Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Japp, den ser till att klockan synkroniseras och går rätt.

Det du ser där är inget som är "igång", utan de är bara din brandvägg som är öppen på den porten.
Du stänger av internettiden i Datum och tid-inställningarna.

Jaså, okej Då kryssar jag i den igen. Jo, jag vet att det inte något som är igång utan bara om en/flera portar är öppna eller inte, dålig formulering bara.

Tack för svaret!

Ja... Jag kan omöjligen minnas att jag lagt till den. Har ingen aning om vad det är. 1. Brukar den finnas där (Tiger, senaste uppdateringarna). 2. Vad gör den?

(Där, Nätverkstid, inte ikryssad - vilket den däremot varit förrän jag insåg att det var dumt att ha något igång som man inte har koll på vad det är).

Ja, nyfiken helt enkelt, svar uppskattas

Ursprungligen av maco:

Och vilken datorskärm ser bra ut utomhus på sommaren när solen skiner ¿¿
Ingen jag haft i min ägo iaf...;)

Haha, sant.

Filleokus: Egentligen lite fel tråd att posta i. Självklart funkar tyngre applikationer: Adobe-suiten (Illustrator, Photoshop, InDesign, GoLive...). GarageBand, iMovie (om de nu kan räknas som tyngre applikationer.

Och ja, du kan surfa och lyssna på musik med 512 MB internminne. Skit i den tanken däremot - släng in 1 GB eller 2 GB och du kan utnyttja Mac OS X till fullo.

Photoshop med bilder öppna, Microsoft Office (eller Pages om du har smak), GIMP om du nu vill, AdiumX om du vill chatta, iPhoto uppe, tio tabbar i Safari (eller Firefox) och din favoritplaylist i iTunes.

Näpp, äger ingen MB, däremot en iMac G5 men vågar sätta en femma på att det är likadant

Ursprungligen av blodsugare:

Hej,

Har lite problem med min iBook G4 1.2GHZ. Det har blivit glapp där man kör in laddnings kontakten. Med andra ord går den inte ladda upp.

Hur mycket kommer detta kosta mig?
Hur länge kommer jag vara utan dator?
Kan man få det åtgärdat på något sett utan att prata med apple support? De behandlar en som en idiot och gör ett telefonsamtal som skule ta 5 min till 50 min.

Tacksam för svar

Kosta var, när och under vilka omständigheter? Du har uppenbarligen fått en felaktig produkt; den går inte att ladda. Förutom Apples garanti har du KKL på din sida.

Att ringa samtalet till supporten är ju det enda rätta(?)

Ursprungligen av smozle:

Hej!

Min helt nya MacBook (2.0 ghz, 2 gb ram vit) har ett problem; FrontRow fungerar inte. Jag kan sänka och höja volymen, men inget kommer upp när man trycker på "menu" på fjärrkontrollen.

Några idéer?

Mvh
Mikael

Tråkigt att höra Att du kan sänka och höja volymen utesluter två saker:
1. Att fjärren inte är helt trasig.
2. Att kopplingen mellan dator och fjärr inte är helt trasig.

Tussen69 kom med ett bra förslag, prova det - då ser du om det är mjukvarufel (vilket det ju inte borde vara, eftersom du ominstallerat flera gånger).

Uppenbarligen är det fjärrkontrollen som till stor del är trasig.

Lycka till hos supporten: Kräv en ny Apple Remote!

Ursprungligen av Hagge:

Jag tycker att den redan är lowend, eller half. Jag hade visserligen hellre sett en single core med 950GMA och en dualcore med något lite bättre grafikkort.

Och du tror inte det är meningen? Instegsmodellen, people - instegsmodellen. Förutom det: Hur kan du specifiera det?

Sunkigt grafikkort, ja - men ingen (vettig) människa köper en mac för att i första hand spela. Liten hårddisk, ja - men bärbara har alltid mindre utrymme än stationära. Bara 512 MB i minne, ja - men det är instegsmodellen, "lowend" som du själv säger. Addera minne efter eget behov.

Single core- och dual core-modeller? Jag har inga belägg, men jag är tämligen säker på att det skulle innebära två olika tillvägagångssätt i produktionen - åtminstone betyder det självklart inköp av två sorters komponenter, istället för en (Dual Core).

Allt handlar om att hålla priset nere. Damn it, mellanmodellen är ju grymt prisvärd - var glada istället

Absolut inte. Core Duo på alla modeller visar att Apple siktar högre; i massa år har Macar setts som söta datorer som är grymt långsamma (även om det inte stämt är det så folk ser det - fråga en kompis med en hembyggd PC).

MacBook is the shit - det bästa som hänt på länge. Och jag gillar prissättningen på toppmodellen - det kan inte bli mer elitistiskt.

/* Generalrepeterar köpet av MacBook på Apple Store innan beställningen läggs ikväll */

Tråden där alla skriver sina resultat, men ingen bryr sig? Kom igen, SweClockers-varning

Lång tråd detta. Macbook 13" är det häftigaste som hänt på länge, upplösningen tillsammans med en glossy widescreen-skärm gör den verkligen läcker. Dual Core och det respektabla priset gör ju inte saken sämre - den vita 2 GHz-aren kommer definitivt inhandlas, tillsammans med (från Dustin) 2 stycken 1 GB Dual-stickor!

Det som oroar mig är värmeutvecklingen... och det tillhörande frågetecknet; kylpastan?! Jag ställer mig neutral - huvudsaken är att den inte blir het så man inte kan ha den i knät - och det vore katastrof om (den ev. överdrivna) värmen förkortar komponenternas livslängd.

