Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Japp, som rubriken lyder: finns det något bra program eller något sätt som man kan spara ner flashfilmer till datorn?

Anledningen till att jag undrar är för att jag är ett stort fan av Marilyn Manson, och stora grejer händer på hans hemsida just nu: www.marilynmanson.com :eek:

Skulle bli glad om någon hade en lösning. Snapz Pro har jag införskaffat, men det känns inte helt klockrent, smidigare vore om man så att säga kunde spara originalfilmen istället för att filma den.

Tack på förhand.

Ursprungligen av Jesper Alex-Petersen:

Jag ska inte säga så mycket om vilken stil de har haft men nu cencurerar google resultaten för att få marknadsandelar i diktaturer. Det är ironiskt med tanke på vilken inställning man förväntar sig att sökmotorer har till fri information. Jag tror jag föredrar företag som inte lierar sig med totalitäre regimer. Förövrigt verkar det som om den trevliga unge herren bakom Skype har liknande böjelser
(DN 31/1-06).
Länge leve den fria marknaden som dessa näringsidkare brukar skandera.

/Jesper Alex-Petersen

Jag blir så grymt less på alla som fjantar runt med sina åsikter om Kina-skandalen. Det hela kan sammanfattas jävligt enkelt: Det är inte Google ni ska vara förbannade på, utan den kinesiska diktaturen. Period. Det är så typiskt "intellektuella västerlänningar" - tänk inte efter, klaga bara på det amerikanska företaget.

Google har gjort många tabbar (Web Accelerator, vissa aspekter av GMail m.m.) men herregud: Jag skulle tippa på att kineserna är jäkligt glada över Googles introduktion på deras marknad. Personligen skulle jag välja ett Internet med ett censurerat Google än ett internet utan någon vettig sökmotor.

Kina växer med rasande fart, och till en början får (även stora) företag snällt lyda den korrumperade regeringen. Sånt tar tid, men ju mer influenser som kommer utifrån, desto fortare kommer Kina bli av med sina dåliga (läs: icke-demokratiska) sidor.

/En inte särskilt paranoid internetanvändare.

Edit: Och vad tror du det beror på att Google och (vet ej om det stämmer, men litar på dig) Skype gör på det här sättet? Är det för att vara onda? Nej. Är det för att tjäna pengar? Det tror jag att du tror, och det tror jag också. Självklart är det för att tjäna pengar. Hur tjänar man pengar? Man expanderar sina marknader - man expanderar i Kina i det här fallet.

Hur expanderar man i Kina? Ja, för att ens få lansera något som till exempel en sökmotor och Skype - som ju handlar om information och kommunikation - får man vara beredd att lyda regeringen - även om den på många sätt är odemokratisk.

Att handla, verkställa - det är det som förändrar och det är det som gör det möjligt att påverka. Bara företag som är i Kina kan påverka. Att vara idealist är vackert, men det leder sällan till några förändringar.

Ursprungligen av magnur:

Om ni har den senaste versionen så testa att tycka på "P" när den är igång!

Haha! Satt just och tänkte på att det skulle vara riktigt häftigt. Tack för tipset. Och ePatel: Tack för en häftig visualizer och ett gott skratt

Björn Leander: Tror du missförstod mig? Menar inte att just äpple+O är en dålig tangentkombination, vad jag undrade var varför man överhuvudtaget har en tangentkombination och inte enter/return som på så många andra plattformar.

Ursprungligen av Kalle W:

Nu applicerar jag bara den tankemodell Apple använde när man byggde gränssnitten från start.

Man har alltid resonerat så som att ju mer destruktivt resultatet av ett val är, desto svårare ska det vara att göra det valet. I det här fallet består det destruktiva i att om filen öppnas så öppnas också programmet, vilket inte går att avbryta och kanske resulterar i att datorn mer eller mindre låser sig under programstarten.

Jämför med snabbkommandot för att slänga något. Äpple+backsteg för att flytta till papperskorgen, och äpple+shift+backsteg för att tömma papperskorgen. Ju mer destruktiv desto svårare snabbkommando.

Att trycka enter för att få tillgång till att redigera filnamnet ger ju per automatik inte något destruktivt alls. Det är först när man skriver något som filnamnet ändras. Alltså en relativt ofarlig operation om den utförs av misstag.

Okej, tack för ett intressant svar. Det var ett sånt typ av svar jag letade efter Den filosofin låter ganska vettig, även om jag idag har lite svårt att förstå det destruktiva med att öppna en fil och därför även ett program (men jag förstår tankegången du beskriver). Jag skulle tycka det var mer destruktivt om jag av misstag bytte namn på ett program än att jag råkade öppna det.

Ursprungligen av Mattias L:

Det tycker jag verkligen du skall göra... Tyvärr så är det tack vare att folk resonerar som du som kanalerna bara satsar på dålig TV. Inget illa ment, du får såklart se på vad du vill och njuta av det. Men jag avstår, slår hellre av Tv´n än tittar på dylik smörja. (Oj nu blev det visst Offtopic.... och oj vad jag låter som en gring gamma gubbe....)

Nej, det är inte tack vare såna som mig som det blir dålig tv. Jag ogillar det mesta på tv, speciellt dokusåpor. Den enda dokusåpa jag har eller kommer följa är Big Brother.

