Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad Air – i en klass för sig

Ipad Air landar lätt som en fjäder i 99mac:s testlabb. Den senaste generationens Ipad är en betydligt trevligare bekantskap än sin föregångare när det gäller form och vikt. Nya A7-processorn bidrar dessutom med bättre prestanda.

Design

På utsidan ser Ipad Air ut som Ipad Mini. På bilder kan man i vissa fall absolut missta den ene för den andre. De tidigare vassa kanterna är borta och den har blivit plattare med mjukare avrundningar mot kanterna. Den har blivit smalare och tunnare än sin föregångare. Det skiljer kännbara 16,2 millimeter på bredden och 1,9 millimeter på djupet, vilket gör Ipad Air 20 procent tunnare än föregångaren.

Vågen stannar på 478 gram för vår 4G/LTE-version och motsvarande modell av fjärde generationen väger in på 662 gram. Air är således 184 gram lättare, motsvarande 28 procent, vilket kanske inte låter så mycket, men det känns i praktiken.

Vårt testexemplar är silver med en vit ram runt skärmen. Det här följer med in i IOS, när vi startar är den första skärmen vit med Apples logotyp i svart – i den rymdgrå varianten är det tvärtom. Förespråkare för den tidigare svarta, men nu rymdgrå modellen, brukar säga att den passar bäst för att se på fotografier och film. I slutändan är det upp till tycke och smak vilken färg man föredrar.

Enheten känns mycket välbyggd, inklusive knappar och reglage. Lightning-kontakten och högtalarna finns i botten. På högersidan finns volymknappar, reglage för ringsignal/ljud av och sim-kortet.

Nya Smart Cover

Tillsammans med Ipad Air presenterade Apple även ett nytt Smart Case och Smart Cover. Den första skyddar fram- och baksida, medan Smart Cover bara skyddar skärmen.

Apple Smart Case och är tillverkat av anilinfärgat läder i sex färger. Brun, beige, svart, gul, blå och en specialversion i rött som bara säljs via Apples egna butiker och kostar 699 kronor.

Smart Cover täcker bara framsidan och är gjort av polyuretan och finns i sex färger. Svart, rosa, gul, blå, grön och en specialversion i rött som bara finns i Apples egna butiker och kostar hälften så mycket som Smart Case: 349 kronor.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.