

Har oxå en 60 Gb Photo, som jag e väldigt nöjd med!!! Tycker helt klart att d är motiverat att lägga några extra hundralappar å få dubelt så mkt lagringsutrymme....Har köpt ett iSkin Evo2 fordral till min, som sitter som gjutet!! Gillar även att man kan se skivomslaget, till den låten som spelas!! Spelar såklart inte så stor roll när man har den i fickan, men på t ex fester e d schysst o kunna se skivan....

Tillbehöret du nämnde kommer ju inte förrän slutet av mars i USA, så det kan nog dröja några veckor till tills man kan köpa det i Sverige...verkar dock super!!

Ursprungligen av karlzone:

Jag är själv windows xp-användare och använder itunes. Här fungerar det mycket bra. Om det krånglar för dig kan du alltid köra med "ephod"? (rätta mig) eller musicmatch (musicmatch följer med i kartongen om jag inte minns helt fel).

Jag provade o ladda ner Ephpod, men gillade inte d direkt, så jag körde med Winamp istället. Funkade skitbra!! Enda du måste göra är å ladda hem ett plug-in för Ipoden för Winamp. Bara å söka på "Ipod plug-in for Winamp" i Google eller nåt liknande...

Körde f ö me vanlig (!?) USB 1.1 o d tog såklart lite tid, men va ju bara o sätta på överföring över natten, så hade jag mina 26 Gb på pådden nästa dag.

En mkt glad Ipod Photo 60Gb ägare....sen 2 timmar nu!!! Tankas för fullt just nu....

Ursprungligen av rattha86:

hej.
jag har precis fått min nya ipod photo 30gig och undrar om jag kan både ladda den och föra över musik på den vid första laddningen. Borde jag låta den ladda för sig själv och sen överföra låtar när den är helt fulladdad?

hoppas på svar//

Exakt hur sugen e du på att lägga över låtarna egentligen?!!! Tålamod e en dygd....

Ursprungligen av PeterM:

Hej.

Jag börjar känna mig knäpp.
Jag har alla mina skivor i mappar under mappen Min Musik. Alltså C:\Min Musik\Artist_namn - Låt_namn. JAg lägger sedan till skivor i denna mapp. När jag sedan vill ha in dom i iTunes så försöker jag med "Lägg till mapp i biblioteket". Den bläddrar igenom filerna, men sedan händer nada. Ingen artist/skiva dyker upp i listan. Varför???

Det enda jag fått att fungera är att radera samtliga låtar ur iTunes och sedan lägga till hela "Min Musik"-mapp igen. Då dyker den nya skivan upp. Skall det vara så här krångligt?

Hur fungerar det för er och hur jobbar ni med era låtar och iTunes???

Jag kör PC.

Verkar inte som att någon brydde sig om att besvara den här frågan, så jag försöker få liv i den igen...har nämligen samma problem. Jag har rippat massa skivor med Itunes, o lyssnat på dom genom Winamp, o då jag nu snart ska få min Ipod (imorgon!!!) så tänkte jag förbereda Itunes o se till så att verkligen ALL min musik från "My Music" mappen verkligen fanns i Itunes. Letade som en galning efter nåt sätt att "rescanna" min musik mappen genom Itunes men kunde inte heller hitta nån sådan funktion, så jag bestämde mig oxå för att radera allt o lägga in d igen...enda trista va att jag i farten lyckades radera låtarna "fysiskt" från hårddisken o blev av me drygt hälften av alla mina sköna CDs som jag släpat med hit från Sverige...inte så kul...

Har som sagt kört Winamp hittills o d lutar åt att jag fortsätter med d!!! Har skaffat plug-in för att enkelt kunna lägga över låtarna på Ipoden, men e bara lite osäker på hur det funkar med "albumbilder", alltså att få upp skivomslaget när en låt spelas...e rädd för att man måste ha Itunes för att d ska funka...

Ursprungligen av Pentax:

Köpte också "glo in the dark" Evo2 Ghost, en riktig pärla. I mitt tycke ett måste på de vita ipoddarna eftersom det bara inte funkar att ha dem utan fodral. Varför? Jo ytan är så pass skör och glansig att minsta nysningen skapar repor, dessutom känns den kladdig lätt när fingeravtryck gör ytan flottig(man kan skriva sitt namn i flott efter ett kort tag). Gelskinnen dämpar dessutom kontakten med bord och dylikt när man lägger ner podden.
Gillar också skrollskyddet på Evo2, en liten tunn plastplatta som läggs ovanför skrollen och som kilar in sig perfekt i gelskalet. Har svårt att tänka mig ett bättre skin till sin ipod faktiskt.

Du menar väl skärmskyddet o inte "skrollskyddet"?!? Har iaf inte fått något skydd för skrollhjulet eller clickwheelet....

Ursprungligen av Pentax:

Beställde ett av de där gelskinnen via iskin.com till min 40GB. Läste i en tidigare tråd här att samma storlek som är gjord för 40GB även funkar för 60GB något jag tror på eftersom gelskinnen är väldigt flexibla och går att sträckas ut lite extra för en 60GB. Rekommenderar att köpa via iskin.com för övrigt. UPS Express på 3 dagar fram till dörren. Fick dessutom med en liten genomskinlig plastväska som extra skydd.

