Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon12680

anon12680

Medlem
  • Registrerad 2005-03-20
  • Senast aktiv 2016-12-25
  • Antal inlägg 3820

Foruminlägg

De senaste inläggen anon12680 har skrivit i forumet.

Äntligen fått besked om ny lägenhet i Halmstad och kan lämna den lilla (skit)staden Karlshamn!

Ursprungligen av Erik Nyberg:

Inte vid normal användning, nej. Fast använder man sin telefon i samma utsträckning som sin gamla 3310 så håller den nog nästan en hel dag.

Vad definierar "normal användning"? Jag tycker att jag har en normal användning av min telefon och batteriet räcker gott och väl redan på iPhone 6S till framåt 19-tiden när jag tar den från laddaren vid 06.00.

Ursprungligen av Erik Nyberg:

Räknas det att kunna fortsätta använda den efter 15:00 på en arbetsdag?

Som går utmärkt även på en iPhone 7.

Hade det varit om Note 7 (innan vi fick veta omfattningen av problemet) så hade nog varenda kotte som hittills svarat gottat sig rejält. Nu råkar det hända med Apple och då är det ju så klart helt otänkbart.

Kanske inte helt oväntat. Personligen tycker jag att det är positivt.

Ursprungligen av IngoX:

Du behöver göra en bootbart installations-usb. Antingen den hårda vägen via Terminalen och kommandot createinsallmedia. Läs här: Skapa en startbar installerare för OS X. Sidan är inte uppdaterad för Sierra än, men det är fortfarande samma kommandon och sökvägar du ska knappa in, förutom att där det står

\ OS\ X\ El\ Capitan.app

byter du ut det till

\ macOS\ Sierra.app

Eller så förenklar du och tar du hjälp av hjälpappar som t.ex Install Disk Creator eller DiskMaker X.

Jo, jag har gjort exakt som det står på Apples webbplats, men bytt ut mot Sierras sökvägar. Två gånger och två olika USB-minnen, men det fungerar fortfarande inte att boota upp installationsprogrammet och installera.

Idag fick jag hem min nya Macbook (Early 2016). I sedvanlig ordning så tänkte jag göra som jag alltid göra - det vill säga radera allt på hårddisken och göra en grundlig installation. Så jag gick in i App Store, laddade ner Sierra (det är fortfarande El Capitan som standard) och la in det på ett USB-minne och startade om. När jag sedan ska installera från USB-minnet (håller nere alt vid uppstart och väljer minnet när det dyker upp) så kommer loading screen och sedan bara en cirkel med en streck igenom. Någonting går uppenbart fel.

Finns det någon begränsning i Macbook som gör att det enbart går via internet recovery?

Just nu har jag uppgraderat från El Capitan till Sierra direkt genom installationsprogrammet, men vore mycket trevligare att kunna radera hela allt och köra in Sierra utan att ha kvar något alls från El Capitan.

Ursprungligen av kenjon:

Jag tror det är fläktarna som drar igång...

Fläktar är då alltså en nyhet med iPhone 7?

Samsung har batteriproblem och Apple har coal whine-liknande problem. Undra vilket som är enklast att avhjälpa.

Ursprungligen av panther:

Haha…att jag inte får tycka som jag vill, om en kontakt, det är ju löjligt om något.
Sen snackade jag om en kontakt, inte om mig.

Det klart du får tycka som du vill, men du får också vara beredd på att andra kan ha åsikter om din åsikt.

Jag har korrigerat felet i mitt svar ändrat "du" till den.

Ursprungligen av panther:

Tycker bara att Lightning är smidig.
Fått för mig att den är lite mindre och böjligare
Har ingen lust att köpa nya tillbehör och sladdar heller.

Vadå "mindre och böjligare"? Kontakten är inte nämnvärt större. Och den är precis som lightning inte beroende av att du måste sätta in den på ett visst sätt. Den klarar av att bära en hel del olika signaler, och snart även standardiserad helt för ljud. Och när i stort sett hela branschen (förutom möjligtvis då Apple) standardiserar på den så har den en ännu större potential. Så att du inte vill vara med på tåget för att du tror att den är "mindre och böjligare" (som enda skäl) är ju bara.. löjligt.

