Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lars Sydolf

Lars Sydolf

Medlem
  • Registrerad 2002-06-06
  • Senast aktiv 2006-07-04
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen Lars Sydolf har skrivit i forumet.

Poser 5 var visst ingen vidare uppgradering men version 6 från Curious Labs verkar klart bättre! Långsam men bra verkar vara ett rättvist sammanfattande omdöme! Frestande uppgraderingserbjudande finns givetvis som vanligt som även inkluderar 3-D programmet Shade 7.2.1 (som jag aldrig använt) och figuren Winter Queen. Nerladdningen gick lös på nästan 1GB...

Ursprungligen av Giggs:

Här har du gamla "abandonware" som en del är hur bra som helst trots sin ålder. Tyvärr(?) får du köra dem i Classic och ännu mer tyvärr är väl att de inte alltid ser bra ut om de kräver 256 färger eller annan upplösning av skärmen än den du har på din iBook.

http://mac.the-underdogs.org/

Ja, den länken (till MacIntosh Garden) är bra och där finns även de fyra modifierade
versionerna av Oxyd. Problemet är bara att det väldigt ofta är svårt att lyckas ladda ner
det man vill. Konstant överbelastning, kanske. Men därifrån har jag hämtat t.ex. Abuse (utmärkt plattformsspel), Monkey Island 1 (klick-spel), Lode Runner (första versionen i färg),
Wolfenstein (fulla versionen) mm.

Om man gillar äldre men eleganta och kluriga spel med enormt antal nivåer så kan man ju
rekommendera de 4 olika upplagor av Oxyd som nu finns i modifierade versioner där man
tagit bort den tidigare inbyggda spärren som gjorde att man måste köpa en dyr handbok.
Detta sedan företaget Dongelware upphört att sälja och stödja spelen. De modifierade, och alltså fritt spelbara, versionerna hittar man enklast genom att anmäla sig till denna grupp på Yahoo: http://groups.yahoo.com/group/oxyd
När man skaffat ett Yahoo-konto och anmält sig till gruppen får man omedelbart tillgång
till deras filarkiv där rubbet (Oxyd, PerOxyd, Oxyd Extra och Oxyd Magnum) kan laddas ner.
Dessutom finns tips och manualer mm. Men det tar nog ett tag innan man kommer så långt
att man har nöje av frågor i stil med: "Hur kommer jag vidare från bana 93?"
Det är ett tålamodskrävande spel, men fördelen är att om man misslyckas på någon
bana (och man misslyckas ofta...) så är det bara att börja om på den banan eller om man
så vill hoppa över den och ta nästa. De modifierade versionerna kräver inga koder för detta
utan man skriver bara in nollor + numret på den bana man vill komma till. Jag undrar om det
finns någon som klarat alla banorna i alla spelen...
Glömde säga att de fungerar fint under system 9, och även i Classic-miljö.

Såg just att DAZ tagit över Bryce och att det faktiskt skall komma en uppdatering! Även för Mac! "Bryce 5.5 is in the beta stage of testing and will be released this year"
Toppen!
Kan tillägga att jag nu i dag (2005-04-30) laddat ner den nya versionen Bryce 5.5!
Skall vara i snitt 30 % snabbare rendering! Låter ju lovande.

Senast redigerat 2005-04-30 10:37
Ursprungligen av EricBradley:

Har ni provat att logga ut!?

Hm, det hade jag tydligen inte gjort! Det kommer inte någon "Tack för besöket - du är utloggad" när jag loggar ut utan det blir bara tomt. Dessutom får jag nu den lilla varningsskylten när jag loggar in. Jag var visst lite för snabb med att påstå att allt nu är fixat!

Ursprungligen av ScriptFlipper:

Ja, de åtgärdade detta för en-två veckor sedan.

Det verkar vara den senaste Java-uppdateringen som gör att man slipper den
extra varningsskylten. Eller möjligen senaste säkerhetsuppdateringen. Testade på en annan maskin som inte hade dessa båda uppdateringar och då kom varningsskylten fortfarande upp. Efter att uppdateringarna gjorts kunde man logga in utan varningsskylt.

Prövade att logga in på SEB via Safari och det funkade direkt utan behov av några extra turer alls. Tydligen har de fixat det nu?

