Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Inledning

Apples Ipad Pro fungerar alldeles utmärkt som den är, men av av sakerna som vad gör den fantastisk är möjligheten att använda den tillsammans med Apple Pencil och/eller ett tangentbord. När det gäller pennor är valet enkelt – Apples egna är i en kategori för sig. När det gäller tangentbord är det lite klurigare. Du kan använda i princip alla Bluetooth-tangentbords om finns, och så finns det ett antal speciellt framtagna för Ipad Pro. I det här testet går vi genom för- och nackdelar för det här gänget:

Vi testar

  • Apple Magic Keyboard (Bluetooth), ca pris 1 195 kronor

  • Apple Smart Keyboard (Smart Connector), ca pris 1 795 kronor

  • Zagg Rugged Messenger (Bluetooth), ca pris 995 kronor

  • Logitech Slim Combo (Smart Connector), ca pris 1 499 kronor

Det finns som jag redan varit inne på en hel uppsjö av trådlösa tangentbord med Bluetooth-koppling att välja mellan. När det gäller Ipad-unika tangentbord med Smart Connector är utbudet betydligt sämre, men som vi rapporterade i augusti säger Apple att ska det komma fler tillbehör med den kontakten framöver. En tredje kategori är tangentbord som säljs i kombination med fodral och skydd.

Det går inte att utse någon testvinnare här, istället kommer jag att rekommendera varje tangentbord till en viss typ av användning så får du förhoppningsvis en bättre idé om vad som passar just dig. Har du fortfarande funderingar efter du läst vidare så ställ dem i kommentarerna nedan.

Låt oss komma igång.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.