Det är tack vare folk (män) i alla åldrar, som spelar poker på internet, sväljer pokerreklamer, tittar på proffs som spelar poker, tittar på kändisar som spelar poker och folk som laddar ner ringsignaler till mobilen och folk som laddar ner pokerspel till mobilen som det är skit på tv.

Poker - inte något så trivialt som Big Brother - är vår cancersvulst av idag.

Ursprungligen av Danne V:

Var glad för det....

Ähh, fjöla av

Big Brother är trevligt tycker jag. Det innebär att det finns nånting att se på tv varje dag, och efter några veckor känns det verkligen som att man känner människorna.

Visst är det konstiga människor, visst är de stereotyper - men det är ju underhållning, damn it! (Och för den som är lagd åt det heterosexuella hållet och är av manligt kön: damerna i årets upplaga är inte lite sexiga, tycker jag.:p)

Idag ska jag beställa Big Brother-kanalen på mitt Canalplus-paket, och jag tänker inte skämmas

Jag vet att det här låter som en switcherfråga, och eftersom jag är så mån om mitt ego vill jag säga att jag haft Mac i ungefär två år

I alla fall, att enterknappen inte öppnar filer och mappar som i till exempel Windows är inget som stör mig. Man vänjer sig snabbt att trycka cmd+O. Men det stör däremot Windowsanvändare (läs: vänner). Det är något som är svårt att förklara, när kompisen försöker öppna en film genom att trycka på enterknappen.

Varför använder inte OS X enter-knappen som öppnare? Jag menar, de allra flesta öppnar säkerligen filer oftare än de byter namn på dem. Vad är historian till att det är så här i OS X?

Ursprungligen av armkreuz:

jepp, har löst problemet ändå. Upptäckte att han försökte smyga med BitLord i bakgrunden. Fick honom at stänga av det efter någar minuters handgemäng och vips var problemet löst

Hehe... Två tips:
1. Gå till D-Links hemsida, och se till att du har nyaste firmware till din 604. Kan göra otroligt stor skillnad.
2. Säg till din kompis att byta till uTorrent eller Azureus, BitLord är äckligt.

Ursprungligen av irrelogical:

Vad jag vet så ska fat32 inte klara riktigt stora filer, gränsen ska gå nånstans uppe vid fyragigsstrecket. Annars så ska det inte vara några direkta neckdelar vad jag vet. En fördel är att det vad jag vet kan läsas utav de allra flesta datorerna.

Okej, tack för svaret. Jo, 4-gigs-gränsen har jag också hört talas om. Men det är inget stort problem för mig, filmer jag har är alltid av någon konstig anledning nerzippade i rar-format :rolleyes: Och just dvd-filmer är väl det enda en vanlig datoranvändare har som är över fyra gigabyte stort.

Ja, men det blir FAT32, om ingen vet några andra nackdelar med FAT32?

Jag har en Maxtor 250-gigare, som jag formaterade i HFS+ (Mac OS Extended). Det funkar toppen, när den används till Macen. Tråkigare blir det om man vill använda den till PC - det går visserligen med Mac Drive (ett program som gör jobbet bra men kostar pengar).

Nu funderar jag på att formatera disken till FAT32 istället. Har tre frågor:
1. Vad förlorar man genom att köra FAT32 jämfört med Apples HFS+-format?
2. Vad är nackdelarna med FAT32 överhuvudtaget?
3. Finns det någon annan lösning - tänker mest på andra filsystem - som är bättre än FAT32?

Skulle uppskatta om någon kunde reda ut det här för mig

Ursprungligen av orreborre:

FreeMacWare.com
TUAW (The Unofficial Apple Weblog
digg.com
Macfeber
Prylfeber
Student.se > Mobilalbum

Några är ofta blaj, typ tuaw, men ibland kommer det något intressant.

Prylfeber, digg och FreeMacWare var riktigt bra

Eftersom jag inte hittat nån sån här tråd på forumet, startar jag en egen (jag har sökt på forumet, men har inte hittat någon liknande tråd).

Jag undrar vilka RSS-strömmar ni läser, och vilka ni kan rekommendera? Jag prenumererar på:

Anledningen till att jag undrar är för att jag blivit lite småkär i NewsFire, har använt det sedan tidigt betastadie och det har bara blivit bättre och bättre för varje dag Tycker det känns mer OS X än Safari nästan. Snabbt, snyggt, inituitivt...

Ja, i vilket fall som helst funderar jag på att köpa programmet, och därför vore det kul med lite fler tips på bra RSS-strömmar

Ja, tack för svaren Jag var tvungen att ändra inställningar i Finder -> Inställningar -> Avancerat -> Visa alla filnamnstillägg.

Jag har precis börjat med min första widget. Vad den kommer uträtta eller hur den kommer se ut vet jag inte, just nu håller jag på att lära mig grunderna. CSS och XHTML hanterar jag ganska bra, javascript, däremot, är jag ny på.

Jag har en mapp med:

  • .html-filen

  • stilmall

  • Info.plist

  • default.png...

  • ... och icon.png

De grundläggande sakerna, alltså.

Men jag kan inte lista ut det mest grundläggande: Hur gör jag en .wdgt-fil av min mapp?

Skulle bli glad om nån kunde reda ut det här för mig

Ursprungligen av zweden89:

Vaddå jobba på Microsoft?

Apple är mitt framtida jobb.

Ehm... Jag tror han syftade på:

Ursprungligen av Fredrik Dolk:

...får typ sälja min själv till satan.