Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Apple Magic Keyboard

Apples Magic Keyboard är ett ganska tunt och litet trådlöst tangentbord med Bluetooth-anslutning som Apple lanserade i oktober 2015. Förutom att använda det tillsammans med någon av Apples datorer, går det också att ansluta till en IOS-enhet.

Tangentbordet har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som laddas via en Lightning-port. Batteritiden är uppskattningsvis en månad beroende på hur mycket du använder det. I vår testsvit av tangentbord hör det här till de billigare.

Till den första Ipad-modellen lanserade Apple faktiskt ett tangentbord med en Ipad-docka, det fanns också en lös dockningstation, men de uppdaterade aldrig tangentbordsvarianten till efterföljande Ipad-modeller.

Krångel att byta mellan flera enheter

En sak som är värt att nämna direkt är att det finns andra Bluetooth-tangentbord som har snabbknappar för att enkelt byta mellan flera enheter. Så är inte fallet med Magic Keyboard. Om du har tänkt att använda tangentbordet till mer än din Ipad är det här kanske inte det bästa alternativet.

Jag hittar snabbt mitt Magic Keyboard i Bluetooth-inställningarna i Ipad Pro:n, och kan ansluta till det utan större problem om jag först kopplar bort det från datorn, eller stänger av Bluetooth. Samma sak tvärtom sedan, jag måste koppla bort det från plattan innan det kan anslutas till datorn. Men det fungerar inte smidigt alla gånger, ibland måste jag parkoppla om tangentbordet vilket förstås tar lite extra tid.

Apple Magic Keyboard – tekniska specifikationer

Anslutning

Bluetooth

Bakbelysning

Nej

Batteritid

Omkring en månad (inbyggt batteri, laddas med Lightning)

Mått

27,9 cm (B) x 11,49 cm (D) x 0,41–1,09 cm (H)

Vikt

234 gram

Vikt med Ipad Pro

710 gram

Pris

1 195 kr

Skrivkänslan

Jag älskar Magic Keyboard och använder det varje dag här på jobbet. Men jag vet också att inte alla känner så. Slaglängden är kort, men ändå är det tydligt när jag tryckt tillräckligt. Min känsla är att jag skriver snabbare och bättre än med andra tangentbord jag testat.

Jag gillar också att Magic Keyboard är så lågt, det känns snällt mot mina handleder trots intensiv användning och att det inte finns något handledsstöd.

Passar vem?

Magic Keyboard passar bäst för användare som bara behöver ett tangentbord ibland och kanske mestadels på en viss plats. Det är inte särskilt smidigt att ta med Magic Keyboard eftersom det inte går att sätta ihop med Ipad Pro:n. Framförallt har du inget ställ till plattan, men antingen har du redan ett fodral till enheten som löser det, eller så får du fixa ett separat ställ och vid behov ta med det också. Det finns inte heller någon given plats för Apple Pencil i det här kitet.

Fördelar
+ Litet/smidigt men ändå stora tangenter
+ Skönt att skriva på
+ Bra för dig som inte behöver ha med tangentbord överallt

Nackdelar
− Ingen snabb funktion för att byta mellan flera enheter
− Du får lösa ställ eller dylikt till Ipaden själv
− Inbyggt batteri som laddas med Lightning (passar på så vis bäst med dator)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.