Ursprungligen av fille_jr:

Trist om Apple inte släpper en 13" Macbook Pro. Som i tidigare nämnda inlägg tycker jag att plast käänns lite "B". Andra nackdelar är:

# Ingen Firewire 800
# Vikten (måste kunna gå att komma ner under 2kg)
# Storlek på HD (måste kunna gå att få in en 100GB'are i som standard)
#Tjockleken (vet inte om det har nåt med plasten att göra, men den ser lite tjock ut, har inte sett den live o kännt på den, ev. blir åsikten annan efter detta.)
#Att inte mini-DV kablar ingår. Kom ingen liksom. Nåt får de väll bjuda på! I för sig har jag inte tagit upp mina kablar ur plasten jag fick till min snart 2 år gamla PB 12", så ...

Fördelarna är:

#Priset
#Svart färg gör det lite exklu.
#iSight, Frontrow

Varför? MacBook är instegsmodellen, kalla det budgetmodell om du vill (även om det inte är det - Dual Core i alla utföranden är ett exempel på att Apple siktar högre).

  • Firewire 800 används inte (i stor utsträckning) av privatpersoner. Fråga din granne, har han hört talas om FW 800? Har han något datortillbehör somöverhuvudtagetstödjer FW 800? Högre prislapp vs. tekniska specifikationer - vad vinner när det kommer till en instegsmodell tror du?

  • Storlek på HD - byt ut den eller köp en extern. En 100-gigare som standard är bara fruktansvärt naivt att tänka om den billigaste laptopen i Apples produktsortiment.

  • Vikt och tjocklek: Se recensionsbilder, kolla på videos.... Den är inte stor - det är en jäkligt smidig dator jämfört med de allra flesta laptops out there.

  • Inte ens att mini-DVI-kablar inte medföljer tycker jag är snålt . Fortfarande - MacBook är instegsmodellen; priset är avgörande och de flesta har inte behov av att koppla sin lilla (och Apples minsta) laptop till en extern skärm. Har man behovet slänger man på 120 spänn för den kabel man behöver. Dessutom - vilken kabel skulle Apple skicka med? mini-DVI till DVI? mini-DVI till VGA?

Dina önskningar är just önskningar, inte logiska och ännu mindre realistiska. Nu blev mycket riktat mot dig, men många tänker så fruktansvärt naivt (vill inte använda orden tvångsmässigt eller korkat). Sånt har i alla fall inte jag tid att läsa (men uppenbarligen tid att svara på kl 3 på natten :rolleyes: ).

Jaja, det som oroar mig är värmen. Men MacBook 13" Dual Core är verkligen precis vad jag längtat efter

Ja, jag vet att det diskuterats förr (och jag har själv diskuterat det många gånger) men jag måste ta upp det igen:

Är det ett universiellt problem, går filöverföring extremt långsamt mellan dig på Adium och dina vänner med (Windows) MSN Messenger 7-8? Är det så för alla? Hjälper det att öppna några portar?

En bild på 1 mb kan helt enkelt inte ta tio minuter att ta emot - det är helt sjukt. Är inte Adium-teamet intresserade av att göra filöverföringen snabb? Klarar de inte det?

Det är tråkigt, för det gör Adium odugligt - eller rättare sagt: Med en bra och snabb filöverföring skull eprogrammet vara en av de bästa IM-klienterna där ute.

Ursprungligen av carlsson:

Jag letar efter en skärmsläckar som påminner om de där gamla linjerna man ofta ser på Windows-skärmsläckare; Massa linjer som rör sig i olika mönster. Lite 90-tal helt enkelt.

Var kan jag hitta en sådan till OS X, nån som vet?

Jag förstår vilka du menar, men inte varför du vill ha nåt sånt

Apples sida för skärmsläckare kanske du redan kollat? Annars finns den här, (ser ju ganska 90-tal ut). Lycka till!

Ursprungligen av fredrikm:

Lika ofta som en PC? :rolleyes:

Nej. Men däremot inte sagt att det är omöjligt för en Mac att hänga sig - för det gör den. Men det är ju nästan löjligt att säga lika ofta som en PC (?) Ta ett genomsnitt: Alla Macar i världen med OS X jämfört med alla PC i världen med Windows XP. Dela upp antalet hängningar (som kräver omstart) per dator.

Vilket OS tror du utmärker sig?

Ursprungligen av cuidado:

Hur gjør ni det? En galen kille på mitt jobb tok alla knapparna i diskmaskinen men vet inte helt.:eek:

Jag brukar ha tangentbordet upp-och-ner och torka det med en våt disktrasa ett tag. Att städa mellan tangenterna, och på de vita mellanrummen är lite svårare, man får försöka komma åt med disktrasan... Som avslut borde det funka att dammsuga det, har inte provat det (inte orkat med andra ord) dock.

Ursprungligen av Vaiden:

Har provat alla, och Azureus är mest avancerad och bäst, men Transmission är användarvänligare!

... eller rättare sagt, det är inte så avancerat, dvs. det saknar massvis med funktioner som Azureus har. Tillsammans med μTorrent är Azureus de absolut mest kraftfullla (och bästa/mest uppskattade) på Windowsplattformen.

Och eftersom Azureus är open source och byggt i Java försäkrar det ju att det håller lika hög kvalitet, oavsett plattform... Användarbasen blir ju också större, därför litar jag mer på Azureus än Transmission.

Men jag har provat Transmission, och om det är så som för Bodlund23 att Azureus bråkar: Kör på Transmission.

Jag har inte testat den, men uppmärksammade den i (den-skönaste-pryltidningen-på-jorden) M3. Tycker den är så pass läcker att det kanske blir mitt första utlandsköp över internet :).

Ja, någon som går i köptankar kanske finner den intressant: Malooproducts -> Products ->laptop sleeves (flashsida, därför jag inte kan direklänka.

Som bonus fungerar väskan, när den är utfälld, som musmatta.