Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Zagg Rugged Messenger

Okej, dags att kika på något från en annan tillverkare än Apple själva. Jag fick in ett testexemplar av Zagg Rugged Messenger. Det här är ett rejält skal som skyddar din Ipad om du skulle råka tappa den, med ett tangentbord som kan tas bort om du inte behöver det. Om du har en Apple Pencil går den att fästa på ena sidan av fodralet.

Tangentbordet kan vikas runt Ipaden och agera skärmskydd, och när du istället vill skriva på det fungerar ena sidan som ett ställ. Det går att justera Ipaden i olika vinklar med hjälp av magnetfästen. Zagg tänker sig också att du kanske har en mobil i närheten och erbjuder dig att kunna snabbkoppla tangentbordet också till den om du vill skriva ett svar på exempelvis ett sms.

Vad Zagg Rugged Messenger inte är är något nätt och smidigt. Det här är en rejäl konstruktion som nästan dubblar totalvikten.

Zagg Rugged Messenger – tekniska specifikationer

Anslutning

Bluetooth (kan anslutas till två enheter med snabbknappar)

Bakbelysning

Ja

Batteritid

Upp till två år

Mått

26 cm (B) x 19,5 cm (D) x 2,3 cm (H)

Vikt

768 gram

Vikt med Ipad Pro

1 244 gram

Pris

999 kr

Skrivskänslan

Zagg satsar på mer rejäla tangenter än Apples två varianter, det känns som att slaglängden är något längre. Skrivkänslan ligger klart närmare vad du får från en bärbar dator, eller en del externa tangentbord. Tyvärr finns det endast med nordisk layout, vilket innebär att retur-tangenten inte ligger över två rader som jag är van vid. Därför missar jag den rätt ofta.

För att komma från det behöver jag antagligen inte göra mer än att skriva mera för att vänja mig, men det är icke desto mindre en nackdel värd att nämna. Byter du ofta mellan det här och ett tangentbord med en vanlig retur-tangent kan jag tänka mig att det blir rent störigt.

Det här tangentbordet erbjuder bakbelysning som kan justeras, både färg och ljusstyrka kan ändras. Det här uppskattar jag i de situationer då jag sitter i rum med sämre belysning, men jag saknade heller inte funktionen jättemycket när jag använde de tangentbord som saknar det.

Vem passar det?

Det här är ett lämpligt kit att investera i om du är extra rädd om din Ipad Pro då det känns riktigt rejält. Det gör också din Ipad mer som en bärbar dator då hela paketet tillsammans blir tjockare och tyngre.

Skrivkänslan är riktigt bra och tangentbordet känns som ett bra val så länge du kan leva med den nordiska layouten. Den nedre kanten bjuder på ett skönt stöd för dina handleder medan du skriver.

Batteriet kan laddas, men det ska räcka i upp till två år så det är inte något du behöver tänka på i första taget. En del kanske hinner fundera på att köpa en ny Ipad innan det är dags att ladda det här tangentbordet.

Fördelar
+ Rejält skydd för din Ipad
+ Tvådelat, går att lämna tangentbordet hemma/i väskan

Nackdelar
− Alltsammans blir både tungt och tjockt
− Liten returtangent

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.