Senast redigerat 2016-09-18 14:47
Ursprungligen av reboot81:

Hoppas innerligt att årets iPhone är de sista med Lightning.

Ursprungligen av The Real Viking:

IPhone 8, får troligen en rejäl ny design både designmässigt, materialval (glas? Som iPhone 4 & 4S) och teknik (TouchID bakas in i skärmen, Amoledskärm, kantikant skärm eller skärmar som viker runt kanten likt vissa Samsungmodeller). Varför inte passa på att ersätta Lightning med USB-C? Något liknande omvälvande teknikskifte väntar jag också på iPad, som också kunde få USB-C.

Jag tror (tyvärr) inte att Apple kommer att ta bort lightning i och med iPhone 8. Att de tar bort 3.5mm-kontakten är ett stort teknikskifte för Apple (som inte var först med det, vilket tidigare har påpekats i tråden). Nu kommer tillverkarna att spotta ut massor av tillbehör som har lightning-kontakt så att det passar med den nya iPhonen som släppts. Därför tror jag inte att Apple tänker kasta om allt igen så snabbt. Nu kommer man att envisas ett tag och hamna lite efter.

...men jag kan ha fel - den som lever får se.

Ursprungligen av Demiurgen:

Aha. Det hade jag ingen aning om. Nu fattar jag varför det inte varit ett ramaskri från "anti-Apple-freaksen" nu när Apple tar bort telepluggen. Det har varit tyst som natten...jag tyckte det var skumt...nu fattar jag varför..."Android-lägret" hade redan gjort det.

Copycat-Apple har satt fart igen.

Ursprungligen av The Real Viking:

Nu får Apple börja bestämma sig. Antingen kör man Lightning på samtliga enheter eller så kör man USB-C på samtliga enheter.
Nu måste man ha Lightning hörlurar OCH USB-C hörlurar om man vill köra med sladd…

Mindre bra lösning är att ha Lightning kontakt på samtliga macburkar eller USB-C <-> lightning adapter.

Den bästa lösningen kanske vore att ha USB-C på nya kommande i-enheterna.

Alternativ lösning är förstås att köra trådlöst, men alla gillar det inte…

Jag håller med dig här. Det bäste vore om Apple gick in med samma standard på alla enheter istället för att verka gå i riktningen att de ska köra lightning på iOS-enheterna och USB-C på datorerna. Antingen handlar det om princip och tjurighet eller så ser Apple en klar fördel med den egna kontakten på iOS-enheter. Hur som skulle deras egen kontakt inte vara lämplig för datorerna.

Ursprungligen av Json_81:

För att ingenting har USB-C kontakt i andra änden?
De får gärna pusha åt det hållet, men inte plocka bort 3,5mm, hdmi etc än.

Hur många hörlurar och annat inom mobiltelefontillbehör har Apples lightning? Inte många, men nu när Apple har valt att slopa 3.5mm-kontakten så kommer det att komma ut högar av hörlurar och tillbehör med den kontakten. Detsamma gäller USB-C. Bara en större och tung tillverkare tar steget fullt ut så kommer också tillbehörstillverkare och annan hårdvara att följa med. Det vi väntar på (om jag har förstått det rätt) är en slutgiltig standard för integrerat ljud, vilket borde komma alldeles snart och är säkert något som Apple också inväntar innan de tar steget fullt ut.

Marknaden är mogen för en ny standard och borttagande av alla gamla kontakter. Och den som sitter med de gamla anslutningarna har möjlighet att använda adapter för att t.ex få USB-C till HDMI.

Ursprungligen av Json_81:

Känns som en rimlig utveckling på mobilen, men på datorer får de gärna lugna sig lite.

Varför då? Det enda du behöver idag är USB C-portar eftersom de kan samköras med Thunderbolt 3. Varför ska vi sitta kvar med gamla USB 3, HDMI etc? Det finns få om ens någon anledning att göra det. Du kan ju till och med få ljud via C-standarden.