Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
minimunk

minimunk

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-11-02
  • Senast aktiv 2007-11-26
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen minimunk har skrivit i forumet.

För att kompletera de uppgifter jag skrev innan så skriver jag nu ett till inlägg.

Batteritiden när man tittar på film på ipodens skärm är usel. Runt 1 timma. Helt värdelöst.

I övrigt så är jag fortfarandeväldigt nöjd med min lilla gulliga iPod. Letar just nu förfullt efter en bilig nätadapter som jag kan koppla in i ciggurtaget i bilen, så jag kan titta på film dära utan att batteriet dör mitt i en film.

Jag hade stora förväntningar på min ipod (30 gb), för stora trodde jag. Men jag blev _riktigt_ imponerad!

Upplösningen och ljus/färgåtergivningen på skärmen är helt perfekt. Du kommer inte bli missnöjd. När det gäller tvout så vet jag inte. Jag har bara testat med filmer som är 320x240 (mpeg-4) och då så blir bilden lite halvkass på min 21'' tv. Jag skulle kunna tänka mig att se en långfilm i det formatet en regning dag i maj ute på landet, men annars är det inte så mycket att hurra för.

Observera att man ev kan få sin ipod att spela filmer med bättre kvalite. Har ej testat.

Enligt apple så ska den kunna visa film i 2 timmar, och spela musik i 16 timmar. Jag har inte testat helt fult ut tills den dött, men jag skulle uppskatta efter att ha sett hur mycket batteri jag haft kvar efter lyssnande att jag kan lyssna på musik i 14-16 timmar, och titta på film via tvout i 2-3 timmar.

Hittade svaret själv på min första fråga.
När du fört över filmen till din ipod, högerklicka på den och välj "Visa info". Välj sedan "Alternativ" och där finns det en ruta som heter "Videotyp". Där kan du välja om det är en film eller musikvideo.

Jag har ännu inte lyckats hitta nått ställe där man kan skapa flera "Videotyper".

Observera att man måste ta en fil i taget, det går alltså inte att markera alla sina musikvideofilmer och göra inställningen på.

Roligt att TNT strulade med leveransen till dig med. De var helt värdelösa när de skulle leverera min nya ipod (G5) för några dagar sen.

Hans0n: Dra den till ditt itunes. Och sen är det bara att dra över den till din ipod. Lika lätt som att föra över musik (förutsatt att den är i rätt format)

Hur väljer jag om videofilmen som jag drar över till min ipod ska hamna i "Movies" eller "Music Videos". Som det är nu så hamnar alla i "Movies", vilket är smått irriterande då man vill kunna dela upp dem.

Fråga två: Kan man skapa egna kategorier?

Engelska..

Till den nya ipoden som kan visa video, iPod G5, så följer det inte med någon firewire kabel. Men kan jag ansluta den via firewire om jag införskaffar mig en sån kabel, eller är det bara usb som gäller?