Kan nog ha varit jag som skrev om d?! Jag mailade nämligen till Iskin, för att ta reda på vilket eller vilka iSkins som funkade med en 60 Gb Photo. Här e vad dom svarade:

"...We have determined that we will sell only our Size B iskin for
the iPod photo 60GB. Customers who have purchased this model have concluded
that the fit is better than expected and have filed no complaints. We have
found that our Glo series in Size B tend to offer a slightly better fit than
the non-Glo. We recommend you give it try".

Har själv precis köpt ett iSkin Evo2 Ghost (som lyser i mörkret) o sitter o väntar på min Ipod 60 Gb nu....kommer skriva o berätta hur jag tycker fordralet passar o funkar med den så fort jag kan!! Har försökt få andra o skriva motsvarande recensioner, men intresset har varit minst sagt svagt....

Ursprungligen av oskarrr:

Skulle ha varit i Australien alltså!

Ja d e klart en lösning....

Tyckte att det var dags att presentera sig på Forumet nu, även om jag läst o varit medlem ett tag redan!!

Bodde me en amerikanare förra terminen här nere, som var Ipodfanatiker, så han övertygade mig om hur bra dom var!! Sen har d tyvärr tagit lite tid o verkligen få tag på en Ipod....

Först köpte en kompis en Ipod 40Gb 4G åt mig i Singapore, på vägen hem t Sverige, som jag skulle få när hon kom tillbax ner t Australien. Men medan hon var kvar i Sverige kom jag på att jag ville ha en Photo istället, så jag (eller hon ) sålde den åt mig för 3500, vilket känns som en rätt schysst affär nu....sen så lyckades hon köpa en 40Gb Photo åt mig i Hong Kong på vägen ner hit. 2 timmar innan Apple bestämde sig för o sänka priset....så den fick hon lämna tillbax....å igår så beställde jag en Ipod 60Gb Photo från Apple i Australien, med studenrabatt. Kommer kosta 3200 kr, vilket känns som helt ok!!

Så nu e jag snart då äntligen Ipod ägare, o inte bara Ipod fanatiker...enda fördelen med alla dröjsmål har dock varit att jag hunnit läsa på kring ALLT som finns o veta kring Ipods, o förhoppningsvis kan fixa d flesta problem....

(E förresten 32 grader i Australien idag, om nån undrade.... )

Ursprungligen av oskarrr:

Suck!

Jag beställde en iPod photo 60gb i fredags (den 4:e alltså). Jag hade en liten förhoppning om att den skulle kunna skickas innan helgen eftersom jag beställde den på morgonen, men icke. Så nu efter helgen var jag ju helt säker på att den skulle skickas, eftersom det stod senast den 7:e. Var in kanske 5-6 gånger under gårdagen för att titta om den skickats men det stod fortfarande "Status: open"

Fick tillsist ett mail från Apple (sent på kvällen) där det står

Buuu! Är den verkligen så populär? Det här är så jäkla typiskt för mig. Jag kan acceptera att det tar lång tid om man beställer från t.ex. eBay (tog exempelvis 2 månader att få en ipod mini genom eBay för mig) men att det ska ta 1,5 vecka innan Apple ens skickar ivägen iPoden då det står "Levereas inom 24h" ja det är ju bara sånt som kan hända mig.
BUU!!!

(Ville bara gnälla av mig lite)

Shit va trist!! Sitter själv o oxå vänta på min Ipod 60Gb Photo. som jag beställde igår från Apple här nere i Australien.....kollade precis o då stod det att den skickats!!

Bara å hoppas på att den kommer fram oxå!? Verkar dock som att Apple har samma levereansproblem annars i Australien oxå. Försökte köpa min från ett Apple Centre igår, men de hade ingen aning kring när d skulle kunna börja sälja eller få leverans?!

Får trösta mig me att den bara kostar 3200 kr här nere......

Ursprungligen av Archduk3:

vill tipa om de mindre kända verken från snook och robbie williams.

Me and my monkey och all music från "swinging when you're winning"

Snook:

sarsan snarkar redan
låtsas som det regnar
har du tänkt på din egna begravning
änglalik

och sedan alla iPod reklamlåtarna

//C

Skivan heter "Swing when you're winning".....rätt ska va rätt Men du har rätt i att det är en bra skiva!! "Me and my monkey" på "Live at Knebworth" e riktigt grym....

Kan ju passa på å tipsa om lite schyssta låter o grupper som jag lyssnar på just nu....

Keane - Hopes and Fears
Lars Winnerbäck - allt, men "Vatten under broarna" e ju den senaste...
Artmade - Ett GRYMT bra band från Kristianstad...."Rusty" e ett måste...
Ben Folds Five
The Knifes
Jurassic 5

Skulle haft mkt mer om jag inte suttit på piss bredband i Australien, där man bara får ladda upp o ner 1 Gb i månaden...

Måste bara kommentera Governors visningsbild....hur bra e inte the Office!!! Så sjukt roligt!!

Välkommen som Ipod ägare oxå förresten....