Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Integralmannen
  • Registrerad 2005-01-28
  • Senast aktiv 2006-01-23
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Integralmannen har skrivit i forumet.

1

Bmg

Ursprungligen av C.K.:

Älskar ITMS och handlar där mest hela tiden (för ofta?). Men vissa artister finns ju inte med eller finns med fast bara med några få sånger. En sökning ger att det främst handlar om BMG's artister. När skall BMG ge med sig så vi får strö pengar över det musikbolaget också?

Extremt störande är det i alla fall att man inte kan köpa alla låtar man vill.

Jag såg fram emot att ITMS skulle öppna och jag la in mina kontonummer mm så fort det bara gick, men hittintills har jag inte hittat några låtar/skivor som jag velat ha. Utbudet är lite väl begränsat och inte alls så bra som i tex den amerikanska eller engelska shoppen.

Jupp!
Klipp bort det för att vara på den säkra sidan, även om det är perforerat a'la toaletpapper... Du vet hur det kan gå med toalettpapper

Ursprungligen av AndreasJ:

Hej!
Köpte ett Podsleeve härom veckan.
Ni som har det vänder jag mig först till.
Underdelen av fodralet, där man laddar iPoden, där sitter ju en liten flik om man ska ladda den.

Och frågan är om man ska rycka bort den? För visst fan är det inte tänkt att man ska dra av "strumpan" eller skyddet varje gång man ska ladda den.

Ursprungligen av Signhild:

Det tycker jag låter väldigt mystiskt eftersom jag både har Mac och Pc och för över låtar till iPoden från båda. Detta fungerar vad jag förstår eftersom jag har formaterat den för Pc (fat32), andra hållet fungerar visst inte lika bra.

Den enda lösningen jag kan komma på är att det måste blivit något fel i formateringen och att den kanske borde provas att göras igen. En annan fundering är att du kanske har en äldre version som kanske inte klarar att hoppa mellan två plattformar? Jag har ingen aning hur de tidigare versionerna av iPod fungerar men för min 4G går det alldeles utmärkt.

Har ingen MAC så jag har inte provat...
Är det inte så att det funkar utmärkt att använda hd funktionen, men inte själva ipod delen. Dvs du kan lägga över filer, men inte spela upp dem eftersom de hamnar på hd-delen och inte i musikbiblioteket?
Som sagt... det funkar för dig, men varför i all sin dar tycker då apple att man skall formatera om sin ipod så fort man fått den

Ursprungligen av mattias!:

Jag har ett problem, som jag varken förstår eller kan lösa. Hoppas verkligen att någon här på forumet vet mer om iPods än jag.

Såhär är det: Jag har en iPod 20 gigabyte och en iBook med 500 låtar på, min sambo har en PC med 4000 låtar. Givetvis ville jag ha ALLA låtarna på min iPod ... så jag kopplade den till PCn, formaterade om den och la in all musik.

Men när jag nu försöker koppla iPoden till macen, för att lägga in mer musik och sortera lite, då finns den inte längre! Jag kopplar den till datorn, batteriet börjar laddas och den sätts på - men dyker varken upp i iTunes eller på skrivbordet, och enligt Skivverktyg så finns den inte! :eek:

Vad ska jag göra?!

Du får välja, antingen använda Ipoden med PCn eller med MACen.
Du måste alltså formatera om den igen, för MAC, för att få den att visas igen. Jag föreslår att du kopierar över låtarna från PCn till ibooken via nätverk eller annat lämpligt sätt och sen för över dem från din ibook.

Jag hade också problem med att formatera, jag lät den stå i säkert en timme. Gjorde därefter som nosheoldwoman och avbröt genom att trycka på "x". Provade en andra gång och den här gången såg jag till att ipoden var avstängd när jag började formateringen och allting flöt fint.

Har ännu inte fått min Ipod 20GB, enligt apple skall den vara på väg.
Precis som många andra har jag inget usb 2.0 kort. Så jag satt mig och räknade lite på hur lång tid det tar att fylla med 2.0 respektive 1.1.

Om man räknar med bara mängden data så blir det för:
20GB = 20480MB =>
1.1 1.5 MB/s => 3.8 timmar
2.0 60 MB/s => 5.7 minuter
(40 gånger snabbare)

Så visst går det... men det tar som sagt en jävla tid
Och då har jag räknat med en konstant överföringen med 100% utnyttjande av bandbredden, vilket inte är så troligt.
Skulle gissa att det tar lite drygt 4.5 timmar att fylla en 20GB med usb 1.1

Någon som gjort det ?

Okej, undrade bara, för jag har svårt att tänka mig att de kan söka på mitt namn hos vhs (verket för högskoleservice) utan mitt medgivande. Vilket skulle innebära att jag typ skall maila in en inscannad bild eller något

Hej!
Beställde för ett par dagar sen en Ipod 20gb över nätet. Eftersom jag är student så utnyttjade jag naturligtvis möjligheten till rabbaterat pris. Nu har jag betalt in pengar till apple och väntar bara på att de skall ta nästa steg. Hur vet de att jag pluggar? Kommer de att be mig skicka in några papper eller skiter de i att kolla?

Hej!
Beställde en 20gb precis och jag tror jag är i samma sits som dig...
Vad gäller egentligen för usb, är det strikt som det står i specarna eller att man måste ha 2.0 eller firewire?
Visst det är ingen större fara och ingen stor kostnad att skaffa sig ett usb 2.0 alternativt firewire kort men det skulle vara bra att veta exakt vad som gäller kompatibiliteten gentemot usb 1.1.

Ursprungligen av Erik Svansbo:

Ja, det kan man, om man bor i något land där iTunes music store finns. Tyvärr inte i Sverige än, men flytta till Finland så går det bra.

Hehe... jo det är ju ett alternativ... ELLER... nej det är det visst inte : :rolleyes:

Hej!
Detta är också mitt första inlägg, jag har lyckats installera iTunes... när skall man kunna köpa musik därifrån?
Någon som hört något om det?

1