Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
samoth

samoth

Medlem
  • Registrerad 2006-08-27
  • Senast aktiv 2010-03-06
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen samoth har skrivit i forumet.

Jorå! Skaffade "IS" till min nya Nano. Hade till den gamla också. Tycker faktiskt att den var lite enklare att applicera. Kan ju varit för att jag gjort det förut iofs. Det blir dock en större skillnad i utseende än vad det blev på 1 g'n. Det mattsvarta i ytan försvinner ju, och ´faktiskt så blev min tidigare svarta 8 GB lite smått grönaktig med shielden på. Dock ej clickwheel eller valknapp.

Den kan glipa, typ 1 mm, på baksidan, men är knappast något som stör, förutom mig då kanske

Hej vänner! Gick till Lidl, inhandlade en station. Är faktiskt väldigt nöjd än så länge. Dock var adaptrarna helfel, alla var till större modeller. Använder istället den jag fick med när jag köpte Nanon, funkar felfritt.
Bra grej: När man använder stationen går nanon på väggström. Om man stänger av stationen funkar den som laddare. Kan vara bra om man inte vill ladda med usb/ köpa extra laddare. Väldigt lätthanterlig fjärrkontroll. Dessutom plats på stationen för den-minimerad "borttappningsrisk".
Martinot - Vet ej hur liten/snygg BRLs variant är, men denna är vaken stor eller anskrämligt ful.

Hade samma, eller liknande, problem med en "gammal" 4 gb. För mig var lösningen att återställa datorn till en återställningspunkt innan problemet hade inträffat. Jag hade iofs inte två varav en fungerande.

Du borde kanske kolla itunes/ipodhjälp i itunes? Finns ju massa felsökningsalternativ där om jag inte minns fel. Tror att jag spenderade en timme eller tolv där då jag hade problem.

Kolla istuff.se och leta dig fram till "invisble shield". Har använt sådan till både min gamla och min nya Nano. Funkar grymt! Enda skillnaden mot att inte ha någon är att ytan på den nya Nanon blir glansig. Känns ok iom att den blir garanterat (livstidsgaranti) repfri och "ej funktionshämmande"

Hej!
Kolla upp istuff.se och "deras" Invisible Shield! Har införskaffat en till min nya, samt tidigare en till min gamla Nano. Kostar 240 pickadulvrar och har en livstidsgaranti. Har funkat utmärkt för mig.

Tjena!
Har löst problemet. Gjorde helt enkelt en systemåterställning och installerade om itunes där, så gick allt bra igen. Bra för någon att veta kanske.

Har nu avinstallerat itunes och quicktime. Testade att sätta in Nanon då. Samma sak händer, datorn hittar inte ipoden och det enda som händer är att jag hör tre korta ljudsignaler, likadana, som är den som annars hörs först av de tre som indikerar att man anslutit en extern enhet av något slag.
Tror inte att det är något med ipoden, eftersom min gamla laptop hittade den utan itunes, men min stationära inte gör det, samt att den i övrigt fungerar problemfritt.
Jag har också provat att stänga ner brandvägg, kört antivirus och ad-aware.
Jag har också nu ominstallerat itunes, men ingen skillnad.
Vad fan skall man göra?

Hej igen!
Provade på en gammal laptop, och där hittar datorn ipoden. Har inte itunes på laptopen,så hur det fungerar vet jag inte. Alltså är det datorproblem.
Det konstiga är att det hela har fungerar problemfritt tills för 4 dgr sedan, (haft ipoden sedan slutet juli) och jag har inte gjort några förändringar i datorn. Vad kan det vara då?

Tyvärr händer ingenting när jag ansluter till datorn när den är i diskmode.
Har läst mig till att meddelandet i displayen skall ändras till do not disconnect, precis som du säger, men inget händer.
Har genomfört alla steg jag kan i felsökning, men kan ju inte återställa den eftersom datorn inte reagerar.
Kanske borde kolla hur det är på en annan dator, som du säger. Har du några andra tips, på förhand, ifall det inte fungerar?

Jag har samma problem som ovanstående. När jag kopplar nanon till datorn händer ingenting. Det ljud, två olika toner, ljus och mörk, som brukar låta när man ansluter något externt ersätts nu av tre ´treljud i samma ton. Jag kan inte uppdatera eller göra någonting, eftersom datorn inte hittar ipoden. När jag håller in menu/ play hamnar jag i disc mode, men allt ipoden säger där är "ok to disconnect". Jag har ingen aning vad jag skall göra. Någon annan som vet?