Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
_themusicas

_themusicas

Medlem
  • Registrerad 2005-11-09
  • Senast aktiv 2007-09-09
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen _themusicas har skrivit i forumet.

e de nån som vet hur man ordnar spellistorna i ipod video efter namn ordning så de hamnar efter namn för de hamnar efter den man lagt in senast oftast e de nån som vet?

är detnånsom vet när vi kan ta del av musikvideor ex i itunes`?

Ursprungligen av slobodan87:

Jo, winavi fungerar att bränna in texten i filmen, men de programet klarar inte att bränna till det formatet som ipod kräver, mpg4 eller va de nu heter. Jag säker ett program som kan göra båda sakerna, både bränna in textningen och konvertera filmen till rätt format för podden. Men de verkar svårt? Någon som vet?

men hur gör man om man vill bränna in text?

kan man zomma i bilderna i ipod video kolla denna länk http://www.mac-essentials.de/index.php/mac/category/C28/P20/

Ursprungligen av slobodan87:

Har letat i flera dagar nu efter en någorlunda bra tråd som beskriver hur man, på enklast sätt löser problemet jag har

Föreställ dig att du, precis som jag, går in på Piratbay eller något annat program som kan ladda ner diverse saker. Jag laddar ner en film i avi format eller något annat trevligt form. När det är klart går jag inte på undertexter.se och laddar hem textnignen till denna film.

Nu till problemet:
Hur får jag på enklast sätt undetexten "inbrännd" i filmen, och filmen konverterad till mpg4 så att den passar till iPod video.

Som det ser ut nu så "bränner" jag först in texten med winavi, och sen så konverterar jag med videora, men det måste ju finnas nåt smartare sätt?

Den som hjälper mig med detta ska jag personligen rekommendera som kandidat till nästa nobelpris eller grammis eller nåt sånt kul.

funka winavi så man kan lägga in text i filmen? :/

Vet nån vilket program man använder för att bränna in sen text i en film så den fastnar där o sen att man då kan konventera den me ex. videora så harman filmen i ipoden me svensk text nån som vet vilket program o då menar ja inte vobsub elr vlc andra?

Ursprungligen av jabe:

Har nyligen införskaffat en iPod G5 och har en del tv-serier. Därför vill gärna kunna lägga mina serier under TV-program och inte Filmer. Letade lite och läste om ett program som heter MrTVpod.

Så här går du tillväga:

Ladda ned MrTVpod http://www.mrtvpod.net/

Se till att välja "mrTVpod v0.2Beta for Windows and Mac OSX" och inte GUI-versionen.

I iTunes så redigerar ni infon för serierna, då motsvarar:
Namn - Episodnamn
Album - Serienamn
Låt - Episodsnummer
Skiva - Säsong

T.ex.
The Thin White Line
Family Guy
1
3

Fyll i genre som "TV Show" (Mappen kommer fortfarande heta TV-program på iPoden ifall ni har svenskt menysystem)

När ni har redigerat infon för serien så stänger ned iTunes och öppna iPoden med utforskaren (Se till att ni använder iPoden som extern enhet och att ni visar dolda mappar). Navigera till X:\iPod_Control\iTunes\ och lägg mrTVpod.exe här och kör programmet. En dosprompt kommer öppnas och stängas.

Nu är det klart, bara att mata ut iPoden och njuta av ett fint organiserat videobibliotek (nästan).
Notera att avsnitten kommer fortfarande ligga kvar under Filmer samtidigt som TV-program, det gjorde de iaf för mig. Kanske ska vara så, annars kommer det förhoppningsvis en uppdatering eller ett nytt program som fixar det med.

Asså de funkar bara inte öppnar ipoden som bärbar medieenhet men de funkar inte att klistra in där o om man lägger programet där sågår de inte att köra

Vet nån om man kan få iDOOM att funka på ipod video?

fick inte ni nollställa den? funka de då?

ja har två döda pixlar i mitten en i röd o en i gul finns de inget man kan göra åt detta ? elr e de bara att ringa apple support hur lång tid ta de för att få en ny sen?

//Gabbe

Ursprungligen av simonklinga:

ring 0771 199 519 och säg att du har döda pixlar på din skärm. Dagen efter kommer ups/tnt/nån budfirma och hämtar din iPod. Nästa dag igen kommer de tillbaka och du får en helt ny. förhoppningsvis utan döda pixlar. Vet av erfarenhet.

MVH Simon Klinga

gjorde du det elr?

har ni upplevt att de ibland kmr upp två prickar i mitten när man ex kollar på video elr lyssna på musik ser på bilder så ser man två prickar i mitten de kan vara gula elr röda oså även om ipoden e laddad e de så ibland va bero de på?

vilket är de bästa fodralet de hårda elr silikon de finns ju vissa att välja mella på www.istuff.se men e sillikon skydden bra o skyddar displayen oså elr e de hårda bättre?

tack på förhand
gabriel