Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Ursprungligen av apple4ever:

Hej mina kära vänner/vänninor.

Efter att ha nyligen sålt min underbara Mac och satt mig vid detta hemska systemem vid namn Windows XP, har jag insett att det enda som höll mig kvar framför skärmen under hela min fritid var ett förtrollande system.

Nu när jag sitter med detta blajsystemet som är en plåga med multitasking, så har jag börjat tänka på andra saker jag kan göra istället för att sitta och hjälpa/snacka med en massa folk på forum.

Aldrig har jag kännt mig så här fri under de senaste åren!
Men ska tydligen ha PC hemma så att man inte blir fastklistrad av bekvämlighet framför datorn, men ska man arbeta ska man ha en Mac.

Nu fattar jag varför mina vänner inte tillbringar hela dagarna framför datorn och det är nog dags för mig att dra mig undan innan det är för sent, för jag blir allt fetare och fetare om skinkorna som jag sitter på mot stolens mjuka yta.

Härmed vill jag bara säga adjö till många här, jag vet inte om jag tänker lämna för evigt, det tror jag inte iaf.
Men jag kommer iaf inte vara lika aktiv här nu.

Ha det trevligt Jag kommer säkert in då och då och kollar till er.
MvH Jari K -apple4ever-

Sorgligt

Nejdå. Jag tror du kommer klara dig bra med PC - lika bra som med Mac, även om det smärtar att säga det. Jag värdesätter bittorrent, musik, internet och IM, foto och film mest - det är det jag gör framför datorn. Istället för iPhoto finns Picasa, som är superbt, grymt kraftfullt och lättanvänt (på många punkter piskar det iPhoto). Photoshop är ju samma sak på PC och Mac egentligen. Azureus finns till båda plattformarna, och en drös andra (som t.ex. uTorrent).

iTunes lika så, såklart Och Firefox - crossplattform. Det enda jag saknar (från iLife-paketet) när jag är vid PC:n är iMovie.

I slutändan tror jag det handlar mycket om en ego-grej, ärligt talat. En imagepryl. Think Different. Var annorlunda, använd den elitistiska plattformen.

Jag älskar allt med Apple, och är allt utom objektiv i min syn på Apple och Mac... jag trivs vid Macen, men jag skulle kunna få samma saker gjorda, ungefär lika bra och ungefär lika snabbt, framför PC:n.

Trots allt - är det inte det det handlar om - att datorn är ett verktyg som ska användas? Både PC och Mac är utmärkta verktyg... Sen råkar Macen fungera som förtrollande ögongodis också.

Ursprungligen av Danne V:

... de flesta posterna i denna tråd.

Alltså, jag har läst tråden, och dina kommentarer speicellt. Kan inte låta bli att flina - hur orkar du? Om det är nåt jag avskyr, så är det folk som påstår att man är ond för att man inte visar intresse. (Nu har du inte ordagrant skrivit så, och i det citerade inlägget skriver du att vi inte ska känna oss ett dugg osolidariska). Men jag tror inte det är det du menar, egentligen.

Inse, man är inte en ond människa för att man inte bryr sig. Jag är inte en ond människa om jag inte bryr mig om att det dör människor just nu, i valfri sjukdom eller av valfri katastrof.

Man kan anses som en ond människa om man utför negativa (onda) handlingar, däremot. That's it, sluta vara polis i den här tråden och försöka förbjuda folk som Rickard A att skriva i den här tråden. Vad fan är det för attityd? Har du en självupprättad gloria som ger dig rätten att ställa dig över andra - för att ditt syfte är så gudomligt gott?

MER ON TOPIC: Han är företagare, eller åtminstone profesionell - han tjänar pengar på sin sida. Det är hans intresse att hålla upp den och se till att undvika ekonomiska smällar.

"Han vill bara bli lämnad ifred". Ja, men dåså. Jag har uppfattat det så här: Det värsta som kan hända är att han förlorar domänen - skadeståndet på 10 miljoner är ju bara löjligt, speciellt utanför USA.

Har jag uppfattat läget fel?

