Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum. Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Blir lite förvånad när du dissar allt-i-ett-lösningen BBEdit så bara rakt av. Kanske för att den kostar pengar? Det finns en gratisvariant också, som numera heter Textwrangler. Den har något färre funktioner men klarar SFTP.
Ja, men med den lösningen så kommer han att stöta på problemet om och om igen i andra situationer, eftersom han mixar affärslogik, databaslogik och visningskod i en enda härlig PHP-röra. Så det är ju en ganska tillfällig lösning...
Aldrig använt något av det! Däremot kan jag lite grand om HTTP. Felmeddelandet du får betyder att du/servern redan skickat vissa HTTP headers till klienten, och då är det för sent att skicka en redirect. Hur man löser det vet jag inte... kanske kan du få php att vänta med att skicka headers genom att buffra och tömma bufferten från din kod innan redirecten.
Jag kan förstå hur de tänkt. De har definierat begreppen på lite mer abstrakt nivå. För en icke-programmerare (ursäkta uttrycket) kan det kanske vara rimligt att jämställa en händelse som kommer från GUIt med ett kommando man själv skrivit i sin scriptfil. Kommentaren ovan om varför man ska dela upp i metoder tyder väl på ett annorlunda synsätt än jag är van vid.
Det ni kallar handler ser ju en som en helt vanlig metod/funktion, och inte alls som det man brukar kalla handlar (t ex en "button click event handler"). Missar jag nåt eller är det bara andra begrepp inom AS?
Ja, språket i sig är kanske inte så svårt. Har gjort några tutorials från Apple som skriver ut lite variabler och annat. Inga problem där. Grejen är bara att det för mig är totalt oanvändbart om jag inte kan kommunicera med andra program. Och där får man noll hjälp från Apple, och i bästa fall bristfällig dokumentation från det andra programmets tillverkare.
Klart man kan göra, men kommer ändå inte ifrån känslan att något är fel... Jag har lärt mig tiotalet programmeringsspråk och -miljöer på egen hand genom åren, och ingen av dem har varit tillnärmelsevis så ointuitivt som AppleScript.