Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Deelay

Deelay

Medlem
  • Registrerad 2001-09-02
  • Senast aktiv 2004-11-12
  • Antal inlägg 106

Foruminlägg

De senaste inläggen Deelay har skrivit i forumet.

det förklarar ju saken.bra där

Det ska väll fungera utan extra app,det gjorde det för iof av misstag för jag satt o lekte lite o sen började nån robotliknande röst läsa upp allt som jag klickade på.

ok Niklas allt gick bra.Har numera ett Asus 8200 deluxe kort i som fungerar utmärkt.Tog ca 3 min att fixa så det va inte direkt omständigt.Stoppade kortet i min pc o startade upp i dos angav vart mappen låg med nvflash o nvrm.rom+dos4gw.exe det e dom tre filerna man behöver.rom verisionen va en gammal.1045 ska nu lägga in 1055 med geforceuppdate 2.1.1 för mac.sen ska det väll vara helt klart.

Finns det nån som har Geforce3 i sin burk?Om isf har ni köpt ett från apple eller köpte ni ett med pc-rom o flashade den?
Kul o veta för jag tänkte prova o flasha ett G3 men spännande o se om nån har gjort det och att det faktiskt funkar bra för det ska ju finnas typ "-m" för mac kompabilitet att enabla i befintliga romen på asus korten iaf.

TV out kommer nog inte fungera eftersom det saknas mjukvara som kan styra det.

Detta e nog det bästa som hänt för oss vanliga data användare på mycket länge.Äntligen kan man se filmer som e DivX kodade bla,utan en massa strul o sånt.Spinner som en dröm

web page

Om du ser till o köpa en modell som har ATI Radeon kort i så löser det sig ganska enkelt,värre med nvidia korten till mac.Radeon har tv ut på sina grafikort o den funktionen fungerar mycket enkelt.

Jont olof

Att påstå att micken inte spelar så stor roll är dock befängt. Om micken låter skit så kommer man ingenstans i signalkedjan att kunna återställa det. Skit in skit ut som vi säger.!!!!!!!!!!!!!!!

Så sant,vet inte hur många timmar man suttit med sång som man fått som varit trashad o sen har man suttit o gnetat o i slutändan fick man lägga om sången iaf..

Det verkat vara vanligt att när man säger ProTools så missförstås det lite eftersom dom flesta tror man pratar om deras mjukvara,men det e ju deras ljudkort som får det o låta bra som tex man då kör ihop med Logic oftast iaf i sverige.Alla länder kör ju en himla massa olika setups.Men som sagt i mitt tidigare inlägg menade jag som sagt hårdvaran.Om man nu vill köra deras mukvara så kan ju det vara spännande med men det kommer inte låta bättre för den sakens skull,det e ju mer en smaksak vilken miljö man vill jobba i typ.

Ylan

Om det du ska spela in inte ska vara till final production för skivsläpp så spelar det ju inte så stor roll vad man använder tycker iaf jag eftersom det ändå kommer spelas in på nytt om det blir en release och isf förmodligen i en studio som har "pro" audio prylar typ manley,protools etc.Så lägg energin på att få melodierna o harmerna så bra det går istället så kommer studio tiden bli effektivare när det blir aktuellt.Lycka till.

[QUOTE]Skapades ursprungligen av: Martin Kallisti:
[B]En liten rättning bara. Själva mikrofonen spelar inte alls så stor roll som man kan tro. Det är micförstärkaren som är det viktiga. Björk, exempelvis, sjunger i en SM-58 - som på Förstärkardoktorn kostar 695:-.

Det e ju inte alls sant.Dom kör den micken för dom vill ha det soundet inte för att den skulle vara direkt bra ur teoretiska aspekter.Mikrofonen är väldigt avgörande för hur det kommer o låta senare.Om en mick e bra eller dålig bedömer man väll bäst genom att lyssna om det låter bra inte hur mycket den kostar o preamps betyder väldigt mycket,den kommer avgöra hur sången lägger sig i mixen sen tillsammans med mikrofonen såklart.Angående austikrum så kan det ibland låta nästan lika bra i sovrummet beroende på vilken mik och hur man står riktad i rummet.Rummet kommer inte automatiskt göra så det låter bra utan du måste hitta punkten o riktningen där det passar bäst till den låten vocalerna ska ligga på eller i.Men mikrofonen e som sagt väldigt avgörande för hur det kommer att låta i slutändan.

Hej.Vad måste man göra för att få bild i Tv´n på en bärbar G3 om man tex vill kolla en divx rulle,har provat det mesta men får infen bild.

Martin detta e ett tips.Köp dig en Roland 5080 och dom korten du behöver (dance,strings eller vad du nu har tänkt dig)sen skaffar du ett motherkeyboard som du styr den med.Detta (Roland 5080)e en synth som e lätt att använda plus att den låter bra(proffsnivå).Sen va det detta med dynamiken.Ja du får lyssna efter ljud som trivs ihop det e viktigare en att köpa ett visst märke av nått "hempularmixarbord".man kan säga att dom e ganska lika,vissa färgar mer vissa mindre o det blir ju en smaksak i slutändan va du vill ha.Hadde jag varit dig hadde jag nog köpt ett Yamaha bord(digitalt) för då har du alla möjliga efx i bordet plus att du kommer få totalrecall av alla dina låtar.Denna setup duger långt plus att det kommer låta lite sjystare en att försöka blanda alla möjliga sorters synthar för då blir det genast lite svårare att få till det.Och i slutändan skulle jag rekomedera att spela in dom färdiga låtarna på dat ist för HD om du inte har ett ProTools kort så slipper du förlora så mycket dynamik i mixen som du skulle göra med ett ljudkort för en ca 10 000 eller mindre.Tänk bara på att inte ha för hög insignal i i dom billigare borden för dom har inte så mycket headroom så det blir lätt lite "suddigt" i ljudbilden.

stash din n00b

ok ska testa det