Ursprungligen av xtimmyx:

Jag kan rekommendera programmet MPFreaker. Ett program som jag tyckte var så lysande att jag till och med köpte det (och det är ingen liten bragd vill jag lova) :D. Där markerar du bara vilka låtar du vill lägga in tex skivomslag, text, albumnamn, genre med mera och sen så letar den rätt på all den infon på nätet och lägger in i låten. Ett måste för iTunes-perfektionister som jag själv :D.

Ja, det verkade verkligen inte dumt. Skall testas

>>UPDATE: Hittade lösningen själv: Harmonic är en helt underbar widget som hittar låttexter automatiskt. Kollade upp det, den inte bara visar texten inuti sig själv, utan lägger också till texterna till mp3-filerna. Problem solved, alltså

Funkar till mp3:or också!

Ursprungligen av southtown:

Svar på din fråga 2:
Jag har en Widget som heter pearLyrics (http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/26995) som letar efter låttexter på nätet automatiskt och lägger också in dom i ID3-taggen i AAC/Mp3-filen automatiskt. Hur smidigt som helst. Allt finns dock inte med, men det mesta.

Tack för svaret, men han verkar ha lagt ner utvecklingen pga. att TimeWarner skrivit ett mail till honom... Copyright kanske? Vem vet... Kolla själv, gå in på VT och tryck download, så kommer du till hans sida.

Fler tips om ämnet uppskattas däremot!

En helt underbar funktion tycker jag, möjligheten att lägga till låttexter till låtarna i iTunes musikbibliotek. Igår fick jag min nano, tryckte två gånger på mittenknappen och såg helt plötsligt låttexten Eftersom jag inte visste om denna funktion, blev jag grymt fascinerad. Precis en sån funktion jag skulle köpa en mp3-spelare för! (Och nu råkade jag göra det utan att ens veta om det )

Men nu till frågan: Skivan jag lyssnade på var rippad i 256 kb/s AAC, lagligt köpt skiva såklart, men dock inte från iTMS. Det var Nine Inch Nails - With Teeth. Kollade igenom albumet, och alla låtar har fått låttexter!

Men andra skivor rippade på samma sätt har inte fått några låttexter. Jag har heller inte lagt in dem manuellt till With Teeth-skivan och inga av låtarna jag köpt från iTMS har låttexter inkluderade.

1. Hur kommer det sig?
2. Hur ser jag till att hela mitt bibliotek får låttexter (förutom att peta in dem manuellt dvs.)?

Det har var det bästa som hänt mp3-spelare på länge tycker jag, så hoppas nån kan svara på frågorna

Ursprungligen av sugplopp:

Blogger känns mycket mer begränsat (på alla sätt och vis) än wordpress. Mer drag i wordpress, med plugins för roliga funktioner och många fler themes att välja på.

Jag gick från blogger till wordpress så fort jag fick det att fungera på mitt webhotell.

http://www.sugplopp.com

har ett theme som heter 'rin' som jag skruvat lite med.

Okej, det var ungefär det jag ville höra Himla stilig blogg där! Jag har nyss börjat: http://burre.wordpress.com , men det är lika roligt för det

Ursprungligen av Danne V:

jag använder båda delarna:
sRGB och skrämarna, jag menar "skärmarna" har jag alltid haft nermörkade till gamma 2,2. Har aldrig fattat voffo Mac ska ha ljusare skärm.

Jag tycker också det är skumt. Är det någon som har en bra förklaring på varför man överhuvudtaget har två olika standarder? PC är mörkare medan det på Mac-sidan är ljusare (inga välkommentilldenljusasidan-skämt nu ) Och vilken ska man använda, om man är en datoranvändare som surfar 80% av tiden vid datorn, ägnar resten av tiden i Photoshop och utövar webbdesign respektive väldigt basic webbutveckling?

För ungefär en vecka sedan provade jag Textpattern på min localhost, och det fungerade bra. Jag gillade däremot WordPress mer - jag älskar det! Har aldrig gillat hela idén med att blugga, men det är verkligen barnsligt kul. WordPress är dessutom enkelt, har ett förbaskat snyggt admin-gränssnitt och busenkelt (nej, jag brukar inte använda det ordet ) att använda.

Men det jag tänkte koncentrera mig på är bloggande som är hostat gratis på nätet. Inget som körs på en egen server alltså. Vilken tjänst föredrar du? WordPress.com (hosten) tillsammans med WordPress (som ju hittas på WordPress.org). Eller gillar ni Googles Blogger.com mer? Och i så fall varför?