Om någon är intresserad av rättsläget kan följande citat från Riksåklagaren kanske vara till ledning:
"I 1 § hittegodslagen föreskrives skyldighet för envar, som hittar något, att utan oskäligt dröjsmål anmäla fyndet. Ehuru sålunda lagen enligt sin ordalydelse äger tillämpning på varje fynd, det må vara värdefullt eller värdelöst, anses dock föreligga en rättighet att tillägna sig föremål, som kastats bort eller eljest övergivits. På den subjektiva sidan måste av den som vill utöva en sådan rätt (ockupanten) krävas, att han är övertygad om att ägaren frivilligt övergivit föremålet. Sådan övertygelse kan grundas antingen på kännedom om ägaren och dennes handlingssätt eller på föremålets obetydliga värde, i vilket hänseende cigarrstumpar och tidningar brukar anföras som exempel i litteraturen. Om däremot föremålet ger intryck av att vara bortkastat av misstag eller kvarglömt, förefinnes ingen ockupationsrätt. Ett föremål som har ett ej obetydligt värde kan inte antagas vara frivilligt övergivet av ägaren, och upphittaren äger inte tillägna sig föremålet."
Om ett föremål placerats på en för grovsopor avsedd plats talar detta, som jag ser det, i sig för att föremålet är övergivet, och jag tycker då att värdegränsen borde vara högre än de "cigarrstumpar" som nämns i citatet. Men hittar man guldsmycken på soptippen bör man nog inte utgå från att ägaren frivilligt övergivit dem...
Kan tillägga att jag själv tagit hand om en Performa 5400 som lagts i en container i ett låst grovsoprum avsett för bostadsrättsföreningen....den funkar alldeles utmärkt...och jag befinner mig fortfarande på fri fot!

Jajamänsan! Mellel är mycket bra på fotnoter! Funkar suveränt!

Den nya möjligheten att importera och exportera Word-filer är efterlängtad. Visserligen kan man inte importera fotnoter i Word-format ännu, men nu tycker jag ändå att programmet har allt som jag behöver för att kunna arbeta med långa juridiska texter hemma, trots att jag inte kan komma undan PC-miljön på jobbet! Visst, forfarande finns det saker man kan önska sig, som kolumner, window tiling (eller vad det nu heter) mm, men jag köpte medan priset var $ 25 och till det priset får man knappast något bättre än Mellel! Och då ingick fria uppdateringar under 3 år! Helt oslagbart med den förbättringstakt upphovsmännen håller!

Är det någon mer som haft problem med den rätt avancerade ban-editorn till W 3?
På min 2 X 450 med 10.3.2 startade den men kraschade envist innan den startat klart, ända tills jag ändrade bildskärmsinställningen från 100 Hz till 75 Hz. Då äntligen funkade den, hyfsat fast inte direkt blixtsnabbt. Konstigt, tycker jag. Har förresten ett nVidia-kort med 64 Mb.

Mellel utlovar betydligt förbättrade exportmöjligheter i kommande versioner, och med tanke den imponerande takt de hållit hittills i utvecklingsarbetet skulle jag nog satsa på Mellel. De verkar mycket lyhörda för önskemål. Påpekade i ett mail att det kändes fel att man vid drag-and-drop av text måste vänta en bråkdels sekund efter det att man markerat texten innan det gick att dra den. Dels fick jag svar direkt, dels dröjde det bara ett par veckor tills det kom en uppdatering som tog bort fördröjningen! Kanske inte min förtjänst, men i alla fall! Dessutom tycker jag den är elegant och trevlig att arbeta med.

Åhléns i city har haft (har fortfarande?) JÄTTEREA på Mac-spel! Blev barn på nytt och köpte en hel kasse med spel för MacOS X, t.ex. Sacrifice, Alice, Sin (jo det finns en patch för MaxOS X!), 4X4 Evolution 2 med flera. För 49.50 styck! Plus massor för äldre system! Minns inte om Total Annihilation fanns med på rean, men det är ett utmärkt strategispel. Tillåter ganska stora armeér på stora banor. Gott om banor finns det också. Hav eller land allt efter smak. Genom att justera ner datorns utgångsförråd av råvaror mm kommer man undan det där problemet med paniken i starten på grund av att datorn bygger så snabbt. Mycket vanebildande!

Om det är ett Apple NVidia GeForce4MX 64MB AGP så krävs uppdaterade drivrutiner för MacOS 9.2.2. Däremot fungerar kortet direkt i 10.3.2
Jag köpte just ett sådant kort från Other World Computing och där finns en liten fotnot på deras hemsida som säger att man kan få de uppdaterade drivrutinerna från deras support om man skickar ett mail och uppger ordernummer. Det fungerade och jag har fått dem.

Har också Vx men bara en kabel och ingen vagga; säter USB-kabeln i tangentbordsuttaget och inte i hubben. Mycket pålitligt. I MacOS 9 måste jag sätta på Palmen innan jag satte i kabeln i tangentbordet men nu spelar det ingen roll. Däremot tar det tre gånger så lång tid....