Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Rickard A:

Vet inte om detta är precis som det är tänkt att göras men det har funkat för mig iaf.

Det är nog precis så det är tänkt att göras Har ingen erfarenhet av APE i och för sig, men å andra sidan är det exakt på det sättet man vidarebefodrar portar i "vanliga" routers (Netgear, D-Link m fl). Skillnaden är bara att där kallas det port forwarding istället för port mapping.

Inte för att jag på något sätt är stolt över den - men ändå. burr3.se/blogg

Blogger.com (och i min värld, allt Google sysslar med) är spännande, fräscht, enkelt och i framkanten av internets utveckling. Men nästa steg blir klart TextPattern. Att ha det som CMS för hela sidan känns som den rätta vägen, dels för att det är mysigt och snabbjobbat men framförallt för att få siten så enhetlig som möjlig.

Ursprungligen av Jogin:

Jag föreslår att vi tar de diskussionerna här: www.sweclockers.com

Jag håller med till fullo. Snälla, låt diskussionerna om Windows hamna någon annanstans, förslagsvis på ovan nämnda site. Utöver giganten SweClockers finns Nordichardware, Flashback eller 64bits, för att nämna några.

Det är inte för att jag har något emot ämnet i sig, men 99Mac borde väl ändå handla om just Mac och Apple? Och därför tycker jag inte det är så ologiskt att vi diskuterar filmklippning, foto, bild och musik här - det är ju där Macar glänser som mest.

Det här hade jag aldrig kunnat ana - och vilken underbart skriven text:

Citat:

Once you’ve completed Boot Camp, simply hold down the option key at startup to choose between Mac OS X and Windows. (That’s the “alt” key for you longtime Windows users.)

Citat:

A printer for the instructions (You’ll want to print them before installing Windows, really.)

  • Snygg boot-skärm, verkligen. (Jämför med dual boot för Windows: vit MS-DOS-artad text, svart bakgrund, absolut ingen grafik whatsoever och en stressande nedräknare.)

  • Kaxigt gjort - istället för att låta folk göra det i skymundan, krångla för att dual-boota och läsa in sig på oförlitliga sidor, gör Apple en egen lösning: "Det här är inga konstigheter, du kan köra XP på den också, men du kommer vilja köra OS X, tro oss".

  • Drivrutiner inkluderade - klockrent! Kanske första gången i världshistorien människor får möjligheten att installera XP utan minst tre skivor med drivare, tillhörande programvaror och lika många omstarter?

  • Ett bra bevis på att Apple verkligen tror på Mac OS, långt in i framtiden.

  • Ett ännu bättre bevis på att switchen till Intel verkligen var positiv - även ur användarens/konsumentens synvinkel.

Ja, det här var skitkul att se höra, helt enkelt Det enda negativa är att det ger mig ett smärtsamt köpsug för en Intelbaserad Mac, och min (rev A) iMac G5 känns inte längre lika het.

–> Förresten: Är det ingen som tänkt på namnet - Boot Camp och dess dubbla budskap? Träningsläger, något man skickar sina odrägliga ungar till i USA. Eller kolla på den översta definitionen av Boot Camp på Google. Ingen slump. Texten är skriven på det sättet som bara Apple kan skriva en text - och namnvalet är garanterat inte en slump. Underbart!

Om du vill ha en snabbstartare - som verkligen är instant, för att starta program, hitta och öppna filer är Quicksilver perfekt. Utöver det finns väldigt många plugin, från allt till Adium, Adressboken, Safari, iTunes, Transmit... you name it.

Öppna webbadresser, flytta (move, motsvarigheten till "klipp ut" i Windows) filer mellan två hårddiskar/mappar... Jag tycker Quicksilver fyller mina behov, gott och väl. Dessutom är det snyggt och allmänt inte-i-vägen.

För att djupsöka, och vara säker på att hitta alla filer och mappar (som man sällan eller aldrig öppnar) använder jag istället Spotlight. Så jag hittar inte riktigt argumenten till att köpa Launchbar, när Quicksilver+Spotlight inte kostar ett öre? (Förutom kostnaden för just Tiger då).

Ursprungligen av equip:

Hej, jag håller på och installera om datorn och skulle vilja ha systemet på en separat partition på typ 3 gb. Grejen är att jag vill ha användarmappen på den större huvudpartitionen, men frågan är hur jag flyttar användarmappen och får systemet att acceptera detta.

Tack på förhand

(Förlåt-för-inlägg-som-inger-falska-förhoppningar-om-svar)

Jag vet inte hur man får OS X att acceptera eller förstå att hem-/användarmappen ligger på en partition, medan resten av systemet ligger på en annan, mindre sådan. Det låter som mycket krångel?