Det skulle vara kul om det kunde bli en bra diskussion av det här, där ni säger era favoritval av dessa två, tillsammans med bra motiveringar - funktioner du inte hittat nån annanstans, eller om det är gränssnittet du gillar, om det är för att du får mer läsare till din blogg beroende på den host du har... sådana saker.

Som sagt WordPress.com och Blogger.com är de som jag tycker är mest intressanta att diskutera (eftersom de ju är de största på nätet), men har ni andra, fullvärdiga alternativ så skriv dem också.

Ursprungligen av David Slättne:

Är det svårt att kalibrera sin mac till pc-standard? man borde väl kunna lägga in en profil som man lite snabbt kunde växla till och ifrån...

Nej, gå in på systeminställningar --> bildskärm. Kalibrera sedan (itter inte vid en mac för tillfället, kan inte kolla exakt). Och välj gamma PC-standard istället för Mac-standard.

Lite off-topic, men det berör ju både nano- och shuffle-uppdateringarna:

Jaha, på grund av att nanon kom upp i igen så kunde jag inte hålla fingrarna borta: Köpte en iPod nano 2 GB. Vet inte om det känns som ett klockrent köp... nästa uppdatering av någon av iPodarna känns väldigt nära, och jag vet med mig att jag kommer bli lite småbesviken i så fall.

Hade en shuffle förut, och var väldigt nöjd med den. Tyvärr blev den stulen. Shufflen extraknäcker ju dessutom som världens bästa usb-minne - det går ju att ställa in direkt från iTunes hur mycket som ska användas för data respektive musik. Anledningen till att jag inte köpte en shuffle istället var helt enkelt för att det skulle kännas som att ha en Volvo och sedan köpa en ny, likadan.. om ni förstår hur jag menar.

Men ni som funderar på att köpa, tveka inte på en shuffle! Den är billig, du kan vara riktigt vårdslös med den och den är pytteliten.

Vad jag ville få ut av det här vet jag inte... Trösta eller lugna mig angående nano-köpet, säg att jag inte kommer känna att jag har köpt en redan sval produkt

Jo, en fråga: Är det lika smidigt att ställa in utrymme-för-data-respektive-musik i iTunes för en nano som för en shuffle? Eller funkar det lika för alla iPods?

Adium X är jättetrevligt, AIM, MSN, Jabber (Google Talk t.ex.) m.fl. Massa kvalitativa uppsättningar av teman, kontaktlistestilar och ljud finns också. Klockrent program, så länge du inte ska föra över stora filer (via MSN-protokollet går det långsamt) eller se/skicka webcam.

Andra liknande alternativ? Skype är bland det bästa som finns ju. Assnabba överföringar, gratis röstkonversationer (fast det vet du nog redan). Snyggt och trevligt program, och grymt många användare. Och dessutom finns det native för Linux, PC och Mac (så som det borde vara), dessutom med likvärdiga funktioner för alla plattformar.

Nu kan jag ingenting om ämnet, men vad använder Aftonbladet, Expressen, SvD och DN för mjukvara då? jag ser att ni skrivet att Aftonbladet och SvD gått över till den mörka sidan, men det säger mig inte särskilt mycket...

Ursprungligen av mdlarsson:

Jag funderar på att köpa ilife 06, mest för iweb, men jag tycker att det verkar som iweb ger sega hemsidor. Går det att trimma koden i ett annat program innan man lägger upp sidan???

Daniel

Det går utmärkt. iWeb är ju ett WYSIWYG-program (och väldigt macigt eftersom det är Apple), men den genererar ju ändå helt vanlig html- och css-kod.

Det blev många intressanta svar, tack för det

Ursprungligen av Jogin:

Vad är så ologiskt med det?

Ja, vad är så ologiskt med det? Folk tycker ju det är ologiskt att öppna program/filer med enter. Istället är de flesta här överens om att cmd+O betyder Open, cmd+Q betyder Quit... Självklart är ju enterknappen en ganska ologisk tangent att använda för att byta namn på grejer, egentligen.

Men cmd+nedåtpil ska jag börja använda, tack för tipsen!