Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Halligalli

Halligalli

Medlem
  • Registrerad 2004-09-14
  • Senast aktiv 2005-10-17
  • Antal inlägg 66

Foruminlägg

De senaste inläggen Halligalli har skrivit i forumet.

Det är flera saker som är utbytta i den nya generationens mini jämfört med den gamla, och den första, minin. Först är det batteriet som är starkare, sedan är det en mer strömsnål hårddisk och skärm (är inte helt säker på skärmen för tillfället) samt en helt ny processor (PP5022 jämfört med gamla PP5020. Så kort sagt, nej, det går inte att byta det gamla batteriet mot den nyas.

Apple säljer faktiskt ett tillbehör så att man ska kunna hänga minin runt halsen, och sen med fjärren, långt ifrån alla mp3-spelare levereras med en fjärr. Till t ex den största konkurrenten iRiver H10 följer det inte heller med någon fjärr.

Då är jag väl lydig och lägger in en bild på min mini
EDIT: Opsan, det där är definitivt INTE min mini, men min syrras

Min mini kallas numera Blådåren mini då en annan typ av mini ska komma, som då ska kallas för Blådåren. Döpt efter en kusin till den, gissa vilken mini jag menar

Tvivlar att iFloden och Jöns från Sverige skulle kunna spela upp AAC då det längsta de kommit fråm mp3 är wave och ogg.

Har en hel playlist med bara dåliga låtar, egentligen min morsas låtar. Visade min mini en gång och nu vill hon också ha en, fast hon måste "pröva" först. Fylld med massa låtar från bl a Lena Ph och carola

Apple går efter serienr på iPoden, fast man kanske måste registrera den före? Men pröva och ring till apple och se.

Har inte en själv men av vad du beskrev så låter det som om att bilderna är helt enkelt för stora, men optimerar inte iTunes bilderna? Annars svamlar jag nog bara.

Tog själv bort begränsningen på min mini när jag nyss skaffat den, men i kombination av ett par e2c och klantighet har jag nu råkat förvärra en väldigt lindrig tinnitus av att hela tiden råka sätta den, ja, ganska högt
BTW; tinnitus är inte roligt, undvik det om ni inte har det. man märker om man är i "farozonen" om det piper efter att man lyssnat.

Om inte själva skärmen är trasig kan man kanske stå ut med det om den inte är helt ny. Min mobil har t ex en spricka som gör att man kan ta bort "glaset" då det är delat i två delar, min iPod mini har massor av repor, speciellt på äpplet på baksida och en stor på framsidan. Tom min platta 17" har flera djupa repor som jag numera står ut med, folk tror att jag är oförsiktig, men jag vårdar dem som bäbisar. Fast nu svamlar nog jag :).

Hur fick du minin kromad?

Bara påpekade att det redan hade skrivits i tråden, glömde bara att skriva att det redan hade skrivits i tråden

Ursprungligen av ohohOz:

mjo, den var ju ganska så liten med tanke på så mkt som ryms i den

Arghh! Hädelse, hädelse!!

Ursprungligen av jimmy.r:

Det går visst att stänga av den.
En enkel koll i den medföljande dokumentationen, antingen i printversion eller digital (hjälpvising via iTunes) bekräftar detta.

På min 2G iPod (20GB, scrollhjul m. knapparna runt) är det bara att trycka ned och hålla in play/pause några sekunder. Tvivlar på att den funktionen är borttagen på de nyare modellerna!

Det är att sätta den på viloläge, inte stänga av den.

Ursprungligen av Herodude:

asso jag vet inte för det är väll när man instalerrar drivrutinrna å så som den frågar om man vill formatera om efter windows lr vad det är nu...

iPod behöver inga drivrutiner, man får bara med två program på cdn som följer med, iPod updater för att återställa iPoden och formatera om den för win, samt iTunes för att föra över musik.