Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bengt Renander
  • Registrerad 2002-11-04
  • Senast aktiv 2006-12-17
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen Bengt Renander har skrivit i forumet.

Levereras det några 15" PowerBook Super Drive över huvud taget? Har någon fått leverans under de senaste veckorna?

Jag arbetar med kreativitetsutveckling för grupper och företag. Jag arbetar just nu bland annat med en reklambyrå och till deras sista seminarium planerar jag att de ska göra en enkel film, ett par minuter lång. Manus på en timme, inspelning på en timme och redigering på en timme. Tre grupper disponerar varsin DV kamera och inspelningen klarar de själva. Men de behöver hjälp med redigeringen. Kanske finns du som kan redigering i Imovie eller FinalCut och som skulle tycka att det vore roligt att hjälpa en halvt förvirrad grupp att redigera deras film. Idealt är om du har en egen PowerBook, goda kunskaper i redigeringsprogrammet, visst tålamod och en par timmar över på eftermiddagen den 25/11. Det är betalt, men inget du blir förmögen på. Kontakta mig för intresseanmälan/frågor.

bengt.renander@chello.se
www.kreativitetsutveckling.nu

Jag arbetar med kreativitetsutveckling för grupper och företag. Jag arbetar just nu bland annat med en reklambyrå och till deras sista seminarium planerar jag att de ska göra en enkel film, ett par minuter lång. Manus på en timme, inspelning på en timme och redigering på en timme. Tre grupper disponerar varsin DV kamera och inspelningen klarar de själva. Men de behöver hjälp med redigeringen. Kanske finns du som kan redigering i Imovie eller FinalCut och som skulle tycka att det vore roligt att hjälpa en halvt förvirrad grupp att redigera deras film. Idealt är om du har en egen PowerBook, goda kunskaper i redigeringsprogrammet, visst tålamod och en stund över på eftermiddagen den 25/11. Kontakta mig för intresseanmälan/frågor.

bengt.renander@chello.se
www.kreativitetsutveckling.nu

Jag arbetar med kreativitetsutveckling för grupper och företag. Jag arbetar just nu bland annat med en reklambyrå och till deras sista seminarium planerar jag att de ska göra en enkel film, ett par minuter lång. Manus på en timme, inspelning på en timme och redigering på en timme. Tre grupper disponerar varsin DV kamera och inspelningen klarar de själva. Men de behöver hjälp med redigeringen. Kanske finns du som kan redigering i Imovie eller FinalCut och som skulle tycka att det vore roligt att hjälpa en halvt förvirrad grupp att redigera deras film. Idealt är om du har en egen PowerBook, goda kunskaper i redigeringsprogrammet, visst tålamod och en par timmar över på eftermiddagen den 25/11. Kontakta mig för intresseanmälan/frågor.

bengt.renander@chello.se
www.kreativitetsutveckling.nu

Senast redigerat 2003-10-18 16:59

Jag beställde min alu 15" i början av augusti. Väntan, väntan, väntan ... Nu börjar det nästan kännas som att det är lika bra att vänta till efter den 24:e så att Panther är installerat från början. Eller är det en lätt uppgradering att göra. Vad tror ni?

Nu i veckan tror MacSupport. Jag hoppas.

Tack för det. Många siffror och bokstäver, men ganska svåra att förstå. För en amatör som mig verkar det som det står att det är snabbare med lägre nummer. (Vad det nu är som går snabbare.) Men jag tyckte mig tidigare idag ana besvikelse hos någon som förstod att det var L 2 cache i stället för L 3 cache. Var han dubbelamatör, eller proffs?:confused:

Det har varit olika uppgifter under dagen om det är L 2 cache eller L 3 i nya 15" Powerbooken. Det verkar landa i att det är L 2 cache, men vad är ett L 2 cache? Och vad är skillnaden mot ett L 3?

Huvudelen, dock inte alla, av mina mail i inkorgen förstörs. Jag kan läsa dem när de kommer, men när jag senare återkommer till dem kan de se ut så här:

TT10sZoNCmh/qHpqamGTPz8wtcKYvG4nHF
GqPJ6gw6zO5EyG7HjF40qN3av7K7c+XGK/s33rh17+137t97/M5bTz76yY/ffeuDt964c/nK
lSv7+3vA1G4fhH0BoARhUKCkH8vWAa4Ix1NFF4qEfBGvjwAJGYrE/MF4EDRu1OexwdDy+SMk
AQwiESWjiagXTiCul2EhLvyJkwHgbBkSSEEujxh7OhOJFGAb5rljUwDuhSZxFyCViaN5WjST
DaUzMP7iqRjAKzqBxAPhJFZixXBFjACdhatNKaxriESxLi0AtA2LOyKIgkGQtXHQlAFMN/a6
MdCT8AO7wUYhIkC

Inte bra. Någon som vet något om detta?:confused:

Jag sitter just nu två meter från en extremestation och har bara två gröna punkters mottagning. Jag en en riktad Dr Bott-antenn ut genom fönstret, signalen reflekteras mot en husvägg och sedan in i ett fönster 50 meter bort. Där är det också två gröna punkter. Underligt. Jag har en 15" Power Book G4 med förra airportkortet. Jag har inte bytt till Extremes programvara i datorn. Blir det bättre mottagning med Extremekort i datorn? (Jag väntar på nya 15" PowerBooken)

Jag skulle vilja skriva ett script som gör att t ex min faktura skrivs ut i tre ex på laserwritern, sedan byta skrivare till etikettskrivaren och där skriva ut en etikett till kuvertet.

Men hur kommer jag åt väljaren från FileMaker? Går det?

Tack på förhand
Bengt Renander

Helt plötsligt går det inte att sätta in CD skivor till mer än hälften i min G4. Där fastnar de och när jag drar ur dem så blir det två tjocka repor på undersidan. Kan detta på något sätt vara ett mjukvarufel som jag enkelt kan åtgärda, eller måste maskinen in till Apple?

Tack på förhand:

Nu är systemet bytt och klart. Allt fungerar utmärkt i 9.2.1. Tack!

Jag kör huvudsakligen Officepaketet och ett adressregisterprogram som heter MacHogia Sälj! Skälet till att gå över till 9.2 är att jag såg att Medal of Honor krävde det.

Är det värt besväret att byta från 9.1 till 9.2? Är det något besvär? Var kan man ladda hem 9.2? Stort tack på förhand för hjälpen. Det här är verkligen ett bra forum för macfrågor.