Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Logitech Slim Combo

Logitech och Apple samarbetar tätt när det gäller Ipad-tillbehör med Smart Connector. Logitech var snabbt ute med sitt tangentbord Create när Apple lanserade sin första Ipad Pro. Till det här testet har vi fått in Slim Combo, som finns till både 10,5-tums och 12,9-tums modellerna.

Slim Combo består likt Rugged Messenger från Zagg av två delar. Ett skydd och en del med tangentbordet. Med det här på blir din Ipad får du en av mina favoritgrejer från Microsoft Surface, ett ben på baksidan av plattan som du kan fälla ut och justera för att få skärmen i lämplig vinkel. Du kan exempelvis ställa Ipaden i stående läge med benet utfällt för att videosamtala utan att behöva hålla i skärmen.

Också Slim Combo erbjuder en hållare för din Apple Pencil. Det är en dubbelvikt tygflik som pennan kan skjutas in i på ena långsidan av skärmen. Det bra med det här upplägget är att hållaren knappt tar någon plats om den inte används. Det sämre att det känns lite osäkert, som att pennan skulle kunna glida ur.

För den som skriver i dunkel belysning erbjuder Logitech bakbelysning, men de håller sig till vitt ljus som kan justeras i intensitet. Zagg Rugged Messenger ger dig sju färgalternativ.

Slim Combo väger också det en hel del när du vill ha med dig alla delar, vågen stannar på ganska precis ett kilo tillsammans med din Ipad.

Logitech Slim Combo – tekniska specifikationer

Anslutning

Smart Connector

Bakbelysning

Ja

Batteritid

Tar ström av din Ipad

Mått

25,8 cm (B) x 18,4 cm (D) x 2,7 cm (H)

Vikt

528 gram

Vikt med Ipad Pro

1 004 gram

Pris

1 499 kr

Skrivkänsla

Jag tycker verkligen om att skriva på Slim Combo. Tangenterna ger bara ett lätt motstånd och slaglängden är kort men distinkt. Det känns lite som att fingrarna flyger fram. Också Slim Combo har en nordisk layout, men här är faktiskt retur-tangenten över två rader och jag skriver således som jag är van vid, utan några frekvent förekommande feltryckningar. Det var bara att packa upp det och köra på.

Vem passar det?

Det här är en testvinnare för dig som blir lockad av stället på baksidan och som behöver ett tangentbord att skriva på ofta. Det här är ganska snarlikt Rugged Messenger när det gäller skrivkänslan, men jag föredrar det här alla gånger på grund av retur-tangenten.

Med Slim Combo får du en flexibel lösning där du kan använda din Ipad lös för sig, stoppa den i ett rejält skydd och välja till tangentbordet när det behövs.

Fördelar
+ Härlig skrivkänsla
+ Bra ställ på baksidan

Nackdelar
− Apple Pencil-hållaren, känns som att pennan skulle kunna glida ur

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.