Av ren nyfikenhet: Varför vill du ha det på det sättet?

(ännu ett inlägg).

Det här är ju uppenbart ett problem - ett alldeles för stort.
1. Hur skickar man feedback till Apple?
2. Kommer de fixa den här, och besläktade buggar tror ni? Eller kommer de vänta tills '07?

Ursprungligen av Kalle Borch:

Windows Hyena

Haha

Som någon sa tidigare, Lion borde ju vara kronan på verket, "savannens kung" osv.... Men själva ordet Tiger låter kraftigare än Lion, i mina öron i alla fall.

Ursprungligen av Butterfly:

Jättenybörjarfråga: Hur spelar man upp ruta för ruta. Vill ju se till att klippa på exakt rätt ställe.

Alltså, du stegar - ruta för ruta - med piltangenterna, vänster eller höger. Hitta rätt ställe --> äpple+T för att klippa

Om det var det du menade, dvs.

Måste skriva i denna tråd igen. iMovie är det viktigaste programmet för mig i hela iLife, och nu är ett större filmprojekt på gång, som ska vara färdigklippt innan fredag. Jag hatar den här buggen!

Utan ut- och intoningar av musik eller ljud är man ju helt handikappad. Final Cut Express? Är det enda valet förutom nergradering?

Azureus är det enda riktiga, Transmission är bara en leksak Nejdå, men Azureus är populärast, jämte BitComet och µTorrent, på PC, och det är lika fulländat till Mac.

Ursprungligen av Bauer:

En nedgradering enligt ovan fixar som sagt problemet (om du behöver få nåt färdigt)

/Bauer

Jo, jag vet, men det känns samtidigt fel. Många små detaljer i '06 är ovärderliga tycker jag, många små funktioner som underlättar arbetet. Får helt enkelt vänta på fixen, och klippa filmerna (ljudet) annorlunda...

Kan säga att jag har samma problem - nertoningar i musiken fungerar fullkomligt värdelöst i allt utom iMovie! I iMovie låter allt bra och fungerar felfritt, men så fort jag exporterar filmen blir resultatet värdelöst. (Jag har provat till .avi, till mpeg4, till .mov....)

Exempel 1: Musikspår som börjar, utan intoning. Sedan vill man mitt i låten sänka musiken (vid dialoger till exempel) och sen höja igen. Resultatet: Innan den ska sänka ljudet höjer den i nån tiondels sekund istället, går sen ner till den nivå man vill ha, och sen får den ryck och spelar riktigt högt igen innan den stannar.

Nertoningar är ännu värre! Istället för att tona ner börjar den med att skruva upp volymen, sen gör den toningen, och musiken stannar. En tiondel senare kommer ett kort, kort klipp av slutet igen, i hög volym för att sedan tvärstanna.

Eller ja, det är svårt att förklara, men i vilket fall som helst stör det på tok för mycket. Det är till och med bättre att klippa och avbryta musiken - tvärt - än att försöka med nertoningar...

iMovie som annars är så bra. Besviken :/ Fixa nu!

Ursprungligen av star-affinity:

Picasa kraschade rätt ofta när jag testade det på en PC, men det verkade ha rätt fina funktioner. Har för mig att jag läste att det skulle komma för Mac? Lär väl bli lika mycket PC-känsla som Google Earth då...

Okej, tråkigt att höra. Att det kraschar har jag aldrig varit med om, dessutom kommer det ju regelbundna uppdatering. Däremot kan det kännas lite segstartat, eller inte segt kanske men mer som att man märker att det snabbt snappar åt sig en del av datorns resurser - precis som iPhoto känns när det startas och stängs.

Måste bara säga det: Jäkla trevlig avatar du har, star-affinity Har alltid lagt märke till den, den är så simpel men ändå snygg.

Ursprungligen av Rajje:

Är det verkligen att klassa som ett virus om man aktivt måste aktivera den själv i flera steg?

I så fall kan man ju klassa Skivverktyg som ett virus - det programmet kan ju radera hårddisken! Man måste visserligen starta från en CD och trycka på "Radera"-knappen själv, men den raderar ju hårddisken!
....

Haha, bra jämförelse Fullt korrekt också, det är ju precis samma sak. Tycker man varje dag hör "första-virsuet-till-Mac". Men det här är ju varken en trojan eller virus. Som Gunnar B skrev, malware är en bättre beteckning.

Malware som man själv aktivt installerar genom att dessutom skriva in adminlösenord :rolleyes: