Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ericericeric

ericericeric

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-08-22
  • Senast aktiv 2008-11-08
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen ericericeric har skrivit i forumet.

1

dra filter (browser -> effects -> video filters, kringla + 5 öppnar effektrutan om den är stängd) från browsern och släpp på ett klipp i timeline eller viewern. Filtrets inställningar hittar du under "filters" i viewern när du dubbelklickat på ett klipp i timeline.

De i viewers-fönstret är de du applicerat på aktuellt klipp.

Ursprungligen av Nihad:

- ej dubbla FW, en av de största anledningarna till att jag ville switcha, 400 för ljudkortet, 800 för disken ... synd.

Du kan kedja en 800-disk och ett 400-interface på 800-porten, men den kommer få dela på 400-bandbredden.

Men det gör den ju även om du kopplar in dem på separata portar till samma FW-chip. Köp ett express card!

Är inget megaproffs på macarnas filsystem, men i vissa program, till exempel filezilla, kan du se hela filsystemet, och inte den förenklade varianten vi ser i finder. Finns säkert något enklare/bättre sätt att så detta också.

Skaffa dig FileZilla -> Bläddra upp i mappstrukturen tills du inte kommer längre (i fönstret som visar filerna du har på din dator) -> öppna /volumes -> hitta en mapp med samma namn som din externa disk.

Detta tycks hända ibland när diskar matats ut under kopieringar etc.

Ursprungligen av c5j:

Jo det ger högre kontrast. Vilket inte är bra. Som fotograf vill man inte att foton ska "sota igen". Dvs man vill inte att mörka partier ska vara helsvarta typ. Det blir svårare att se hur sådana mörka partier "egentligen" ser ut med en glansig skärm. Nu kan jag inte uttala mig om nya MBP. Den har säkert bättre skärm än nuvarande MB osv. Men sedan är det där med störande reflektioner. När man bildbehandlar vill man ha så lite störande element som möjligt såklart.

Glossy och matt skärm är helt identiska i mörker. Enda skillnaden är att infallande ljus "smetas ut" över hela skärmen på den matta, medan de reflekteras där de träffar på glossy. Själv jobbar jag med film, och föredrar glossy när jag inte sitter i mörka studion. Då ser man vart ljuset träffar och kan vrida skärmen. På den matta skärmen blir hela bilden blek och färglös.

Ursprungligen av JohnieWebdesign:

http://www.99.se/vrig-programvara/244563-bra-gratisprogram-f-r-bildspel.html

Finns en tråd om bildspel.. kanske ska fråga där..

Frågan var ju inte hur han skulle göra ett bildspel, utan hur han skulle få webservern att streama den?

Ej heller att förglömma att interpoleringen som krävs för att visa bilden med rätt proportioner på datorskärmen försämrar bilden märkbart, särskilt tydligt på text och grafik.

Om trådskaparen enbart ska producera podvideo som visas på ipods/datorskärmar så skulle jag rekommendera honom att konvertera materialet till progressivt och square pixels (PAR 1.0) redan innan redigering. Detta för att text och grafik ska skapas i rätt format från början. Då klarar han sig nog utan monitor också, om han har en hyffsad datorskärm.

Nu började min VLC 0.8 plötsligt frysa bilden med jämna mellanrum. Uppdaterade till senaste, men samma där. OS 10.4.11 på en i övrigt finfin MacBook 2,16 med 2gb ram.

För att strömma video måste servern ha någon mjukvara för detta. Du får helt enkelt fråga någon tekniker där vad de har/kan installera för mjukvara.

Som svar på din fråga skulle både windows media, quick time och flash-video fungera utmärkt, men alla kräver en mediaserver och en plugin i mottagarens webläsare.

DV PAL-video har rektangulära pixlar (PAR 1,2, om jag inte missminner mig) till skillnad mot datorskärmens kvadratiska pixlar (PAR 1) och är dessutom interlaced, vilket gör att bilden inte ser likadan ut på datorskärmen som på en tv.

Ska du bara leverera för WEB/ipod? Om du ska göra något som ska spelas upp på tv behöver du en monitor (helst ska du såklart alltid ha en monitor), och således ett videokort så som aja. Jag använder ett Motu V4HD för detta, vilket fungerar i de flesta fall.

Hur ska du få in videon från DV-banden? De flesta kameror har ju en DV-ut, men det är både tidskrävande och slitsamt för kameran. Kanske dags att investera i en bandare? Antingen då en med DV-ut, eller med SDI som du kan ta in i ett videokort.

Vad gäller datorkraft håller jag med tidigare - jag själv klipper ofta DV-material på min gamla MacBook, och enklare effekter, textskyltar och dylikt är inga problem att rendera. Ska materialet sen upp på web som exempelvis H.264 behöver du ju bara rendera en gång. Gör man det under natten är det normalt inga problem med en slö maskin.

1